yuzdeyuzhaber

'PEYGAMBER GELSE HÜKMÜNÜ GEÇERSİZ SAYARLARDI'

GÜNDEM

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, "Dinin altını üstüne getirdiler. Üç unsura takmış durumdalar. Bunlar yoksa siz dinsizsiniz diye bakıyorlar" dedi.

İşte o sözler:
" Adam namazı kılıyor, diğer selamı vermeden herkes çıkıp gidiyor. Bizim din anlayışımızda namaz takıntısı var. Üç şeye takmış durumdayız. Bir namaza, iki kadının saç teline, üç bir damla içkiye. Bu üçü geniş bir kesimin din anlayışında temeldir. Bu üçü olmazsa asla ikna olmazlar. Tertemiz ol, hayatın boyunca kimseye bir zararın dokunmasın hatta Allah'ın peygamberi olarak yeniden doğ gel değil mi ki sende namaz yok, saçının telini gösteriyorsun, bir de içiyorsun hükmün geçerli değil. Din bu olmuş artık. Ben böyle bir dini değil eleştirmek, isyan ediyorum. Bağırıyorum yok böyle birşey. Yanlış yoldasınız dönün bu yoldan.

Namazı kıldım, saçımı örttüm, içkiden de bir damla almadam mı ben ne yapsam haktır diye düşünüyorlar. Çalsak da, öldürsek de, iftira atsak da haktır. Bu üçünü yaptıkları zaman kesinlikle kurtulacaklarını sanıyorlar. Bunu yapmayanlara da vah vah deyip acıyarak bakıyorlar. Bir ABD'li kızcağız İsrail tanklarının altında öldü. Tankı taşlıyordu, askerler onu ezerek öldürdü. Muhafazakar beyin bunu şöyle düşünüyor: Başını örtseydi diyor. Başı açık olmak Müslümanlıktan bile önce geliyor, o hale geldi. Hatta artık yeni bir icat çıkarmışlar törenle başörtüsü merasimleri düzenliyorlar. Böyle bir grup geliyor mumlarla, merasim içerisinde başörtüsü örtüyor. Dinin altını üstüne getirdiler. Namazı put haline getirdiler. Başörtüsünü put haline getirdiler. İçki içmeyi put haline getirdiler. Adaleti, sevgiyi, merhameti, paylaşmayı, bölüşmeyi unuttular bunu söyleyenleri de burun kıvırarak dinliyorlar. Ama biz söylemeye devam edeceğiz."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (15)

ömer ünat 9 Yıl Önce

EyvAllah ihsan hoca

Birsen Ulusay 9 Yıl Önce

Yazılarınızı beğenerek takip ediyorum,düşünceleriniz yüzünden size zarar verecekler diye inanın çok korkuyorum.Başarılar dilerim.

gerçek islamı anlatan adam 9 Yıl Önce

ağzına sağlık ihsan eliaçık bu atadan görme anlayışı bıraksın bu millet tek kaynak olan kurana inansınlar doğmalara değil

alim soylemez 9 Yıl Önce

Kul hakki birinci siraya alinmaz ve islam kuranin anlattigi.gibi ogrenilmezse bosuna ugrasiriz. bu dersen hemen:"Allah buyuk!" Sanki baska Allah varda bizim ki buyuk! Cehalete bak! Namaz dinin diregi ama kilinca yasaklara,haramlara bulasmasin inananlar diye..Basortusu korunma icin tamam da 13 yida neden zina,fuhus serbest anlasildi.Fuhusu ysbancilar olursa yskaliyorlar gostermelik.Ne der TUİK verileri zina CERCİci gibi dilenenler benzeri.. Gelelim icki ben 20 yildir icki icmedim dedigim resturanin gsrsonu beni dovecekti."sen muslumansin neden 20 yil once icmistin diye. yazik..Halkimizi.cok fena tuzsga dusurduler..Biz.bu kafayla cehenneme bile zor gireriz.Bizi kutuplara atmali.Kendimiz dini ogrenmeden BAS KADİ oluyoruz...

yildiz kamasak 9 Yıl Önce

Allah sizden razi olsun

cagatay kaplangı 9 Yıl Önce

hocam imamı azam ın içki konusunda belirli bir dereceye kadar içebileceğine dair fetvası varmış bu doğrumudur

ömer özdemir 9 Yıl Önce

Bir yanlışı düzeltelim derken,başka yanlışlara sapmayalım.söyledikleriniz doğru fakat namaz,baş örtüsü emri ve içki yasağı yokmuş! Algısı oluşturmayalım.

Şah 9 Yıl Önce

sen şimdi hocanın bu demecinden bunu mu anladın? bravo valla, müthiş zekasın.

Sevilen oyun 9 Yıl Önce

Allah razı olsun siz ve sizin gibiler den. Gerçeği görmemiz i ve ögrenmemizi sagladığınız için.

mehmet bebek 9 Yıl Önce

Hocam sizden Allah razı olsun.

Kasap aykutt 9 Yıl Önce

Allah razı olsun hoca gerçeği anlamarına sebep olur belki

muammer jandar 9 Yıl Önce

Siz insanları aydınlatıyorsunuz çok teşekkürler Sayın Hocam

kemal 9 Yıl Önce

Kaybettiğimiz değerleri sayede yeniden hayat bulacaktır teşekürler hocam..

Mansur ÇIKRIKÇIOĞLU 9 Yıl Önce

kendi cehaleti ile yüzleşmekden korkanlar ; yıllardır yaşar nuri, ismail nacar, beyaz hoca ve ihsan hoca gibileri dinleyip, anlamak yerine her türlü iftira ve çirkefliği yapıyorlar. kuran'la tebliğ olunan içki, namaz, örtünme olayı ile insanların tabu haline getirerek inanıp yaşadığı anlayış tamamen göreceli, farklıdır.

M.İsmet. Ozturk 8 Yıl Önce

İkazlârini dinlemeyip,Peygamber olduren İnsani ,ogrendigi yanlislardan cevirip dogrulari ogrenmesini saglamak,cokta kolay degil.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.