AHMEDİNEJAD ŞOKTA!

İran'da Ahmedinejad'a yerel seçimden de kötü haber...

17 Haziran 2013 Pazartesi 13:16
AHMEDİNEJAD ŞOKTA!

 İran'da, cuma günü cumhurbaşkanlığı ile eş zamanlı yapılan yerel seçimlerde, mevcut cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın desteklediği "Yaşasın Bahar" listesinden kazanan olmadı.

Reformcuların desteklediği ılımlı dinadamı Hasan Ruhani’'nin açık ara kazandığı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhafazakar kanadın adayları bekledikleri oyları alamazken, yerel seçimlerde de büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Cumhurbaşkanlığı ile eş zamanlı yapılan yerel seçimlerde de reformcuların listesi büyük fark atarken, ılımlı muhafazakarlar ikinci sırada yer aldı.

Ülke genelinde farklı listelerle seçmen karşısına çıkılsa da başkent Tahran’da, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın eski bakanlarından Dr. Abdurrıza Şeyh-ul islam, kız kardeşi Pervin Ahmedinejad gibi isimlerin yer aldığı "Yaşasın Bahar" listesinden kazanan olmadı. 31 üyeli Tahran Şehir konseyinde bu dönem, eski cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi döneminin Kültür ve İrşad Bakanı Ahmed Mescid-i Cami başkanlığındaki reformcu kanat ile ılımlı muhafazakar kanadın temsilcisi Mehdi Çamran’ın başkanlığındaki listeler çoğunluğu oluşturdu.

Reformcu kanat, "bizim belediye başkanımız, adaylığı veto edilen Muhsin Haşimi" diyerek, yerel seçimlerde adaylığı engellenen eski cumhurbaşkanlarından Haşimi Refsencani'nin oğlunu Tahran Belediye Başkanı olarak düşündüklerini açıklamış oldu.

Ahmedinejad hükümetinde Ulaştırma, Şehircilik ve Mesken Bakanı olan Ali Nikzad’ın belideye başkanlığına destek veren "Yaşasın Bahar" listesinden ise hiç bir aday beklediği sonucu alamadı.

İran'da cuma günü cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimler birlikte yapılmıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimini reformcu kesimin desteklediği Hasan Ruhani büyük farkla ilk turda kazanmıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.06.2013 13:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol