yuzdeyuzhaber

KARATAY HOCA'DAN 7'Lİ FORMÜL...

SAĞLIK

Kardiyolog Prof. Dr. Canan Karatay, bağışıklık sistemini çökerten, vücut direncini düşüren durumlar için 7 maddeli öneri paketi sundu.

İşte o açıklama:
" Grip salgınlarının sebebi bağışıklık sisteminin çökmesidir, vücut direncinin zayıflamasıdır.
Birçok bilimsel çalışma göstermiştir ki; şekerler, früktoz ve yapay tatlandırıcılar barsaklarımızdaki dost bakterilerin yok olmasına ve de zararlı bakterilerin çoğalmasına neden olmaktadır. Bağışıklık sisteminin çökmesi barsaklarımızdan başlamaktadır!

1. Doğal ve sağlıklı beslenilmeli. Barsaklarımızda yaşayan 3 trilyon dost bakterinin beslenmesi ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmesi için sağlıklı yağa ihtiyaç vardır. 
2. D vitamini değeri 100 ng/ml civarına yükseltilmeli. D vitamini son derece önemli, hayati değeri olan "gün ışığı" hormonudur. Gün ışığı tedavi edicidir. 
3. Kilo verilmeli, pankreas ve karaciğer yağı gitmeli.
4. Probiyotik tüketilmeli – sağlıklı bağırsak bakterisi kaynağı
besinler vücut direncini güçlendirir
5. Prebiyotik tüketilmeli – süper besinler vücut direncini güçlendirir
6. Unlu şekerli gıdalara dokunulmamalı
7. İşlenmiş paketlenmiş, yalancı kimyasallarla tatlandırıcılarla yüklü tüm yiyecek ve gazlı içeceklere dokunmazlarsa, vücut direnci güçlenir ve güçlü kalır!
Yararlı bağırsak mikropları probiyotikler ve prebiyotikler bağışıklık sistemimiz ve beynimiz için 'Süper besinler' dediğimiz besinlerdir. Süper besinler tüketildiğinde faydalı bakteriler doğal olarak bağırsaklarımızda oluşurlar."
PROBİYOTİK
Probiyotik besinler: Ev yoğurdu (doğal yoğurt), ayran, kefir, Ev turşusu (doğal fermente turşu çeşitleri, lahana turşumuz en başta ve diğer turşular Kore kimchisi, Alman sauerkrautu) ve fermente fasulye ve diğer fermente besinler bağırsak florasında bulunan probiyotikleri, yararlı mikropları artırırlar."
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (10)

Zehra Sevda 8 Yıl Önce

Canan hocam teşekkür ederim Bilgilgilerden dolayı

Hasan 8 Yıl Önce

Degerli hocama saygilar. Tesekkur ederim

memet iban 8 Yıl Önce

Tesekurler sayin hocam

Ömer callis 8 Yıl Önce

Hocam çok teşekkürler sağolun

Huseyin Haciogul 8 Yıl Önce

Tesekurler Hocam Bi de bu platelet imizi nasil Artiririz bizi bilgilendirir seniz

Fatma Acar 8 Yıl Önce

Sevgiler canan hocam bilgilerin harika

Eda 8 Yıl Önce

Hocam cok tesekkurler size minnettariz sizi seviyoruz

Ahmet işi 8 Yıl Önce

Değerli hocam siz harika bir insansiniz Resulu ekrem efendimize sormuşlar en güzel insan kimdir o da cevaben en hayirli insan insanlara faydali olanidir üç kez ayni ve ayni cevap Allah sizden razi olsun sizi bir abla ve insan olarak çok seviyorum saygilarimla.

Ahmet işi 8 Yıl Önce

Değerli hocam siz harika bir insansiniz Resulu ekrem efendimize sormuşlar en güzel insan kimdir o da cevaben en hayirli insan insanlara faydali olanidir üç kez ayni soru ve ayni cevap Allah sizden razi olsun sizi bir abla ve insan olarak çok seviyorum saygilarimla.

ORHAN ERDOĞAN 8 Yıl Önce

Hocam Değerli bilgileriniz için size çok teşekkür ediyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.