yuzdeyuzhaber

'YEDİKLERİ HALTLARI ÖRTBAS İÇİN UYDURDULAR'

GÜNDEM

'İç savaşlar boyunca ortaya çıkan, Müslümanların işlediği cinayetler ve yediği haltları örtbas etmek için uydurulmuş bir kültürdür bu...'

 İhsan Eliaçık hoca, Türkiye'de yaşananların da tüm İslam coğrafyasında yaşananların da aslında eski İslam kültürünün bir sonucu olduğunu söyledi. Bu kültürün Müslümanların yaptığı tüm suçları örtbas amacıyla uydurulduğunu, bundan artık kurtulmak gerektiğini belirterek, şunları söyledi:  " Paris’teki katliamı yapan iki kardeş Mağrib kökenli. Onların beslendiği kültürle Suriye’deki, Irak’taki, Suudi Arabistan’daki, Türkiye’deki veya İslam dünyasındaki herhangi bir ülkedeki birçok cemaatin beslendiği kültür aynı. Ben buna sorgulanmamış eski İslam kültürü diyorum. Sorgulanmamış, yüzleşilmemiş, eski İslam kültürü, ‘geleneğimiz böyle’ diye nesilden nesile aktarılıyor. ‘Önceki atalarımız böyle uygun gördü, önceki alimler böyle diyor. Onların kitaplarında böyle geçiyor’ diye sorgulanmaksızın nesilden nesile aktarılıyor. Bunları sorgulayanlar da yeni din icat etmekle, modernizmin etkisinde olmakla suçlanıyor. Bu eski İslam kültürü nerede başladı; Kerbela’dan sonra kanlı iç savaşlar başladı. Sırf 91 yıllık Emevi döneminde 40’a yakın ayaklanma var; hepsi kanla bastırıldı. Abbasiler döneminde yüzlerce, Osmanlı döneminde onlarca ayaklanma kanla bastırıldı. Sadece Yavuz Sultan Selim, 40 bin Alevi’yi kesti. İslam dünyasında huzurun ve barışın geldiği, kimsenin kimseyi öldürmediği, kimseye saldırmadığı, savaşın çıkmadığı, ayaklanmanın olmadığı ve onun kanla bastırılmadığı 10 sene yok kardeşim. Bu sorgulanmamış eski İslam kültürü; bütün bu savaş tarihi, ayaklanmalar, iç savaşlar tarihi içinde yoğrularak oluşmuş bir kültür. Bu kültür diyor ki; dine girmek için sünnet olacaksın; yani kesmek. Dine girdiğin zaman namaz kılmak için kırbaç vurulur. Bütün mezheplerde içtihat. Yani dini inançları ve ritüelleri uygulamak için kişiye baskı yapılabilir. Örtünmeye zorlanabilir, 7 yaşına geldiğinde çocuk namaz kılmıyorsa dövülür. Dinden çıkan öldürülür. Bunu da koymuşlar. Hepsi bu ortamda oluşmuştur. Adam öldürmeyi, çalmayı, iftira etmeyi önemsemeyen ama tespih çekmeyi, namaz kılmayı, zikir yapmayı göklere çıkaran bir kültür bu.
‘BU KÜLTÜR MÜSLÜMANLARIN İŞLEDİĞİ CİNAYETLER VE YEDİĞİ HALTLARI ÖRTBAS ETMEK İÇİN UYDURULDU’
Bu Emevi döneminde oluştu. Adam Kerbela Katliamını yapmış, 4 büyük dinin 4 büyük suçunu işlemiş; Öldürmek, çalmak, iftira atmak, halkı sürgün etmek. Bunların hepsini yapmış. Kelleler uçurulmuş, Hazreti Hüseyin’in kafası bedeninden ayrılıp, bedeni 3 gün boyunca özel bir atlı birlik tarafından çamurlar içinde çiğnenmiş. Kafası da saraya gönderilmiş. Şimdi bu adam bunu yapa yapa yeryüzündeki Müslümanlara nasıl halifelik iddiasında bulunacak. Bu adam halife olduğunu iddia ediyor. Halifeliğini dünyaya nasıl kabul ettirecek; burada bir dini söylem ve argüman lazım. O zaman demişler ki; ‘namaz kılanın günahı affolur. Cuma’ya gidenin haftalık günahı, günlük namaz kılanın günlük günahı, Hacca gidenin yıllık günahı, kurban kesenin yıllık günahı affolur. Yüz defa ‘Sübhanallahi ve bihamdihi’ dersen deniz köpüğü kadar günahın olsa affolur.’ Yani Kerbela’da işlediğin günahların, iç savaşlarda yaptığın katliamların, sürgünlerin, çalmaların hepsi affolur. Egemen İslam kültürü böyle oluşmuş. Bu, iç savaşlar boyunca ortaya çıkan, Müslümanların işlediği cinayetler ve yediği haltları örtbas etmek için uydurulmuş bir kültürdür. Biz buna sorgulanmamış eski İslam kültürü diyoruz." (Evrensel)
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (15)

ayşe gürdal 9 Yıl Önce

Keşke sizi dinleseler hocam kerçekleriduymak acıdıyor herhalde

mesut karaagac 9 Yıl Önce

Hocam bilginize aydinliginiza saglik.yobazlarin korkulu ruyasisiniz

İlhan Kaya 9 Yıl Önce

Emeğinize sağlık sayın hocam. Artık sorgulamak lazım.

zafer kalkavan 9 Yıl Önce

hocam,kutsal dinimizi ,sizin gibi kolay ve basit ve mükemmel yorumlayan çok nadir insanlardan birisiniz.size ömrüm boyunca dua ediyorum.

Rıza keskin 9 Yıl Önce

Bu Anlayış yaygınlaşırsa inanan ve inanmayan yada başka bir dine inanan insanlar birlikte yaşayabilir...

çetin ay 9 Yıl Önce

Yüreğinize sağlık ihsan bey Allah yolu nuzu açık etsin.

Hasan KESKİN 9 Yıl Önce

Hocam, Allah senden razı olsun. Bu yobazlar insanı dinden soğuturlar. Bu yüksek müslümanlar Peygamberimizin, yaşam tarzının veya Hz.Ömerin, yaşadığı veya yaşattığı adaleti kim yüzde kaçını uyguluyor.

Bilal kalaycı 9 Yıl Önce

islam tarihi maalesef kanla terörle anılıyor ve yaşanıyor . Biz ne zaman bati gibi olacagiz. Herkesin özgürce yaşayacağı bir toplum olacağız. Ben bu gidişle olmayacağına inanan biriyim. Çünkü geçen gün daha Kötüye gidiyor. Dergâhlar. Tarikatlar çoğalıyor din cahilleri kendisinden olmayanları kafir ilan ediyorlar. Camiler okul ve hastane sayısını geçiyor. Bilim adına hiç bir şey yapılmıyor. Her turlu hırsızlık, Rüşvet zina gibi seyler Yapılıyor ve bunlar normal sayılıyor. Allah sonunuzu iyi etsin .

Veysi özalp 9 Yıl Önce

Sadece müslümanlara ait bir olgu değilki anlattıklarınz. Doğru olmakla beraber bu sadece islam tarihine has bir tespit değil batı tarihi bundan çok daha beter.

ozgur afrasyap 9 Yıl Önce

Ben Hıristiyan olursam acaba aynı yazıda ki gibi kirli bir tarihle sizce karşılaşma ihtimalim nedir? Besin zincirinin en üst seviyesinde olan insan oğlu bitkilerin de his taşıdığını keşfetti acaba taş yersem onlarında his taşıdığını kesfederlermi?

serdarceken 9 Yıl Önce

eyer varsa icinizde biraz din simdi suryedeki ve kobani deki insanlikdirami yasaniyor eyer siz muslumansaniz bunu görmeniz lagzim ve din diyorsunuz isid itleri allahin adini agzina alip kafa kesiyor bir gunde 2500 insan öldu netin basinda oturupta bu böyle olmus su söyle olmus diyemesin simdi din diye birsey kalmiyacak cunku dini mayfetiniz

serdar ersöz 9 Yıl Önce

ateistim ve sizi ilgiyle takip ediyorum,umarım islam dininde reformları başarırsınız zira islam coğrafyasının buna acilen ihtiyacı var yoksa gene ortalık kan revan,saygılar sayın eliaçık.

Supernova 9 Yıl Önce

siktğmn sayfası yorumu bitirmeden kendini yeniliyor. onun için sayfanızı skymmm al sayfanı müsait yerine sok admin

Zeynep Bali 9 Yıl Önce

Merhaba ihsan Eliaçık , yorumlarınızı doğru buluyorum ama eksik. Ikdidarlar dini kendilerne emellerine alet edip halklar üzerinde ve birde kadınlar üzerinde baskı aracı olarak kullanmışlardır. Islam dünyasında kadınlar hala köle pazarlarında satılıyorlar sokak ortasında kelleler uçuyor. Bu islam dünysının ne kadar vahim durumda olduğunu görülmesine yetiyor. Ne yapmak lazım?

Mehmet Ali 9 Yıl Önce

Reformmu, sorgulamakmı? Entulektel kesim bile korkudan bildiğini düşündüğünü söyleyemiyor, insana böyle bir korku veren, sorgulama ve reform yolunu kapatan bir dini nasıl reform edeceksiniz?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.