yuzdeyuzhaber

Erdoğan 50 Bin Demişti 250 Bin Kişi Çıktı!

POLİTİKA

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofis İdlib'deki göç ile ilgili açıklama yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Suriye'nin İdlib şehrinde 12-25 Aralık tarihleri arasında 235 binden fazla kişinin göç etmek için harekete geçtiğini açıkladı. 

OCHA'dan yapılan yazılı açıklamada "Silahlı çatışmaların sonucu olarak, on binlerce aile güvenli bir yere ulaşmak amacıyla evlerini terketti. Suriye'nin kuzeybatısında 12-25 Aralık'ta, 235 binden fazla sivil yerinden edildi. Bunların pek çoğu bölgedeki Maret Numan ile diğer ve kasaba ve köyleri terk eden kişilerdi." denildi.

İdlib’e bağlı Maret Numan bölgesi ve kırsalınınsa neredeyse tamamen boşaltıldığı ifade edildi.

ERDOĞAN 50 BİN KİŞİ DEMİŞTİ
İdlib'de cihatçıların kontrolünde olan bölgeye AKP desteği sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Şu anda İdlib'den 50 bin insan topraklarımıza doğru geliyor. Zaten 4 milyon var, şimdi 50 bin kişi daha geliyor. Güvenli bölge inşa edelim denilince buraya herhangi bir destek vermiyorlar ama silah denince silah geliyor. 40 milyar doların üzerinde biz harcama yaptık. Bize ne BM'den destek var ne de AB verdiği sözü tutuyor. Ama bakıyorsunuz ki Arap Birliği bir toplantı yapıyor, 'Türkiye ile ilişkilerinizi kesin' diyor. Diyorlar ki 'terörizmle mücadele etmemiz lazım.' Nasıl teröristle mücadele edeceğiz? Lafla terörle mücadele olmaz, icraatla olur" demişti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.