ADALET DEDİĞİN İŞTE BUDUR!

ABD'nin Houston kentinde bir mahkeme, oğulları yakılan aileye maddi ve manevi zararlarının karşılanması için öyle bir tazminata hükmetti ki rakam akıllara durgunluk verdi.

23 Aralık 2011 Cuma 23:51
ADALET DEDİĞİN İŞTE BUDUR!

 ABD'nin Houston kentinde bir mahkeme, oğulları yakılan aileye maddi ve manevi zararlarının karşılanması için 150 milyar dolar tazminat ödenmesine karar verdi. 

Söz konusu tazminat, ABD'de bir mahkeme tarafından şimdiye kadar verilen en yüksek tazminat tutarı oldu. 2000 yılında Florida'daki tütün şirketleri, 145 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum edilmişti.      
Middleton ailesi, 1998 yılında 8 yaşındaki oğulları Robbie'yi, üzerine gazyağı dökerek ateşe veren Donald Collins hakkında dava açmıştı. Vücudunun yüzde 99'u yanan ve hayatının büyük bir kısmını Galveston kentindeki yanık hastanesinde geçiren Robbie, ailesinin ve doktorlarının yoğun çabası sonucu hayatta kalmış ancak yanıkların neden olduğu deri kanseri nedeniyle bu yıl yaşamını yitirmişti. 
O sırada 13 yaşında olan Collins, saldırıdan 5 gün sonra gözaltına alınmış ve 6 hafta gözaltı merkezinde kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Yetkililer, Collins hakkında herhangi bir suçlamada bulunmamış, amcasını yasal koruyucusu atamakla yetinmişti. 
Middleton ailesi, Robbie'nin ölüm yatağında yaptığı açıklamayı videoya kaydederek mahkemeye delil olarak sundu. Robbie, açıklamasında, komşuları Collins'in, yakmadan birkaç hafta önce kendisine cinsel tacizde bulunduğunu söylemişti. 


     
150 milyar dolarlık tazminatı almayı beklemeyen Middleton ailesi, tek isteklerinin adaletin yerini bulması olduğunu söyledi. 
Anne Colleen Middleton, jürinin oğlunun değerli bir insan olduğunu ve başına gelenleri hiçbir şekilde hak etmediğini anlamasından mutluluk duyduğunu belirtti.
8 yaşındaki başka bir çocuğu taciz etmekten suçlu bulunan Collins, 2001 yılından bu yana hapis cezasını çekiyor. 
Eski davalara bakan savcının, saldırıyla ilgili dosyayı tekrar açtığı bildirildi. 





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol