ABD'den Osman Kavala Açıklaması!

Osman Kavala ile ilgili 10 Büyükelçiliğin yayınladığı bildiriye ilişkin geri adım geldi. Büyükelçiliklerden "Türkiye'nin içişlerine karışılmaması ile ilgili Viyana Sözleşmesi'ne bağlıyız" açıklaması yapıldı.

25 Ekim 2021 Pazartesi 16:27
ABD'den Osman Kavala Açıklaması!

ABD'nin öncülük ettiği 10 Büyükelçinin Osman Kavala'nın durumu hakkında yaptığı açıklamaya ilişkin tartışmalar devam ediyor.

ABD Büyükelçiliği'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdil:

“ABD, 18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı soruların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit eder”.

BİR BİLDİRİ DE HOLLANDA BÜYÜKELÇİSİNDEN

ABD büyükelçiliğinden yapılan açıklamanın bir benzerini de Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet sosyal medya hesabından gerçekleştirdi. 

YENİ ZELANDA

Yeni Zelanda Büyükelçisi Wendy Hinton da söz konusu açıklamaya destek vererek sosyal medya hesabı üzerinden diğer büyükelçilikler ile aynı açıklamayı paylaştı.

ŞİMDİLİK BİR JEST...

Tartışmalar sürerken büyükelçilerden yeni bir açıklama geldi ve Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit ettikleri ifade edildi. Emekli büyükelçi Oğuz Çelikkol, gelişmeyi şöyle değerlendirdi:
"41. madde biliyorsunuz diplomatik ilişkilerin yürütülmesiyle ilgili ve diplomatlara birçok alanda ayrıcalıklar tanıyor. Diplomatların bulunulan ülkenin kanun ve kurallarına uymalarını anlatan bir madde. Bence diyorlar ki: 'Biz Türkiye'nin kanunlarına, kurallarına uyma konusunda taahhütlerimizi yineliyoruz' diyorlar. Bence bu şeyle krizi biraz kontrol altına almak için Türkiye'ye karşı verilmiş bir jest olarak görmek lazım."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.10.2021 16:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol