ABD AKP'nin İsteğini Reddetti: Gerek Yok...

Türkiye'nin 'Fırat'ın doğusuna operasyon hazırlıklarını tamamlandı' açıklamaları devam ederken ABD'li bir yetkiliden, 'ABD açısından mekanizma Türkiye’nin bir operasyon yapmasını gerektirmiyor' açıklaması geldi.

15 Mart 2019 Cuma 01:03

ABD ve Türkiye arasında Suriye’de olası bir güvenli bölge oluşturulmasına ilişkin görüşmeler devam ederken, ABD'li bir yetkiliden açıklama geldi.

Reuters’a konuşan yetkili Türkiye'nin olası bir operasyonun görüşülmediğini belirtti, Ankara’nın güvenlik kaygılarını gidermek için böyle bir operasyona ihtiyaç duyulmadığını düşündüğünü söyledi. 

İsmi açıklamayan yetkili “Türkiye’nin güvenlik kaygılarını giderecek bir güvenlik mekanizması ya da “güvenli bölge” oluşturulması konusunda çok kez görüşmelerde bulunduk. Güvenlik mekanizmasının ayrıntıları görüşülüyor ve geliştiriliyor. Ancak ABD açısından mekanizma Türkiye’nin bir operasyon yapmasını gerektirmiyor”diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin yaptığı açıklamada operasyon hazırlıklarının tamamlandığını, talimat beklediklerini söylemişti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol