yuzdeyuzhaber

"SİLAH VERİN BİZ DE DAĞA ÇIKALIM..."

POLİTİKA

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Bursalı şehit Coşkun Çalı’nın köylüleri arasında "dağa çıkalım" tartışması yaşandı.

Seçim bölgesi olan Bursa’ya gelen Arınç, öncelikle Bursa’da bulunan Muşlular tarafından organize edilen programa katıldı. Burada birlik ve beraberlik mesajları veren Arınç, ardından Hakkari’de mayına basarak şehit olan ve bugün memleketi Bursa’da toprağa verilen şehit Er Coşkun Çalı’nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Merkez Nilüfer ilçesine bağlı Yolçatı köyüne gelen Arınç, burada köy kahvehanesinde vatandaşlara başsağlığı diledi. Burada Arınç ile köylüler arasında 'terör' tartışması yaşandı.

"HEPİMİZ DAĞA ÇIKALIM"
Köylüler, "Bunlar basında da konuşuluyor. Bu doğudaki insan nerede türüyor, dış ülkelerden mi buralara gönderiliyor? Biz güçsüz bir ülke miyiz? Ordumuz sahipsiz mi, bu kadar güçsüz müyüz?" şeklinde tepki gösterdiler.
Her gün birilerinin şehit olduğunu belirten vatandaşlar, "BDP’li bağımsız milletvekili adayı bu ülkenin başbakanına 'ahmak başbakan' diyor. '12 Haziran'dan sonra savaşı başlatacağız' diyor. Nasıl bir insan bu ülkenin başbakanına 'ahmak' diyor. Bu kadar cesareti nereden buluyor?" şeklinde sordu.

"NİZAMİ BİR HARP YAPMIYORUZ"
Arınç ise, köylülere cevaben yaptığı konuşmada, bunun bir alçaklık olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Bu memleketin evlatlarına pusu kurmaktır. Bunları 30 yıldır yaşıyoruz. Zaman zaman durdu, zaman zaman arttı, zaman zaman bazı eylemlerde canımızı yakmaya devam ediyor. Bugün Doğu ve Güneydoğu'daki asker sayısı yerli halktan daha fazla. Ancak bir eşkıya karşıdan Yunan düşmanı ve Rus gibi gelmiyor, nizami bir harp yapmıyoruz. Mağaralardan çıkıyorlar, ne yapacaklarını önceden tahmin etmek çok zor. Bu nedenle çok zorlu bir savaş veriyoruz." dedi.
Bu sırada bir köylünün Arınç’ın sözünü keserek, "O zaman bizler de gidelim, bize de silah verin, hep beraber mücadele edelim." şeklindeki çıkışına Arınç, şu cevabı verdi:
"Bir saniye güzel kardeşim. Buyurun gidin o zaman, size verirler korkmayın, bırakın bunları kardeşim, üzüntümüz amenna, milliyetçi hislerimiz amenna; ama Türkiye’de bu manzarayı ilk defa görmedik. Karakollar basıldı 12 kardeşimiz birden şehit oldu. Yola mayın döşediler, şu kadar askerimiz, polisimiz şehit oldu. Bir kavga, bir savaş, çok kötü bir kavga cereyan ediyor. Bölge insanı nasıl giyiniyorsa öyle giyiyor. Biz hamdolsun girdiğimiz her savaştan başarılı çıkmışız; ama karşımızdaki düşman belli idi; ama bu farklı bir şey. Terörist kimdir, masum halk kimdir fark edemiyorsunuz." şeklinde konuştu.
Şu anda bir takım yollarla terörü bitirme yolunda adım atmaya çalıştıkları anlatan Arınç, "İnşallah süreç devam edecek, terör, eylem yapamaz hale gelecek. Hükümetimiz buna muktedir." dedi.

BDP’Lİ VEKİLLERE CEVAP
Arınç, BDP’li Altan Tan’ın bugünkü tehdit kokan sözlerine cevaben ise şunları söyledi:
"Sizin bu söylediğiniz insanlar bu tahrik edici sözlerle konuşmalarla suç işliyorlar, halkı galeyana getiriyorlar. Kendilerine bağlı örgütten aldıkları talimatları yerine getirmiyorlar. Bunların hepsi yargıya düşüyor; ama anında ceza vermek, senin yaptığın suç demektir al sana ceza demek olmuyor."
Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yakında seçim var, bunlar seçiliyorlar. Dokunulmazlık zırhına giriyorlar. Kurulan tuzaklar var. Bunları güçlendiren ve propagandaları güçlendiren politikalar var. Hükümetimiz elinden geleni yapıyor. Ha acizdir, beceriksizdir, başarısızdır derseniz sizin düşünceniz farklıdır. Ama biz işin içinde yaşıyoruz. O bölgeden gidip geldim. Halka korku veriyorlar, sandık güvenliğini tehlikeye atıyorlar. 'Sandığa gidecekseniz bize verecekseniz. Yoksa kime verirseniz başınıza belalar gelecek' diyorlar. Biz bunları önlemeye çalışıyoruz."
Bu ateşin 30 yıldır devam ettiğini anlatan Arınç, "Bunun yurt dışı bağlantıları var. Çok yönlü bir belalının içinde olunmasına rağmen eskisine göre daha kontrollü davranıyoruz. Biraz sabırla bekleyeceğiz. Bir başka yol bilen varsa bunun dışında...
Arkadaşımız diyor ki 'biz gidelim'. Bu hepimizin arzu ettiği bir şeydir; ama bundan netice almak mümkün değil. Bunu yapanlar var. Yapmaya çalışanlar var. Ama bu giriş çıkışları kontrol altına almak için yeni sınır birlikleri kuruyoruz." ifadelerini kullandı.

"DAĞA ÇIKMAK AKILCI DEĞİL"
Arınç, şöyle devam etti:
"Çoğu dağa çıkma hevesi içinde, ya zorla götürüyorlar ya da para vererek götürüyorlar. Bütün bu sebeplerle mücadele ediyoruz. Ama bir anda bu işi sonlandırmak mümkün görünmüyor. İnşallah gayret edeceğiz, yapmaya çalışacağız. Biz yapmazsak başkaları yapacak. Ama toplanalım, biz de gidelim, yapalım edelim... Bu bizim heyecanımızdır, akılcı bir hareket değildir. Bu bizim heyecanımızdır." şeklinde konuştu.
Arınç, "Bu siyasiler de böylesine kötü, rezil dillerle memlekette kardeş kavgasına, karmaşaya, çatışmaya inşallah hiçbir zaman yol açacak güçte olmasınlar. Bu sözler tahrik kokan sözlerdir. Biz memlekette huzurdan onlar baskından bahsediyor. Onlardan bir tanesi 'ey vali 25 gün sonra senin yerinde ben oturacağım, gelirsem hesap soracağım' diyor. Bunlar akıllı insanların söyleyeceği sözler değil." şeklinde sert konuştu.
"Bunların ateşe benzin dökmekten başka bir şey olmadığına" dikkat çeken Arınç, sözlerini şöyle noktaladı:
"Ama ne yaparsın bir taraftan davalar açılıyor, bir taraftan da bunlar halkı tahrik etmek için bunları büyütüyorlar. Millet bunları görüyor, hukuk karşısında da cezalarını görürler, milletten de inşallah layık oldukları cevapları alırlar."
Arınç, ardından Bursalı şehit Coşkun Çalı’nın evine giderek aileye taziyede bulundu. Arınç, şehit Coşkun Çalı’nın babası Hasan Çalı ile evin önünde bir süre konuşarak teselli etti.
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.