BELLİ OLDU! BUNU KAŞIYACAKLAR...

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın her yıl yayınladığı Uluslararası Din Özgürlüğü Raporu'nda Türkiye'ye ağır eleştiriler yöneltildi.

11 Ağustos 2016 Perşembe 13:47
BELLİ OLDU! BUNU KAŞIYACAKLAR...

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından her yıl yayınlanan Uluslararası Din Özgürlüğü Raporu'nda Türkiye'ye din özgürlüğü konusunda ağır eleştiriler yöneltildi. Türkiye'de devletin cemevlerini ibadethane olarak tanımayı reddettiği vurgulanan raporda, Alevi çocukların Sünni İslam'a göre eğitim almaya devam ettiğinin altı çizildi. Üniversiteler dahil birçok devlet kurumunda mescitler açıldığına, fakat Aleviler için benzer yerler açılmasına izin verilmediğine dikkat çekilen raporda, İslami değerlere açıkça saygısızlık yapanların soruşturulmaya devam ettiği ve Heybeliada Ruhban Okulu'nun hala açılmadığı da ifade edildi.

Dünyada 2015 yılındaki din özgürlüklerinin incelendiği Uluslararası Din Özgürlüğü Raporu'nda, Türkiye'de Sünni din adamları yetiştirilirken diğer dini grupların din adamı yetiştirmesine izin verilmediği belirtildi. Devletin Sünnilere ait camilere kaynak aktardığının altı çizilen raporda, diğer dini grupların ibadethanelerine sağlanan ödenekler konusunda kısıtlamalar olduğu vurgulandı. Raporda ayrıca Türkiye'de Müslüman olmayanların fiziksel şiddet ve tehditlere maruz kaldığına dikkat çekilerek bu şiddet, tehdit ve davalara örnekler verildi. Raporda verilen örnekler arasında 2014 yılında Okmeydanı'nda polis kurşunuyla vurulan Uğur Kurt davası da var.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
GÜLTEN GÜRTÜRK 2016-08-11 13:59:25

DİNİ SİYASETE ALET EDERSEN EŞİT HAKLAR OLMASSA OLACAĞI BU ESKİDEN ALEVİ SÜNNİ YOKTU HEPİMİZ BİRDİK HELE OKULLARDA YANLIZ DERS ÇALIŞILIRDI... İBADET EVDE RABBİMLE BAŞBAŞA YAPILIR ...................