1 YIL OLDU AMA HALA AĞLIYOR!

AFP fotoğrafçısı Massoud Hossaini’ye, ABD’nin saygın gazetecilik ödülü Pulitzer’i getiren fotoğraftaki Afgan kızı, o saldırıyla ilgili hala kabuslar gördüğünü ve nasıl hayatta kaldığına şaşırdığını söyledi.

18 Nisan 2012 Çarşamba 16:05
1 YIL OLDU AMA HALA AĞLIYOR!

 Tarana Akbari isimli 11 yaşındaki küçük kızın, geçtiğimiz yıl 6 Aralık’ta bir dini bayram sırasında düzenlenen ve 70 kişinin ölümüne yol açan intihar saldırısının ardından çığlık atan görüntüsü, bütün dünyada manşet olmuştu.

Fotoğrafın Hossaini’ye Pulitzer kazandırdığının açıklanmasının ardından AFP’ye röportaj veren Tarana, o günü hatırladığında hala gözyaşlarını tutamadığını söyledi.
Saldırıda akrabalarını da kaybeden Tarana, yaşadığı psikolojik sarsıntıyı hala atlatamadı. Geceleri kabuslar gördüğünü anlatan Tarana, artık en güzel giysilerini giymek istemediğini anlattı.
Fotoğrafının dünya basınında olay olmasının kendisini çok fazla heyecanlandırmadığını da belirten Tarana, “Ancak o fotoğrafı ilk kez gördüğümde hala ben nasıl hayatta kaldım diye düşündüm. Etrafım ceset dolu ama ben yaşıyorum” dedi.
Kan görmeye hala dayanamadığını da anlatan küçük kız yavaş yavaş kendisini daha iyi hissetmeye başladığını belirtti.
Hürriyet'te yer alan habere göre işsiz babası 35 yaşındaki Ahmed, Tarana'nın 4 yaşındaki kardeşinin tişörtünü sıyırarak, gösterdiği şarapnel izleriyle o günün dehşetini anlatıyor.
Öğretmen olmak isteyen Tarana ise bacağına isabet eden şarapnel nedeniyle ağrı çekiyor. Okula gidemediğini anlatan Tarana'nın kollarında da bombadan saçılan parçaların izleri var.

Hürriyet





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol