BÖYLE RÜŞVET GÖRÜLMEDİ...

Güney Afrika'da, radyo televizyon kurumu SABC'nin müdürüne Venda dilinde daha çok yayın yapılmasını sağlamak için kadın hediye edildiği iddialarıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı, bir şikayet üzerine Cinsiyet Eşitliği Komisyonu başlattı.

20 Haziran 2014 Cuma 11:56
BÖYLE RÜŞVET GÖRÜLMEDİ...

 Güney Afrika'da yayımlanan Sowetan gazetesinin haberine göre olay, ülkenin kuzeyindeki Limpopo eyaletinde yaşandı.

SABC'nin müdürü Hlaudi Motsoeneng ve kurumdan bazı yetkililer burada Venda halkının temsilcileriyle bir araya geldi.
Görüşmede sırasında Venda dilinde daha fazla program yapılmasını isteyen temsilciler, müdüre "hediye" olarak karısı olması için kadın sundular.
Humbelani Nemakonde adlı bir Vendalı temsilciye göre, 10 kadar genç kız müdürün önünden geçirildi ve müdür içlerinden birini seçti.
Gazeteye göre Motsoeneng, 23 yaşında insan kaynakları eğitimi gören bir kızı seçti. Gazete göğüsleri açıkta olan bu kızı müdürün yanında gösteren bir fotoğraf yayımladı.
Humbelani Nemakonde "Tüm kızlar, aileleriyle birlikteydi. Aileleri konuyu biliyorlardı ve onay vermişlerdi" dedi.

Müdüre ayrıca bir inek ve buzağının da hediye edildiği belirtiliyor.
Güney Afrika Kadın İşleri Bakanlığı, olanları "kültürel değerlerin suistimali" olarak niteledi.
Bakanlığın açıklamasında "Kadınların hayvan gibi hediye olarak kullanılması, ciddi bir gerileme ve 20 yıl içinde demokrasi, özgürlük ve özellikle kadınların katkısı konusunda elde edilen kazanımlara yönelik bir hakarettir" denildi.
 
SABC sözcüsü Kaizer Kganyago, BBC'ye Cinsiyet Eşitliği Komisyonu'nun başlattığı soruşturmadan haberleri olmadığını belirterek bir sorun varsa Vendalı temsilcilerle çözülmesi gerektiğini savundu.
Komisyonun sözcüsü Javu Baloy da BBC'ye şikayetle ilgili olarak tüm taraflara mektup gönderildiğini, komisyonun tavsiyelerini gelecek ay açıklayacağını söyledi.


yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.06.2014 11:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol