ABD'den Erdoğan'a Sert Tepki!

ABD’den, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas heyetiyle görüşmesine sert tepki geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, “Erdoğan’ın teröristlerle görüşmeye devam etmesi sadece Türkiye’nin uluslararası toplumdan izole edilmesine hizmet eder” ifadesinde bulunuldu.

26 Ağustos 2020 Çarşamba 10:19
ABD'den Erdoğan'a Sert Tepki!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas heyetiyle görüşmesine yaptığı sert açıklamayla tepki gösterdi. ABD Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Erdoğan’ın teröristlerle görüşmeye devam etmesi sadece Türkiye’nin uluslararası toplumdan izole edilmesine hizmet eder” denildi.

“Türkiye hükümeti ile Hamas ilişkilerine dair endişelerimizi dile getirmeye devam edeceğiz” denilen bakanlık açıklamasında, şu ifadeler kullanıldı:

“ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas liderlerini ağırlamasını şiddetle karşı çıkıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu terör örgütüyle bir araya gelmesi, Türkiye’nin uluslararası toplumdan dışlanmasına yol açıyor, Filistin halkının çıkarlarına zarar veriyor ve Gazze’de terör saldırıların önlemek adına verilen küresel çabanın altını oyuyor.”

Erdoğan’ın Hamas’ı bu yıl ikinci kez ağırladığının belirtildiği açıklamada, “Türk hükümetinin Hamas ile ilişkileri konusundaki endişelerimizi en üst düzeyde dile getirmeye devam ediyoruz” denildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen cumartesi günü Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve beraberindeki heyet ile görüşmüştü.

Vahdettin Köşkü’nde yapılan görüşmeye MİT Başkanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katılmıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.08.2020 10:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol