ABD'den Türkiye'ye Bir Darbe Daha!

‘ABD istihbaratı, Türkiye ve IŞİD arasındaki bağlantı iddialarını ortaya çıkarmak için bir ekip kurdu’

05 Kasım 2019 Salı 06:30

Bloomberg gazetesi, ABD istihbaratının, Türkiye ve IŞİD arasındaki bağlantı iddialarını ortaya çıkarmak için bir ekip kurduğunu yazdı. Gazete, IŞİD lideri Bağdadi’nin Türkiye’ye çok yakın bir yerde ve Türkiye’nin kontrolü altındaki bir köyde bulunmasına da dikkat çekti.
Bloomberg’de Elı Lake (eli leyk) imzalı haberde, ABD istihbaratının, Bağdadi operasyonundan sonra Türkiye ile IŞİD arasındaki bağlantı iddialarını ortaya çıkarmak için bir ekip kurduğu belirtildi.

IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi’nin ve IŞİD sözcüsü Abul Hassan Al-Muhacir’in Türkiye’nin kontrolü altında olan ve devriye gezdiği yerde saklandığını ifade eden lake, Bağdadi operasyonunda ele geçirilen materyallarin incelemeye alındığını ifade etti.

Dünyadaki en çok aranan teröristlerin, NATO müttefikinin burnunun dibine girmesinin mümkün olduğunu ancak ABD istihbarat yetkililerinin bunu şüpheli bulduğunu belirten Lake, söz konusu kuşkunun Bağdadi ve Muhacir’in Türkiye kontrolü altındaki bir yerde bulunmuş olmasından kaynaklanmadığını ifade etti.

“Türkiye, Esad hükümetine karşı birçok cihatçı savaşçıyı destekleyen bir rejim değişikliği politikası izledi”
Suriyede ABD’nin başlattığı emperyalist saldırının başlarında, Türk istihbarat servisinin, Avrupa ve Afrika’dan gelerek silahlanan yabancıların Türkiye üzerinden Suriye’ye geçiş yapmasına izin verdiğini öne süren yazar, “Türkiye, Suriye’de Beşar Esad hükümetine karşı birçok cihatçı savaşçıyı destekleyen bir rejim değişikliği politikası izledi” diyor.

Lake, yakın zamanda Amerikan hükümetinin en az bir üst düzey IŞİD yöneticisinin Türkiye’de olduğunu belirlediği, ABD hazine bakanlığının, örgütün maliye bakanının 2017’nin başlarında Irak’tan Türkiye’ye geçiş yaptığına dair, Ağustos 2017’de not geçtiğini kaydediyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.11.2019 07:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol