'BEYAZ SARAY'DAKİ APTAL...'

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah yeni ABD Başkanı Trump için “Beyaz Saray’da bir aptalın olmasından faydalanacağız” dedi. Nasrallah, Astana görüşmeleriyle alınan ateşkes kararını desteklediklerini de açıkladı.

13 Şubat 2017 Pazartesi 16:49
'BEYAZ SARAY'DAKİ APTAL...'

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, internetten yapılan canlı yayın aracılığıyla destekçilerine seslendi. "Suriye'de ulusal uzlaşıyı sağlayacak ve kanı durduracak anlaşmayı destekliyoruz” diyen Nasrallah, bazı Arap medya organlarını, ‘Hizbullah'ın Astana'daki diplomatik çabaları baltaladığı’ yönünde kampanya yürütmekle suçladı.

Nasrallah ayrıca, Hizbullah'ın Astana'da düzenlenen Suriye görüşmelerine karşı olmadığının altını çizdi.

Suriye’deki çatışmalar nedeniyle Lübnan’a sığınan insanların ülkelerine dönmesine de değinen Nasrallah, işbirliği çağrısı yaptı.

Lübnanlı yetkilileri sığınmacı krizi konusunda Suriye hükümetiyle diyalog kurması gerektiğini kaydeden Nasrallah, "Lübnan, Suriyeli sığınmacı krizi meselesinde inatçılığı bir kenara koyarak Suriye yönetimiyle iletişime geçmeli. Uluslararası yardım için yalvarmaya devam mı etmeliyiz yoksa mültecilerin evlerine dönmesi için işbirliği mi yapmalıyız" diye sordu.

'BU TÜR GİRİŞİMLERİ ENGELLEYECEĞİZ'

Nasrallah’ın gündeminde devam eden seçim sistemi ve parlamentonun görev süresinin uzatılması tartışmaları da vardı.

Hizbullah'ın, parlamentonun görev süresinin uzatılmasına karşı olduğunu söyleyen Nasrallah, ‘1960 seçim sistemi’ olarak bilinen çoğunluk seçim yasasının, siyasi sistemi işlemez hale getirdiğini belirtti.  Nasrallah, "Herkesin parlamentoda temsil edileceği adil bir seçim sistemi istiyoruz. Parlamentonun görev süresini uzatacak ve seçimlerin zamanında yapılmasının önüne geçecek tüm girişimleri engelleyeceğiz" diye konuştu.

'BEYAZ SARAY'DAKİ APTAL'

Öte yandan Nasrallah, 20 Ocak’ta yemin ederek görevine başlayan ABD Başkanı Donald Trump için 'aptal' dedi.

"Beyaz Saray’da bir aptalın olmasından faydalanacağız" diyen Nasrallah, "Trump ikiyüzlülüğü bir kenara bırakarak, hukuksuz ve ırkçı ABD'nin gerçek ve çirkin yüzünü ortaya çıkardı" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol