BAŞBAKAN'A KIZDILAR, ÇILDIRDILAR!

Başbakan Erdoğan’ın "muhaliflerin silahlandırılmasına karşıyız” açıklamasının sabah saatlerinde protesto edildiği Bingazi’de, Türk konsolosluğuna ve limana demirleyen Türk yardım gemisine de saldırı düzenlendi.

05 Nisan 2011 Salı 23:58
BAŞBAKAN'A KIZDILAR, ÇILDIRDILAR!

Öğle saatlerinde bıçaklı ve silahlı bir grup konsolosluğa gelerek binadaki tabelayı söktü ve kapıları tekmeledi.

Başbakan Erdoğan karşıtı sloganlar atan saldırganlar, konsolosluk tabelasını yere atarak üzerine bastı.

Kendilerini muhaliflerin kurduğu konseyin üyesi olarak tanıtan kişiler, konsolosluktaki Türk bayrağının indirilmesini istedi. Kalabalık, bayrak indirilmediği takdirde kendilerinin zorla indireceği tehdidinde bulundu.

Kızılay’a ait bir yardım gemisinin de Bingazi limanına yanaştıktan sonra yükünü indirmesine izin verilmezken, olaylar büyüyünce, gemi limandan ayrılarak açıkta beklemeye başladı.

DIŞİŞLERİ DEVREDE
Başkonsolos Ali Davutoğlu'nun, konuyu Dışişleri Bakanlığına bildirmesinin ardından muhaliflerce kurulan geçici konsey yetkilileri ile yaptığı görüşmeden sonra bir grup konsey üyesi konsolosluk önüne geldi.

Konsolosluk önünde uçaksavar bataryası yüklü araç ile güvenlik önlemi alan bazı muhalifler, kalabalığı sağduyulu olmaya çağırdı.

ÖZEL HAREKATÇILAR TETİKTE
Sloganlar atan kalabalık eylemlerine devam ederken, konsolosluk içerisinde de hareketli dakikalar yaşanıyor. Konsolosluk çevresindeki güvenlik kameralarından gelişmeleri dakika dakika takip eden özel harekat polisleri, olası bir saldırıya karşı alarmda bekliyor.

Konsoloslukta, Başkonsolos Davutoğlu ile 10 başkonsolosluk çalışanı, 5 Türk Kızılayı çalışanı, 3 UMKE görevlisi, 10 özel harekat polisi ve 8 basın mensubu olmak üzere 36 kişi bulunuyor.

"BAYRAĞI İNDİRMEYECEĞİMİZİ BELİRTTİK"
Başkonsolos Davutoğlu, eylemin devam ettiğini ancak gösterici sayısında azalma gözlemlediğini belirterek, ''Kalabalık grup, bayrak indirilmeyinceye kadar eylemin devam edeceğini söylüyor. Biz de bayrağımızı indirmeyeceğimizi belirttik. Biz bayrağımızı indirmeyiz, onlar da bayrağı indirme cesaretinde bulunamaz. Konsolosluk içinde güvenlik açısından herhangi bir sıkıntımız yok. Eylemciler de bunu farkında. Bekleyişimiz sürüyor'' dedi.

Başbakan Erdoğan’ın, geçen hafta Londra’da "Muhaliflerin silahlandırılmasına karşı olduklarına" dair açıklaması muhaliflerin tepkisini çekmiş ve bu sabah 400 kişilik bir grup, Bingazi konsolosluğu önüne gelerek Erdoğan’ı protesto etmişti.

NTV





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol