ABD: Hesabı Sorulacak...

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki 'Rusya'dan kesinlikle yaptıklarının hesabı sorulacaktır' dedi.

18 Mart 2021 Perşembe 08:45
ABD: Hesabı Sorulacak...

ABD Başkanı Biden'ın Rusya'yı hedef alan açıklamaları sonrası Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki bir basın toplantısı düzenlendi.

"Bizim yönetimimiz, Rusya'ya karşı Trump yönetiminden farklı bir tutum takınacak. Rusya ile ilişkilerde, endişe duyduğumuz alanlarda direkt olacağız" diyen Psaki, "Rusya'dan kesinlikle yaptıklarının hesabı sorulacaktır" ifadesini kullandı.

Biden'ın, Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD'nin Rusya'nın "kötü niyetli" eylemlerine yanıt vereceğini söylediğini belirten Psaki, "Kongre ve diğerleri şunu anlamalı; Rusya gibi bizi bölmeye çalışan düşmanlarımıza karşı stratejimiz, onların taktiklerini açık etmek olacaktır. Dünya da bunun farkında" diye konuştu.

RUSYA'DAN ABD'YE JET YANIT

Sputnik'in haberine göre, Rusya'nın Washington Büyükelçiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, raporda yer alan, Rusya'nın ABD'de 'etki operasyonları' yürüttüğüne dair bulguların 'yalnızca istihbarat servislerinin doğruluklarına emin oldukları sonucuna dayandığına' dikkat çekilerek, bu tür iddialara ilişkin hiçbir gerçek veya somut delil sunulamadığı belirtildi.

Açıklamada, ABD'nin son suçlamalarının iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesine katkıda bulunmadığı ve Rusya'nın acil sorunlara çözüm bulmak için sunduğu eşit ve karşılıklı saygıya dayalı diyalog önerisiyle bağdaşmadığına vurgu yapıldı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.03.2021 08:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol