4.6 Milyon İnsan 2 Bin Kişi Yüzüden Yoksul!

Oxfam, dünyanın en zengin 2,153 kişisinin elinde bulunan servetin, 4,6 milyar kişinin toplam servetinden fazla olduğunu söyledi.

20 Ocak 2020 Pazartesi 12:16
4.6 Milyon İnsan 2 Bin Kişi Yüzüden Yoksul!

Diyanet'in ne dünyadaki ne ülkemizdeki faiz odaklı sisteme söz söylemek bir kenara kamu bankaları ve TOKİ için faizi caiz kılan skandal fetvası son günlere damga vururken İngiltere merkezli uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, dünyanın en zengin 2 bin153 kişisinin elinde bulunan servetin, 4,6 milyar kişinin toplam servetinden fazla olduğunu söyledi.

Raporda, "Eğer herkes 100 dolarlık banknotlardan oluşan servetlerinin üzerinde otursaydı, dünyanın büyük kısmı yerde oturuyor olurdu. Gelişmiş bir ülkede yaşayan orta halli bir kişi bir sandalye yüksekliğinde otururken, en zengin iki kişi uzayda olurdu" denildi.

Dünyanın en zengin kişisi olan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un toplam serveti 116,4 milyar dolar seviyesinde. En zengin ikinci kişi olan Fransız Bernard Arnault ise 116 milyar dolarlık servete sahip.

Bugün Davos'ta başlayan Dünya Ekonomik Forumu, İsviçre'nin çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilerle protesto ediliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.01.2020 12:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol