101 YAŞINDA ADAY OLDU!

101 yaşında ama yine de adayım dedi...

22 Şubat 2014 Cumartesi 13:59
101 YAŞINDA ADAY OLDU!

 Floridalı 101 yaşındaki Joe Newman, Kongre’ye adaylığını koydu.

Newman, “doğal bir dönem limiti” olduğu için Washington’da kişisel çıkar peşinde olmayacağını ve rahatına bakmayacağını taahhüt ediyor.

NY Daily News’un haberine göre Florida’nın 16. Kongresel Bölgesini temsil etmek üzere bağımsız aday olan Newman, 2007 yılından bu yana Kongre’de görev yapan Cumhuriyetçi Temsilci Vern Buchanan’a karşı mücadele verecek.

Yüz yaşını aşmış biri olarak politik makam peşinde olmasından dolayı hakkında “çıldırmış olmalı” diye düşünen birçok kişi olabileceğini belirten Newman, fakat kendisini hakir gören kişilerin moralini bozmasına izin vermiyor.

Özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların uzun yıllardır savunucusu olan Newman, bugüne kadar edindiği deneyimleri sayesinde Kongre’ye çıkar gruplarına odaklanılmasına son verilmesi yönünde önderlik edeceğini söylüyor.


Kendisini, insani durumun geliştirilmesine odaklı bir felsefe olan antropolojik ilerici şeklinde nitelendiren Newman, partici yaklaşıma karşı bir tutuma sahip.

Seçim kampanyası için oluşturduğu internet sitesinde Newman, 101 yaşındaki biri için doğal bir dönem limiti olduğunu ve gelecekteki olası kişisel çıkarlar için ideallerinden, değerlerinden ya da seçmenlerinden vazgeçmesini gerektiren uzun bir politik kariyer planı olmadığını söylüyor.

Halihazırda Kongre’nin en yaşlı üyesi 90 yaşındaki Cumhuriyetçi Temsilci Ralph Hall.

Kongre’de hizmet etmek için en az 25 yaşında olunması gerekiyor fakat bu anlamda herhangi bir üst yaş limiti bulunmuyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.02.2014 11:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol