yuzdeyuzhaber

PEYGAMBERİN İLK İCRAATINI AÇIKLADI

GÜNDEM

İhsan Eliaçık hoca, Peygamberimiz'in Medine'ye hicretinde ilk yaptığın şeyin bilinegeldiği gibi 'Mescid' kurmak olmadığını söyledi.

 Bilinenin aksine Peygamber'in ilk iş olarak mescid kurmadığını, ilk yaptığının bahçe duvarlarını yıktırmak olduğunu kaydeden Eliaçık hoca, " Medine'ye ilk girdiğinde etrafında duvarlar çevrili bazı bahçeler görüyor. "Nedir bunlar?" diye soruyor. "Medine'nin zenginleri evlerinin etrafları böyle çitlerle duvarlarla çevirirler" deniliyor. "Neden?" diye sorunca "Yoksullar gelip almasın" cevabını işitiyor. Peygamberimiz sonra "Ürününü aldıktan sonra Allah'ın ağacından neden yoksul yararlanmıyor ki?" diyor ve tüm çitleri, tüm duvarları yıktırıyor. Tevbe Suresi'nin 34. ayetinde: Ve altın ve gümüşü biriktiren ve onu Allah yolunda infâk etmeyen kimseler; artık onlara elîm azabı haber ver... diyor Cenab-ı Hak. Bu ayet indiğinde Hz. Peygamber ayağa kalkıyor ve 3 kez bağırıyor: Kahrolsun altın, kahrolsun gümüş. Dönemin paraları bunlar. Peygamber böyle bağırınca Hz. Ömer: Ağır olmadı mı bu? diyor. Sahabe kara kara düşünmeye başlıyor "ne yapacağız" diye. "Bunu yumuşatma durumu yok mu?" gibi düşünüyorlar ve Hz. Ömer'e "Peygamber'le konuş" diyorlar. Peygamber, "Ademoğlu için şükreden bir kalp, zikreden bir dil, saliha bir eş ve ihtiyacı kadar mülk yeter. Gerisi Ademoğluna fazladır." diyor. Buyrun" dedi.
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (21)

Ferit etçi 9 Yıl Önce

Ömer'e de ve Ashabada haddini bildiriyor

ali çeri 9 Yıl Önce

Birde Hazreti Alinin devlet işine bakarken yaktığı mumu, kendi işine bakarken kendisinin cebinden ödediğini düşünelim.

mehmet çiçekverdi 9 Yıl Önce

Paylaşmayı reddeden anlayış Namazla kurtarmaya çalışıyor

aziz 9 Yıl Önce

Hocam neyi murad ediyorsun? İslam sadece sınıf çatışmasımıdır?

adil avaz 9 Yıl Önce

"Bütün hadis kitaplarını yakmak lazım" diyen birinin, rivayetler üzerine konu belirlemesi çelişkili değilmi?

Hilal yalçın 9 Yıl Önce

sayın eliaçık, bende meyve bahçesinin çevresini tel örgü ile çevirmek istiyorum. sizce bu durum yanlış mı olur? yeni fadanlar kırılmasın veya hayvan girmesin diye.

nusret ozden doymus 9 Yıl Önce

Hz.ali ,ömer devleti hep gecemi yönetiyorlardı da mum yakiyorlardi... Devletin binalarimi vardi... Her is mesciddeydi Kardesim ne mumu hangi mum..

mihri 9 Yıl Önce

Tamam hocam, bir lokma bir hirkayla yetinelim. Pekibu bizi var gucleriyle çalışıp zengin olan ve dunyaya hukmeden gayrimuslimlerin kölesi yapmaz mi? Muslumanlar zaten fakir, perisan ve rezil durumda.. bilimden, teknikten, ilerlemekten bi haber. Durum boyleyken fakirligi yuceltip zenginligi horlamak dogru mu sizce?

ser bacak 9 Yıl Önce

"Sana savaş ganimetlerini soruyorlar. De ki : ganimetler Allah ve peygamberine aittir. O halde siz müminler iseniz Allah'tan korkun ,aranizi düzeltin, Allah ve resulune itaat edin" Enfal-1

Ehli Sünnet 9 Yıl Önce

Be hey gafil bi de kendine hoca dedirtiyorsun. Ne zamandır Peygamber edendimiz' (s.a.s) Muhammed peygamber diye hitap ediyorsun??? Orda dur düşün yazdıklarına dikkat et saygıya davet ediyorum seni...

hasan erten 9 Yıl Önce

dinimiz bunu emreder ama dini siyasete alet edenler bunu bilmezmiki ceplerini tika basa doldururlar

grennstone 9 Yıl Önce

Eskiden zaferler güçle imanla kazanılırdı artık ekonomik güç ve bilimle kazanılıyor çoğu savaş başlamadan bitiyor başlıyanlar ise teknolojik açıdan kim üstünse onun şovuna dönüşüyor

Faruk 9 Yıl Önce

Sayenizde gercekleri görüyor ve ögreniyoruz! Siz ve Sizin gibi aydin ilahiyatcilara kitabimizi ve dinimizi Gercekten ve emevi dayatmalari olmadan anlamak ve yasamak Icin her zaman ihtiyacimiz var. Sagolun var olun!

Celik 9 Yıl Önce

Muhammed peygamber ne demek..sizde hocasiniz haaa

nuh koç 9 Yıl Önce

din dersinde ya okulu kırdın yada anlamak istemedin okul yillarında ihsan efendi.

Ertuğrul Tulpar 9 Yıl Önce

Uluslararası eşcinsel örgütten Türkiye'yi karıştıracak komplo! Gizli toplantıda nelere şahit oldum? Paralel yapının imamından skandal teklif... http://www.mescid99.com/akparti-escinsel-evlilik/

tahsin 9 Yıl Önce

Yukarıda ayet açık ve cok net.Bazı aptallar kafalarını hala kuma gomerek 'sen nasıl s.a.v demezsin'' noktasindalar .Ey ebu cehiller bunlar sizin işinize gelmez.

balikci 9 Yıl Önce

Hocaya laf soyleyeceginize once cebinizdeki insanligi aciga cikarin

Celal Kurt 9 Yıl Önce

İslmı adam gibi yorumlayanları sevmeyen Bu günkü Yezid gibi düşünenlere lanet olsun

Nuran 9 Yıl Önce

Hocaya atıp tutacağınıza oturun bi dinleyin Sizin gibiler bizlere hikaye anlatıp durdunuz ve İslamı ne hale getirdiniz Söylenenler işinize gelmiyor Çekin elinizi Allah sizleri islah etsinNu

Mahmut Söz 9 Yıl Önce

İslam fakirliği emretmiyor. Gereğinden fazlasını paylaşın diyor. Araba kolleksiyonu yapacağına fakirleri doyur mesela. Veya bir işyeri açıp istihdam sağlamak olarak anlayabiliriz. Fakirlikten evlenemeyen sevenleri evlendirebiliriz mesela. Okul,kütüphane yapmak lalazım mesela. Vergi kaçırma aleti olmadan tabi. Paylaşım çok olursa sizce ne kadar fakir kalabilir? Bu ülkede kaç tane mutsuz,işsiz,aç, çöp karıştıran, tahsil yapamamış vs vs kaç insan kalır ki???

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.