AMERİKA'NIN EN ZENGİNİ YİNE 'O'...

Forbes’un Pazartesi günü yayınlanan geleneksel En Zengin 400 Amerikalı sıralaması, zenginlerle yoksullar arasındaki büyük farkı bir kez daha gözler önüne serdi.

17 Eylül 2013 Salı 16:28
AMERİKA'NIN EN ZENGİNİ YİNE 'O'...

 NY Daily News’un haberine göre Forbes’un en zengin Amerikalılar listesindeki isimlerin servetlerinin toplamı 2.2 trilyon dolar. Söz konusu rakam geçen yıla göre 300 milyar dolar artmış kaydetmiş durumda.

352’sini erkeklerin oluşturduğu listenin ilk sırasında, 20 yıldır olduğu gibi bu yıl da Microsoft’un kurucusu ve hayırsever Bill Gates yer aldı.

Gates’in 72 milyar dolarlık serveti, kendisini sadece ABD’nin en zengini değil aynı zamanda dünyanın da en zengini yapıyor.



2007 yılından bu yana servetinin 30 milyar dolarından fazlasını hayırseverlik işlerine ayıran Gates, buna rağmen Forbes’un listesindeki birinciliğini kaybetmedi.

Listenin ikinci sırasında 58.5 milyar dolarlık servetiyle finans sihirbazı Warren Buffet yer alırken, üçüncü sırasında ise 42 milyar dolarlık servetiyle Oracle Corp. kurucusu Larry Ellison yer aldı.

Berkshire Hathaway CEO Warren Buffett and his massive $58.5 billion fortune ranked No. 2.

Listenin dördüncü sırasında yer alan fabrikatör David Koch, 36 milyar dolarlık servetiyle aynı zamanda en zengin New Yorklu. Koch, listenin dördüncü sırasını Kansas’ta yaşayan kardeşi Charles Koch ile paylaştı.



Walmart isimli perakende devinin kurucusu olan Walton ailesinin üyeleri de listede yer alan isimler arasındaydı. Listede sırasıyla 6., 7., 8. ve 9. sırada yer Christy, Jim, Alice ve S. Robson Walton’ın her birinin serveti 33 milyar doların üzerinde.

Dünyanın en zengin belediye başkanı Michael Bloomberg, 31 milyar dolarlık servetiyle listenin 10. sırasında yer aldı. New York Belediye Başkanı Bloomberg’in servetinin 2012 yılına göre 6 milyar dolar artış kaydettiği belirtildi.

Mayor Bloomberg, the world's richest mayor, is No. 10 with a $31 billion net worth — $6 billion more than last year.

Bu arada Ağustos ayında yayınlanan Sentier Research araştırma çalışmasına göre ortalama Amerikan hane halkı geliri 2012 yılında 52.100 dolardı. Söz konusu rakam 2011 yılına göre yaklaşık 1.400 dolar artış kaydetmiş durumda.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.09.2013 11:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol