3 DİLDE HZ. MUHAMMED FİLMİ...

İslami inanışa göre herhangi bir şekilde tasvir edilmesi günah olarak kabul edilen Hz. Muhammed’in, “Allah’ın Elçisi Muhammed” filminde başını arkadan gösterileceğinin açıklanması eleştirileri beraberinde getirdi.

25 Mart 2015 Çarşamba 14:50
3 DİLDE HZ. MUHAMMED FİLMİ...

 İslami inanışa göre herhangi bir şekilde tasvir edilmesi günah olarak kabul edilen Hz. Muhammed’in, “Allah’ın Elçisi Muhammed” filminde başını arkadan gösterileceğinin açıklanması eleştirileri beraberinde getirdi. Ne zaman vizyona gireceği henüz kesinleşmese de İslam bilginleri Hz. Muhammed’in herhangi bir şekilde tasvir edilmeye çalışılmasının tamamen yasak olduğunu söylüyor.

Proje tamamlandığında İran’ın şimdiye kadar yaptığı en pahalı film olarak da tarihe geçecek. Filmin yönetmeni Majid Majidi; “Hz. Muhammed’i tanıtabilecek her türlü filmde yardımcı olmaya hazırız. Biz Müslüman bir ülkeyiz ve böyle bir yapımın altından kalkabilecek kültür ve birikime de sahibiz.” şeklinde konuştu.
Bazı kesimler ise Hz. Muhammed karikatürü yayınladıktan sonra saldırıya uğrayan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği Charlie Hebdo dergisini örnek göstererek, böyle bir işe girişmenin kışkırtıcı olabileceğini söyledi.
Tüm bu eleştirilere rağmen film İran lideri Ayetullah Hamaney’in desteğini aldı. Hamaney 2012 yılında filmin setini ziyaret ederek desteğini göstermiş oldu.
FİLM İÇİN OSCAR’LI EKİP
Yönetmen Majidi işi şansa bırakmayarak Oscar ödüllü birçok ismi kadroya dahil etmeyi başardı. Bu isimler arasında Oscar ödüllü özel efekt uzmanı Scott E. Anderson, 3 Oscarlı İtalyan görüntü yönetmeni Vittorio Storaro ve 2 Oscarlı müzik yapımcısı Allah-Rakha Rahman bulunuyor.
3 DİLDE YAYINLANACAK
Filmin Arapça, Farsça ve İngilizce olarak yayınlanacağı öğrenildi. Herhangi bir aksilik çıkmazsa filmin İran’da yazın vizyona girmesi planlanıyor.
ÜÇLEME OLMASI PLANLANIYOR
Film yapımcıların yüzünü gişede güldürürse devamının da çekilebileceğini ve üçleme olabileceği düşünülüyor. Devam filmlerinde ise Hz. Muhammed’in gençliği ve 40’lı yaşlarından sonrasının anlatılacağı söylentiler arasında.
30 MİLYON DOLAR HARCANDI
Nourtaban Film Endüstrisi Başkanı Mohammed Mahdi Heidarian film için şirketinin şimdiye kadar 30 milyon dolar harcadığını teyid etti. Film için kimlerin finansör olduğu konusunda ise bir açıklama yapmadı.

NTV





Son Güncelleme: 25.03.2015 14:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol