ABD'Yİ VURMA PLANI BELLİ OLDU!

ABD-Kuzey Kore hattında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Trump'a rest çeken ve Guam'ı vurmakla tehdit eden Kim Jong-un'un bugün yayınlanan fotoğraflarında saldırı hakkında son rötuşları yaptığı görülüyor

15 Ağustos 2017 Salı 23:59
ABD'Yİ VURMA PLANI BELLİ OLDU!

Kim Jong-un’un bugün yayınlanan fotoğraflarında, ülkenin çılgın liderinin üst düzey askerler tarafından saldırı planı üzerinde konuştuğu görülüyor. Guam açıklarındaki denize fırlatılması planlanan kıtalararası balistik füze saldırısının detaylarını harita üzerinde konuşan ve inceleyen Kim Jong-un’un bir batonla haritadaki yerleri gösterdiği gözlerden kaçmıyor.

Haritanın üzerinde, “Stratejik Kuvvetlerin Saldırı Planı” yazarken, füzenin rotası da ortaya çıktı. Haritada görüldüğü kadarıyla Kuzey Kore’nin doğu kıyısından fırlatılacak bir füzenin Japonya üzerinden uçarak Guam’a vurması bekleniyor. Kuzey Kore basını, Kim’in askerleri ve üst düzey rütbeli askerleri “Yakın ve dikkatli planları” için tebrik ettiğini yazdı.

Saldırı noktasının Kuzey Kore’nin denizaltılarıan evsahipliği yapan Sinpo’dan olması beklenirken, Güney Kore’nin başkenti Seul’deki Kyungnam Üniversitesi’nde görevli askeri uzman Kim Dong-yub, “Füzenin Sinpo’dan fırlatılması çok mantıklı. Çünkü geçtiğimiz hafta Kim Jong-un’un yaptığı açıklamayla uyuşan bir rota ve menzil ortaya koyuyor. Kuzey Kore’de yaşayan herkes bu fotoğrafı gördü ve burada Kuzey Kore lideri resmen ABD’ye meydan okuyor ve ‘Elinden geliyorsa bizi durdur’ diyor” açıklamasını yaptı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol