Almanya'dan Flaş 'Aydınlatma' Kararı

Türkiye gibi inanılmaz dış borcu faizi ödeyen, halkı açlık sınırının da altında yaşayan bir ülkeyi yöneten irade 'itibardan tasarruf olmaz' anlayışı ile ek bütçe talep ederken dünyanın en güçlü ekonomilerinden Almanya'da Cumhurbaşkanı hem kendi konutunun hem de tarihin binaların gece aydınlatmalarına son verme kararı aldı.

26 Temmuz 2022 Salı 19:15
Almanya'dan Flaş 'Aydınlatma' Kararı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş altıncı ayına doğru ilerlerken savaşın en çok etkilediği ülkelerden biri olan Almanya, özellikle kış için önlem arayışında.

Özellikle enerji konusunda endişeler giderek artarken Almanya, en zengin kentlerinden biri olan Augsburg'da enerji tasarrufu başlattı.

Bundan böyle kentteki tüm tarihi yapılarda gece aydınlatmalarına son verildiğini açıklayan belediye başkanı, halka da zor zamanlara hazırlık çağrısı yaptı.

Sokak lambaları ve çeşmelerin de çalışmadığı kentte bu adım atılırken Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in de konutunda geceleri ışıkların kapalı tutulacağı duyuruldu.

Öte yandan birçok Avrupa ülkesi, Rusya'nın enerji misillemesi ile gerçekleşebilecek olası bir toplu kesintiye hazırlık yapıyor ve gaz depolarını doldurabilmenin yollarını arıyor.

Rus gazına en bağımlı ülke olan Almanya, Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip. Augsburg Belediye Başkanı Eva Weber, "Augsburg vatandaşlarına gerçekten zor zamanlar yaşayabileceğimizi göstermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.07.2022 19:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol