Almanya 50 Milyon Vatandaşına Özel Maske Dağıtacak

Türkiye beşli kağıt maskeleri bile vatandaşa dağıtımda sorun yaşarken her fırsatta bizi kıskandığı belirtilen Almanya korona virüs salgını nedeni ile önlemleri sıkılaştırıldı ve ücretsiz maske dağıtımına devam kararı aldı.

29 Ocak 2021 Cuma 11:24

Sağlık Bakanı Jens Spahn ile Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil yaşlıların ardından şimdi de ihtiyaç sahibi vatandaşlara toplam 50 milyon FFP2 tipi maskenin ücretsiz olarak dağıtılacağını duyurdu.

Kişi başı 10 adet maske dağıtılacağını belirten Spahn, vatandaşların maskeleri bağlı bulundukları sağlık sigortası kurumlarından alacakları mektup ve kimlik kartıyla birlikte belirli bir süre içinde eczanelerden alabileceğini açıkladı.

"VATANDAŞLARA MASKE HEDİYE EDEREK DESTEK OLACAĞIZ"

Sağlık Bakanı Spahn, son günlerde salgınla alakalı olarak açıklanan rakamların cesaretlendirici olduğunu ifade ederek, salgının seyrinin düşüşe geçtiğini belirtti. Spahn, “Virüsün mutasyonları nedeniyle, artık toplu taşıma araçlarında ve mağazalarda tıbbi koruyucu maske takma zorunluluğu bulunuyor. Bundan dolayı da önlemlerini karşılayabilmek için olabildiğince ihtiyaç sahiplerine ve sosyal yardım alan vatandaşa yardımcı olmakla için maske hediye ederek destek olacağız" dedi.

Almanya Bakanlar Kurulu, yeni tip koronavirüs salgınının bireyler ve şirketler üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olmak için 750 milyar avroluk bir yardım paketini onaylamıştı.

Maliye Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulunun salgının ekonomik etkisini hafifletmek için 750 milyar avroluk bir yardım paketini ve 156 milyar avroluk ek bütçeyi onayladığı belirtilmiş, zor durumdaki Alman şirketlerinin satın alınmaması için fonun bir kısmı doğrudan şirket hisselerini satın almak için kullanılabileceği de kaydedilmişti.

Almanya, söz konusu salgınla mücadele içinde 55 milyar avro ve kısa süreli çalışma ödenekleri için de 10 milyar avrodan fazla ödenek ayırmıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.01.2021 11:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol