27 ŞEHRİMİZİ SÖZDE KÜRDİSTAN'A DAHİL ETTİ!

Barzani'nin sitesi Rudaw, yayınladığı Kuzey Irak referandumuyla ilgili haritada, Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunu sözde Kürdistan'a dahil etti!

03 Temmuz 2017 Pazartesi 23:19

Irak'ın kuzeyindeki kukla yönetim tarafından sürdürülen referandum çalışmaları başta Türkiye, Suriye ve İran olmak üzere bölge ülkelerinin sert tepkileri arasında devam ediyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin yayın organı Rudaw'ın da yayınlarında referanduma ilişkin propaganda çalışmalarına yoğun yer ayırdığı görülüyor.

Rudaw'ın bugün Twitter adresinden paylaştığı iki ayrı görsel, referandumun gelecek hedefleri konusunda önemli ipuçları veriyor.

'Referandum hakkındaki fikir ve görüşlerinizi bizimle paylaşın' temalı görsellerde binlerce şehit vererek savunduğumuz doğu ve güneydoğudaki 27 ilimiz sözde Kürdistan'ın bir parçası olarak gösteriliyor.

Görselde, Irak ve Suriye'ye ait bazı bölgelerin de söz konusu haritaya dahil edildiği açıkça görülüyor.

Bilindiği üzere AK Parti Kongresi’nde Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani kürsüye çıkarken 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları atılmış, AKP'li vekiller de geçtiğimiz günlerde ilgili referanduma tam destek verdiklerini bütün içtenlikleri ile açıklamışlardı.

RUDAW'IN SÖZDE HARİTASINDA YER ALAN TÜRKİYE ŞEHİRLERİ:

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.07.2017 23:43
Anahtar Kelimeler:
AKPAK PartiBarzani
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol