yuzdeyuzhaber

BUNLARI YEMEYİ BİLMİYORUZ!

SAĞLIK

Prof. Dr. Canan Karatay, portakal, limon ve mandalina gibi meyvelerin yenmesinde ciddi hatalar yapıldığını söyledi.

İşte o açıklamalar:
"Portakalın, mandalinanın beyazlarını sakın ayıklamayın. C vitamini asıl onlarda var. O liflerde var c vitamini yoksa portakalın, mandalinanın kendi eti içerisinde vitamin falan yok. Fruktoz geri kalan yani şeker. Florida'da portakal üreten çok büyük firmalar var. Ülkenin dört bir tarafına portakallar buradan gönderilir. Şimdi bu portakal kabuğunu kullanmak, içerisindeki o beyaz lifleri kullanmak için araştırmalar yapılıyor. Bunu nasıl halka sunarız diye milyonlarca dolar harcanıyor biz ise bunu sokağa atıyoruz.
Gerekirse portakalı, limonu kabuğu ile yiyin. Ben limonu kabuğu ile yerim. O beyaz lifin içerisinde bütün vitaminler. Ekmek de öyle. Yani buğdayın lifidir önemli olan."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (6)

halit sogutlu 9 Yıl Önce

dogrudur

Süleyman Yurddaşer 9 Yıl Önce

C vitamini suda eriyen bir vitamindir, portakalın, mandarinin suyunda neden bulunmasın? Ayrıca o beyaz liflerde yeterli şu yoktur.Portakal kabuğu ile buğday köpeğinin karşılaştırılması mümkün değil.

Selvaccio 9 Yıl Önce

Türkiye şartlarında meyvaların kabuğunu yemek, bile bile ne idüğü belirsiz kimyasallara maruz kalmak demektir. Hiç doğru bulmadım bu tavsiyeyi..

hüseyin taşkıran 9 Yıl Önce

Teyze saçmalamış.Prof. olmuş ama türkü ve tilkiliklerini öğrenmeye çalışmamış.

misafir 9 Yıl Önce

nereden bildin saçmaladığını?

Osman. Onem 9 Yıl Önce

İlginç

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.