Bak Şu Araplara! Türkiye'yi Kınadılar...

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik olarak gerçekleştirdiği Pençe Kaplanı operasyonunu kınadı.

18 Haziran 2020 Perşembe 11:49
Bak Şu Araplara! Türkiye'yi Kınadılar...

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Türkiye ve İran’ın Irak’taki askeri müdahalesinin 'kardeş Arap ülkesinin' egemenliğini ihlal ettiğini savundu.

 BAE Dışişleri Bakanlığı açıklamasında “BAE, kardeş Irak’taki Türkiye ve İran’ın askeri müdahalelerini kınadı, kuzey Irak’taki bölgeleri bombalamaları kardeş Arap ülkesinin egemenliğinin ihlali teşkil ediyor ve masum siviller arasında terörün yayılmasına yol açıyor” ifadeleri yer aldı.

PENÇE KARTALI BU HAFTA BAŞLADI
Sözcü'nün haberine göre, TSK’nın bu hafta PKK’ya yönelik Irak’ın kuzeyinden başlattığı operasyonda top atışları, silahlı insansız hava araçları ve F-16’larla bölgenin ateş altına alınması sonrası operasyon komando birliklerinin de katılımı ile genişletilmişti.

Irak’ın kuzeyindeki Haftanin bölgesindeki PKK hedeflerine yönelik “Pençe Kartalı” adı verilen operasyon hafta başında başlatılmıştı. Operasyonun Irak’ın kuzeyinden karakol ve üs bölgelerine taciz ve saldırılarını artıran PKK’ya yönelik başlatıldığı belirtilmişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.06.2020 11:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol