100 BİN DUYARLI TÜRK'TEN BİRİ DE SİZ OLUN!

Ermeni diasporası tarafından Obama’nın sözde Ermeni soykırımı anısına bir açıklama yapması için Beyaz Saray’ın web sitesinde bir imza kampanyası başlatmasının ardından Türk Amerikan Toplumu da karşıt bir imza kampanyası başlattı, Ermenilerin 2.5 milyon müslümanı katlettiğini belirtti. 100 bin imza bulunduğunda ABD Başkanı tarihinde ilk kez müslüman soykırımından bahsedecek.

15 Şubat 2013 Cuma 12:04
100 BİN DUYARLI TÜRK'TEN BİRİ DE SİZ OLUN!

 Beyaz Saray’ın ziyaretçilere hükümetten yapılmasını bekledikleri hizmetler ve çözülmesini istedikleri problemleri dile getirmelerine imkan sağlayan  'We The People' sayfası üzerinde başlatılan kampanya çerçevesinde Obama’nın 1914 ve 1922 yılları arasında Anadolu ve Kafkasya’da Ermeni çeteleri tarafından gerçekleştirilen Müslüman katliamları anısına bir açıklama yapması talep ediliyor.

1 yıl kadar önce hizmete açılan ve şimdiye kadar çeşitli konularda 96 binden fazla imza kampanyasına ev sahipliği yapan ‘We the People’ sayfası üzerinde başlatılan imza kampanyalarına 30 gün içerisinde 100 binden fazla kişinin destek vermesi halinde Beyaz Saray’ın konuyu gündemine alacağı vaat ediliyor.
İmza kampanyası metninde, “1914-22 yılları arasında Ermeni Taşnak ve Hınçak partileri ile Rus, Yunan ve Fransız ordularında gönüllü olarak vazife alan Ermeni kuvvetleri, Anadolu ve Kafkaslar’da Türk, Azeri ve Kürtleri sistematik bir şekilde etnik temizliğe tabi tuttu. Bu olaylar çerçevesinde kendilerinden haber alınamayan ve toplu mezarlara gömülenler hariç olmak üzere 523,955 Müslüman sivil katledildi. Batılı akademisyenler, bu katliamlarda 2,5 milyon Müslümanın hayatını kaybettiğine inanıyor.
Olaylar sırasında Osmanlı Devleti’ne sadık kalan Ermeniler de aşırı milliyetçi Ermenilerin saldırılarının hedefi haline geldi.
Türk Amerikan toplumu ve kurbanların aile ve yakınları adına ABD Başkanı’nı 24 Nisan’da yaptığı açıklama sırasında 1. Cihan Harbi sırasında Ermenilerin tecrübe ettiği acıları anarken, Müslüman Soykırımını da anmaya davet ediyoruz” deniliyor.
images/stories/date/021413/special-news/021413-turk-amerikan-toplumundan-ermeni-diasporasna-cevap-1.jpg
Kampanyaya Nasıl Destek Olabilirsiniz?
Yeterli sayıda imzanın toplanması halinde tarihte ilk kez bir Amerikan başkanı 1915 olaylarında acı çekenlerin sadece Ermeniler olmadığını vurgulayarak Müslüman ölümlerinden de söz edecek.
Dilekçeyi imzalamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1 - https://petitions.whitehouse.gov/register adresini açarak bir hesap oluşturun.
2 – E-postanıza gelen onaylama bağlantısını tıklayarak kaydınızı tamamlayın.
3- https://petitions.whitehouse.gov/petition/commemorate-and-recognize-soyk%C4%B1r%C4%B1m-%E2%80%93-1914-1922-muslim-genocide-anatolia-and-caucasus/ZSFLZGmD adresi üzerindeki dilekçeyi açarak imzalayın. (TURKISHNY)

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol