BAK ŞU İSRAİL'iN YAPMAK İSTEDİKLERİNE...

Aşırı sağcı Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın ABD'deki Ermeni lobisiyle işbirliği yapılması ve PKK'yla temas gibi radikal adımlar atmayı düşündüğü iddia edildi.

09 Eylül 2011 Cuma 17:11
BAK ŞU İSRAİL'iN YAPMAK İSTEDİKLERİNE...

 Yedioth Ahronoth'un haberine göre, dün bir araya gelen İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri Cumartesi günü Lieberman'la yapılacak toplantının ön hazırlığını gerçekleştirdi.

Toplantıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Doğu Akdeniz'deki gemi seferleriyle ilgili yaptığı son açıklamaların ele alınacağı ve İsrail'in izleyeceği yol haritasının belirleneceği bildirildi.

Haberde, dünkü görüşmede dışişleri bakanlığı yetkililerinin, Türkiye'nin şu an itibarıyla İsrail'den özür beklentisinde olmadığı, Ankara'nın yaşanan gerginlikten faydalanarak Müslüman dünyasındaki statüsünü yükseltmeyi tercih ettiği değerlendirmesini yaptığı belirtildi.

Lieberman'ın da bu yüzden Türkiye'den özür dilenmesi için yeni formüller aramak yerine, İsrail'in Ankara'yı cezalandırmaya yönelik çabalarına odaklanmayı seçtiği ifade edildi.

Gazete, İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın bu bağlamda diplomasi ve güvenlik alanında bir dizi hamlede bulunmaya karar verdiğini belirtti.

Atılacak ilk adımın, tüm İsrail savaş gazilerine Türkiye'ye gitmemeleri yönünde seyahat uyarısı yapılması olacağı bildirildi.

"SOYKIRIM" VE "TERÖR" KARTI

Planlanan bir başka adımın ise "Türkiye'nin tarihi rakiplerinden Ermenilerle" işbirliğine gidilmesi olduğu iddia edildi.

Haberde, İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman'ın önümüzdeki ay ABD'ye yapacağı ziyarette Ermeni lobisinin liderleriyle bir araya gelerek, Kongre'de Türkiye karşıtı işbirliği önerisinde bulunmasının beklendiği belirtildi.

Lieberman'ın ayrıca PKK'nın Avrupa'daki liderleriyle de görüşmeler gerçekleştirerek, terör örgütüyle "mümkün olan her alanda işbirliği yapılmasını" sağlayacağı öne sürüldü.

Haberde, bu görüşmelerde PKK'lıların İsrail'den silah tedariki ve eğitim şeklinde askeri yardım isteyebileceği bildirildi.

Gazete, Lieberman'ın, "Erdoğan'dan İsrail'le uğraşmanın sonuç getirmeyeceğini ispatlayacak bir bedel alınacağı" sözlerine de yer verdi. Habere göre Lieberman ayrıca, "Türkiye'nin bize saygılı davranmasında fayda var" dedi.

"ERDOĞAN'IN SÖZLERİ AĞIR VE CİDDİ TEHDİTLER"

Başbakan Erdoğan'ın Doğu Akdeniz'deki gemi seferleriyle ilgili olarak bugün bir yorum da, İsrail'in Başbakan Yardımcısı Dan Meridor'dan geldi.

Meridor, Ankara'nın "Gazze Şeridi'ne gidecek yardım gemilerine savaş gemilerinin eşlik edeceği" açıklamasını "ağır ve ciddi" bir tehdit olarak nitelendirdi.

İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada "Türkiye Başbakanı Erdoğan'ın söyledikleri sert ve vahimdir, ancak kendisiyle savaş tehditleri üzerinden sözlü mücadeleye girmek doğru olmaz" diyen Meridor, en iyi yanıtın sükut olduğunu, bu olayın geçmesini umduklarını belirtti.

İsrailli Başbakan Yardımcısı, Türkiye'nin, İsrail ablukasının uluslararası hukuka uymadığı iddiasının, Birleşmiş Milletler'in Mavi Marmara raporuyla çürütüldüğünün de altını çizdi. 





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol