ARTIK CANLI TANIĞI KALMADI

ABD ve Japon medyası, ikinci dünya savaşının sonlarına doğru Japonya'ya atom bombası atan ve hayatta kalan son pilotu olan 'Enola Gay' pilotu Theodore Van Kirk'ün öldüğünü duyurdu. Hayatının son dönemlerini Georgia'daki Park Springs huzur evinde geçiren 'Alman' lakaplı Kirk 93 yaşındaydı.

31 Temmuz 2014 Perşembe 13:41
ARTIK CANLI TANIĞI KALMADI

 Kirk'ün cenazesi töreni Hiroşima'nın anısına 5 Ağustos'ta memleketi olan Pensilvanya'nın Northumberland kentinde yapılacak. Defin işlemlerinin basına kapalı yapılacağı bildirildi. Atom bombasını attığı zamanlarda 24 yaşında olan Kirk, Enola Gay adlı B-29 Superfortress model taktik uçağını kullanıyordu. Enola Gay'in 12 mürettebatından sadece birisi olan Kirk, hayatta olan son pilottu.

1945 yılı 6 Ağustos günü, saat 08:15'te uçak Hiroşima'ya bombayı bırakmış ve 140 binden fazla insan yaşamını yitirmiş, binlerce kişi de yaralanırken şehir hayalet kente dönmüş ve izleri yıllarca etkisini göstermişti. Dünya tarihinde ilk olan bu atom bombasından 3 gün sonra ikinci kez Nagasaki şehrine atılan atam bombası da 70 bin kişinin ölümüne sebep olmuştu.

Kenan KARADENİZ

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.07.2014 13:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol