BİR KATLİAM DA IRAK ORDUSUNDAN...

Irak kan gölü! Telafer'den korkunç haber geldi. Bu kez Irak ordusu...

16 Haziran 2014 Pazartesi 12:18
BİR KATLİAM DA IRAK ORDUSUNDAN...

  Irak Türkmen Cephesi Telafer Sorumlusu, IŞİD'in Telafer'i aldığını, Irak polisinin kaçarken nezaretteki 60 Türkmen'i öldürdüğünü söyledi. 

Irak'ta IŞİD'in 1700 Şii polisi öldürmesinin yankıları da sürüyor. ABD'den çok sert tepki geldi.


ŞOK İDDİA: TELAFER DÜŞTÜ, IRAK POLİSİ KAÇARKEN TÜRKMENLERİ KATLETTİ
 
Irak'tan korkunç haberler!  IŞİD'in Türkmenlerin yaşadığı Telafer'i ele geçirmesinin ardından şoke etkisi yapan bir haber geldi. Irak Türkmen Cephesi Telafer Sorumlusu şu açıklamaları yaptı: IŞİD gece 02:00 itibari ile Telafer'de kontrolü ele geçirdi. Irak polisi Telafer'den kaçarken nezaretteki 60 Türkmen'i öldürdü. IŞİD'in Telafer'i almasından sonra Irak merkezi hükümeti Telafer sağlık merkezini helikopterler ile 3 kez bombaladı.
 
Irak Türkmen Cephesi Telafer 1'inci Büro Sorumlusu Hazım Devlet, Irak polisinin Telafar'den kaçışı sırasında nezarette bulunan 60 Türkmen'i infaz ettiğini iddia etti.
 

 
DHA muhabirine bilgi veren Hazım Devlet, IŞİD militanları ile Merkezi Irak Hükumeti polislerinin dün akşam yoğun şekilde çatıştığını belirten Devlet, IŞİD'in bu gece 02:00 itibari ile Telafer'de kontrolü ele aldığını söyledi. Devlet, Telafer Polis Müdürlüğü'nde görevli polislerin kaçarken, nezarette bulunan, çeşitli suç iddiaları ile gözaltına alınmış 60 Türkmen'i de infaz ettiğini iddia etti.
 
HELİKOPTERLER SAĞLIK MERKEZİNİ BOMBALADI
 
Devlet, dün akşam yaşanan çatışmalarda IŞİD militanlarının Sünnilerin yaşadığı Türkmen mahallelerini boşaltmaları için haber gönderdiğini belirterek, IŞİD'in Telafer'de kontrolü ele almasının ardından çoğu Şii Türkmen'in de bölgeden ayrıldığını söyledi.
Kaçan Türkmenler ile Irak polislerinin Sincar bölgesine kaçtıkları belirtildi. Devlet, Irak merkezi hükümetinin IŞİD'in Telafer'i almasından sonra Talafer sağlık merkezini helikopterler ile 3 kez bombaladığını söyledi.
 
IŞİD'İN KATLİAMINA ABD TEPKİSİ
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Tikrit’te bir üsde teslim olan askerleri topluca infaz ettiği iddialarına ilişkin, “Bu eylemleri mümkün olan en güçlü şekilde kınıyor ve bu dehşete düşüren şiddet eylemleri karşısında Iraklılarla dayanışma içinde bulunuyoruz" ifadesini kullandı.
 
Psaki, Tikrit’te terör örgütü IŞİD'in Irak Hava Kuvvetleri'nde görevli 1700 Şii askerin katledildiği iddiasını 'korkunç' diye tanımlayarak, bu olayın 'teröristlerin kana susamışlığının gerçek resmi' olduğunu kaydetti. 
 
Psaki, bu haberleri teyit edemeyecek olsalar da IŞİD’in temel hedeflerinden birinin Irak halkının kalbine korku salmak ve halkın arasında mezhepsel bir ayrılık oluşturmak olduğunu ifade etti. 
 
Psaki şunları kaydetti:
“Bu tür eylemde bulunan teröristler ABD’nin, Irak’ın ve uluslararası toplumun birer ortak düşmanıdır. Bu durum, bu tehdit karşısında ülkeyi bir araya getirebilmeleri için tüm siyasi yelpazedeki Iraklı liderlerin adım atması gerektiğini vurguluyor. Irak’ın bu krizi aşmasında ABD üzerine düşeni yapacaktır. Tüm Iraklıları bu şiddete karşı birleşmeye ve IŞİD'in sergilediği nefret yolunu reddetmeyi sürdürmeye çağırıyoruz.”
 
'Velayet Selahaddin' isimli internet sitesi Irak ordusu askerlerinin katliam fotoğraflarını yayınlamıştı. Fotoğraflarda maskeli militanların askerleri kamyonlara koydukları, daha sonra da ellerini arkadan bağlayıp yüzüstü yere yatırdıkları görülüyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.06.2014 12:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol