BU DA PAPA AÇILIMI: ATEİSTLER DE CENNETLİK!

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, İtalyan gazetesi La Repubblica üzerinden ateistlere diyalog çağrısı yaparken, 'Cennete gitmek için Tanrı'ya inanmak zorunda değilsiniz' ifadesini kullandı

12 Eylül 2013 Perşembe 13:28
BU DA PAPA AÇILIMI: ATEİSTLER DE CENNETLİK!
Papa Francesco, daha önce kendini açıkça 'ateist' olarak ilan eden İtalyan La Repubblica gazetesinin kurucusu Eugenio Scalfari'ye uzun bir mektup yazarak, 'İnançsız ama vicdan sahibi olanların da Tanrı tarafından affedilebileceğini' söyledi. 

ÖNYARGISIZ DİYALOG 

Sol çizgideki gazetede Scalfari imzasıyla yayımlanan bazı sorulara yanıt veren Papa, Katolik inancının özünü dünyaya açıklamak adına 'önyargısız bir diyalog' başlatma zamanının geldiğine inandığını belirtti. 

'TANRI'NIN MERHAMETİ SONSUZDUR'

Papa, Scalfari’nin, “Tanrı, inançsızları da bağışlayacak mı?” şeklindeki sorusuna, "Öncelikle şunu söyleyeyim. İşin özü burada: Kendisine samimi ve pişmanlık dolu bir yürekle gidenlere karşı Tanrı'nın merhameti sonsuzdur. Tanrı'ya inanmayanların yapması gereken şey vicdanlı olmaktır" yanıtını verdi. 

EŞCİNSEL AÇILIMI 

Kendisinden önceki Papa Benedictus'tan daha ılımlı mesajlar verdiği yönünde yorumlar yapılan Papa Francesco, geçtiğimiz temmuz ayında da, "Eğer bir eşcinsel Tanrı'yı arıyorsa, ben kimim ki onu yargılayayım" diyerek, Kilise'nin geleneksel eşcinsellik karşıtı tutumunu yumuşatmıştı. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.09.2013 13:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol