BİR İYİLİĞİN KARŞILIĞI 100 BİN DOLAR!

ABD'de yaşayan evsiz Billy Ray Harris, kendisine para veren bir kadının yanlışlıkla kabına koyduğu elmas yüzüğü teslim etti. Basının ilgi odağı olan Harris'e yaptığı davranışın ardından yardım yağmaya başladı

25 Şubat 2013 Pazartesi 15:35
BİR İYİLİĞİN KARŞILIĞI 100 BİN DOLAR!

 Missouri eyaletindeki Kansas City kentinde, ‘iyilik yap iyilik gör’ sözüne örnek olacak bir olay yaşandı. Sarah Darling, geçtiğimiz hafta sokakta gördüğü bir evsize para yardımı yaptı. Genç kadın, ertesi gün elmas yüzüğünü kaybettiğini fark etti ve üzüntüye boğuldu. Darling, yüzüğünü para yardımı yaptığı Billy Ray Harris’in kabına düşürdüğünü fark etmemişti.

Darling, normalde parmağından hiç çıkarmadığı elmas yüzüğünü geçici olarak bozuk para çantasına koyduğunu ve sonra da bozuk paralarla beraber Harris’in bağışlanan paraları topladığı kaba boşalttığını hatırladı. Darling, iki gün sonra bir köprünün altında yaşayan Harris’i buldu. Harris, yüzüğü Darling’in geri dönmesini beklediği için sakladığını söyledi ve geri verdi.

Bir iyiliğin karşılığı 100 bin dolar
İNTERNETTE BAĞIŞ TOPLANDI
Darling, manevi değeri çok yüksek olan yüzüğü geri bulmasının ardından minettarlığını göstermek için Harris adına bir internet sitesi açtı. Sadece bir hafta içinde 3.500’e yakın kişinin bağış yaptığı Harris, yaklaşık 100 bin doların sahibi oldu. Duygularını bağış sayfasında dile getiren bir kişi, “Eğer işsiz olmasaydım daha fazla bağışlardım. Billy elinden gelenin en iyisini yap ve hayalinin peşinden git. Hiçbir zaman çok geç değildir. Karakterini bunca yıl boyunca kaybetmediğin için teşekkürler” yazdı.
İNANMASI GÜÇ 
Harris için başlatılan yardım kampanyasını yürüten Darling’in eşi Bill Krejci, ‘gördükleri ilginin inanılmaz olduğunu’ belirtti. Krejci, CNN’e yaptığı açıklamada ‘Harris’in yaşamak için bir ev bulduğunu ve artık güvende olduğunu’ ifade etti. Harris ise ‘Evini sevdiğini ama hak ettiğini düşünmediğini’ söyledi. Harris, ‘sahip olmadığı bir eşyayı teslim ettiği için yaşananların kendisini şaşırttığını’ da sözlerine ekledi.
ntvmsnbc

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol