100'DEN FAZLA ÖLÜ VAR...

Mısır'da devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin destekçilerinin başkent Kahire'de düzenledikleri gösteride 100'den fazla kişi öldü.

27 Temmuz 2013 Cumartesi 15:52
100'DEN FAZLA ÖLÜ VAR...

 Mısır'dan yayın yapan haber kaynakları Rabiatul Adeviyye meydanındaki müdahalede ölü sayısının 100'i aştığını, 2 binden fazla kişinin de yaralandığını bildiriyor. Çatışmaların Rabiatül Adeviyye meydanı girişlerindeki barikatlarda yoğunlaştığı, polisin gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale ettiği iddia ediliyor.

 
KÖPRÜDE ÇATIŞMA
El Cezire televizyonu, Mursi taraftarı göstericilerin 6 Ekim Köprüsü'nü kapatmak istediği sırada güvenlik güçlerinin müdahale ettiğini duyurdu. Göstericiler taş ve molotof kokteyli atarken, polisin biber gazı kullandığı ve ateş açtığı ileri sürüldü.
 
İÇİŞLERİ'NDEN UYARI
Çatışmalar sürerken Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan da bir uyarı geldi. Mısır İçişleri Bakanı, Adeviye meydanındaki gösterilere yakında "yasal yollarla" son verileceğini söyledi.
 
Uluslararası haber ajansları İskenderiye kentindeki çatışmalarda da 7 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

İskenderiye'deki çatışmalarda da 10'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği, diğer bölgelerdei çatışmalarda da hayatlarını kaybedenlerin bulunduğu iddia ediliyor.
 
Öte yandan bir güvenlik yetkisi, Mısır resmi haber ajansı MENA'ya yaptığı açıklamada, polisin ateşli silahlar kullanmadığını, olaylara sadece gaz bombasıyla müdahale ettiği öne sürdü.
 
Yaralıların Adeviyye Camisi içinde kurulan ilkyardım merkezine getirildiği, yaralıların arasında durumu ağır olanların olduğu bildiriliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.07.2013 15:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol