ABD ve Mısır bu kez karşı karşıya

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmet Ebul Geyt, ABD'nin ülkesiyle ilgili siyasi tavsiyesinin faydasız olduğunu söyledi. Açıklamaya ABD'den anında cevap geldi.

10 Şubat 2011 Perşembe 00:14
ABD ve Mısır bu kez karşı karşıya

Geyt, PBS NewsHour ile yaptığı söyleşisinde, ABD'nin, Mısır'da olağanüstü hal yasasının iptal edilmesi yönündeki çağrılarını reddederek, Washington yönetiminin kendi arzusunu Mısır'a empoze etmeye çalışır gözüktüğünü bildirdi.

Mısır Dışişleri Bakanı, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Mısır yönetiminin, "göstericileri tartaklamaya son vermesi, olağanüstü hali derhal kaldırması, muhalefetle diyaloğu genişletmesi ve muhalefete ortak muamelesi yapması" yönündeki tavsiyesinin de faydasız olduğunu kaydetti.

Geyt, hemen, derhal ve şimdi yapılmasının istenen bu tavsiyenin, ABD'nin Mısır gibi büyük ve ABD ile daima dostluk ilişkisi içinde olan bir ülkeye kendi isteğini dayattığından faydasız bulduğunu ifade etti.

Mısır Dışişleri Bakanı, olağanüstü halin kaldırılması tavsiyesini okuduğunda çok şaşırdığını belirterek, Mısır'da şu anda 17 bin mahkumun sokaklarda olduğunu söyledi ve "Zorluk içindeyken benden nasıl olağanüstü hali kaldırmamı istersiniz. Bana zaman verin, ülkeyi, devleti istikrara kavuşturmak için kontrolü ele almama izin verin, daha sonra bu mevzuyla ilgilenelim" dedi.

 -ABD-

Bu arada, Washington yönetimi, Mısır hükümetinin, göstericilerin taleplerini karşılamak için daha fazlasını yapmak zorunda olduğunu bildirdi.

Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, "Kahire sokaklarında gördüğünüz, hükümetinin bu kişilerin endişelerini gidermek için attığı adımların yetersizliğini gördüğünüzde o kadar şaşırtıcı değil" yorumunu yaptı.

AA

Kaynak : haber7.com





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol