yuzdeyuzhaber

DEMİREL'DEN KKTC'Lİ BAKANA ŞOK NASİHAT...

POLİTİKA

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner'i kabul eden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, şok açıklamalar yaptı.

 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Kıbrıs'ın dünyadaki tanınmışlığına değinerek, "Siz, kendi topraklarınız içinde halkınızı iyi idare etmeye bakın. Numune bir iş yaptınız. Türkiye'den aldığınız sistem aslında çok parlak bir sistem değildir. Birtakım kusurları vardır ki, Türkiye onları düzeltmeye çalışıyor şimdi" dedi. 

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner'i kabul etti. Demirel, yaptığı konuşmada, Kıbrıs'ın dünyadaki tanınmışlığına değinerek, "Siz, kendi topraklarınız içinde halkınızı iyi idare etmeye bakın. Numune bir iş yaptınız. Türkiye'den aldığınız sistem aslında çok parlak bir sistem değildir. Birtakım kusurları vardır ki Türkiye onları düzeltmeye çalışıyor şimdi" diye konuştu. Sistemin esasında bir hata olmadığını kurumlarında yapılması gereken işler olduğunu belirten Demirel, Kuzey Kıbrıs'ta demokrasinin işletildiğini söyledi. Demirel, "İş başına getirdiğiniz kişiler ve heyetler hep seçimle geliyor. KKTC halkının rızasına dayanan bir idare kurdunuz. Şimdi, bütün mesele burada ön önemli hadise halkın devletini kucaklamasın, devletin de halkını kucaklamasıdır" dedi. Kıbrıs'ta geçici bir devlet olmadığını, kalıcı bir devlet olduğunu anlatan Demirel, barışı devam ettirebilmesi işbirliği yapacak siyasi bir çözüm çıkması halinde kimsenin buna 'hayır' demeyeceğini söyledi. Demirel, elde edilmiş haklardan geri dönülmesinin mümkün olmadığına dikkati çekerek, bu haklardan en önemlisinin de 'egemenlik hakkı' olduğunu belirtti.
KKTC Ulaştırma Bakanı Saner ise, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın tüm Türk ulusuna hayırlı olmasını diledi. Saner, "(KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş) Sayın Cumhurbaşkanımız Ocak ayında kaybettikten sonra kendisi adına bir anıt mezar ve müze yarışması başlattık. Bu yarışmasının jüri tanıtımın 1 Ağustos'a denk getirdik çünkü 1 Ağustos Sayın Denktaş için çok şey ifade ediyordu. 1 Ağustos Sayın Denktaş'ın kurduğu Türk Mukavemet Teşkilatı'nın yıldönümüdür" dedi. Saner, Demirel'e konuyla alakalı bir belge sundu.
Demirel, bir soru üzerine, güncel meselelerinin tartışmasına girmediğini belirterek, "Bir şey de ben söylesem o da tartışılır ama boş laf olur. Boş lafları etmemek lazım" dedi.
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Saner, 9. Cumhurbaşkanı Demirel'e bir hediye takdim etti. 
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.