yuzdeyuzhaber

OSMANLI'NIN 5 OLAYI VAR Kİ...

GÜNDEM

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, " Özellikle beş konu var ki bunlar Osmanlı'nın örnek alınacak bir tarafının olmadığını net şekilde gösteriyor" dedi.

İşte Eliaçık'ın o sözleri:

"Kur'an sürekli saray eleştirisi yapıyor. Osmanlıya özeniyorsunuz ama onun da tam olarak gereğini yapmıyorsunuz. Hem medeniyet iddiasında bulunacaksın hem de beşinci sınıf bir kapitalist kalkınma modeli izliyeceksin. Hani nerede Osmanlı? Her yere bina dikmek, saraylar yapmak, 6 bin zeytin ağacını kesmek, oraları imara açmak ne Osmanlı'ya uyuyor ne muhafazakarlığa.

Osmanlı'nın özenilecek bir tarafı yok. İbret alınacak çok tarafları var.


1) Babadan oğula geçme saltanat sistemi Kur'an'a aykırıdır. Osmanlı sultanları önce bunun hesabını versinler. İslam'ın bayraktarlığını yapmayı geçsinler önce altı yüz yıl boyunca aynı ailenin soyundan insanları yönetmenin, saraylarda yaşamanın hesabını versinler.
2) Evlat katlinin hesabını versinler. Bu da Kur'an'a aykırıdır.
3) Cariye hayatı yaşamanın hesabını versinler. Saraylarda harem hayatı oluşturup, oraya bir sürü Makedon, Çerkez, Rus kızları doldurup onların biri ile her gece yatmanın hesabını versinler. Hani nerede İslam'a hizmet?
4) Devşirme sistemi kesinlikle Kur'an'a aykırıdır. Kur'an derki yanınıza aldıklarınızı kesinlikle anne ve babalarının isimleri ile çağırın. Onları unutturmayın, onların köklerini unutturmayın, ana dillerini unutturmayın buna hakkınız yok.
5) İşgallerin hesabını versinler. Ne işin var senin Viyana'da, Basra'da, Kahire'de? Amerika, Bağdat'a geldiğinde işgalci diyorsun peki senin ne işin var oralarda. Sen ne oluyorsun?


Efendim bizim ki onlar gibi olmuyormuş. Onlar talan ediyormuş, ırza geçiyormuş bilmem ne... Biz ise gittiğimiz yere şan ve şeref götüyormuşuz. Bunu gidin de Bulgarlara, Viyanalılara bir sor bakalım. Atalarla övünmek Şuara Suresi'nde Kur'an'ın eleştirdiği birşeydir. Onlar bir ümmettir geldiler geçtiler. Osmanlı'nın övünülecek bir tarafı yok. Bunlardan dolayı Osmanlı İslami bir yönetim değildir Bizantisttir. Bizans'ın yeni bir tekrarıdır. Ve dini de bu iş için kullanmıştır. Kendi saltanatları için. Yeryüzüne hakim olmak için.

Kimse hiçbir yeri işgal etmemeye kalkmamalıdır. Kendi halkının refahı için uğraşmalıdır. Kendi halkınızı mutlu edin, sınıfı, sınırı, sömürüyü kaldırın.

Peygamber hiçbir yeri işgal etmemiştir."
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (47)

Dündar Aykurt 9 Yıl Önce

altina imzami atiyorum. dobra dobra ve yürekli

Tanju Solak 9 Yıl Önce

i̇hsan hocam yine işin kolayına kaçmış ve osmanlıya çakmış.hocam kimsenin osmanlıyı yeniden ihya edelim diye bir düşüncesi yok,ancak beğensekte beğenmesekte onlar bizim geçmişimiz,onlar bizim ecdadımız,onlar bizim tarihimiz.kimseninde osmanlı halis muhlis bir islam devletidir diye bir iddiasıda yok ayrıca.hataları ile sevapları ile günahları ile geldiler geçtiler ve gittiler,yaptıklarının hesabını allaha verecekler.ihsan hocam sizin mantığınız ile gidecek olursak,fatihin istanbulda ne işi vardı

Tanju Solak 9 Yıl Önce

fatih'in istanbulda ne işi vardı,alparslan'ın anadoluda ne işi vardı diye de sorun bakalım ihsan hocam

Osman BOZ 9 Yıl Önce

fatihin en büyük hatası i̇stanbul'u almasıdır. bi̇z i̇stanbul'un i̇çi̇ne etti̇k. şehri̇ de kendi̇mi̇zi̇ de rezi̇l etti̇k. 14 mi̇lyonu i̇çi̇ne tikip sorunlarini çözmeye çalişacak kadar şehi̇rci̇li̇kten ve medeni̇yetten uzağiz. keşke almasaydi. her i̇stanbul trafi̇ği̇ne çiktiğimda etti̇ği̇m küfürler o şahri̇ mahvedenlere gi̇tsi̇n.

koksal TUTUM 9 Yıl Önce

Gürcistan'a sarp sınır kapısı açıldığında batum'u gezdim iyiki bizde kalmamış bu güzel coğrafyayı rezil ederdik, biz hala çadır toplumuyuz 180 m 'lik daire alır ayakabıyı koridora bırakırız.

Veli Ertürk 9 Yıl Önce

Tarihi iyi öğrenelim, ibret alalım, yuzleselim aksi halde tarihi bize tekrar yasatirlar. ihsan bey doğru söylemiş.

Enver Bulut 9 Yıl Önce

gi̇di̇n kibrislilara sorun...

sultan Abdülhamid han 9 Yıl Önce

Orospu çocuğu hangi padişah sarayda yaşlanarak ölmüş. Atalarımız at sırtında seferden sefere gitmiş. Gözü dönmüş sapık herif bugün imkanın olsa grup yaparsın. Padişah lara dil uzatıyor sun.senin atan nerde öldü. Cami avlusunda mi ?? Osmanlı hiç bir yeri işgal etmedi. Nerde fesat bir hain bir İslâm düşmanı varsa onlar ile savaştı. Ve hiç bir halka zulüm etmedi.

isimsiz 9 Yıl Önce

işte bu kadarsın, seninle aynı düşünmeyenleri gerçekleri yüzüne çarpanlara ancak küfür edebilirsin.

zehra avci 9 Yıl Önce

Sayin hocam harika yazin yine. Takipcinizim. Su cahil halkada hemen yazilarinizi paylasarak dikkat cekiyorum.

Cemal POLAT 9 Yıl Önce

yüreğinize sağlık..

yusuf Ozdemir 9 Yıl Önce

Sy eliacik. Canakkalede, izmirde, istanbulda ,afyonda, kisaca tum anadoluda Kac sehit verdik, arastir kimlerle savastik gor.ondan sonra osmanliya dil uzat. Unutmadan dedenide birzahmet arastir nerdeymis acaba. ...

isimziz 9 Yıl Önce

ihsan hocayi destekliyorum .kur'an ilmi inanimaz aydilatici .anlayana .benim fikrim osmanlinin yaptigi hatalar yasanmistir.bunu insanlara anlatmak cok zor.saygisizlasiyor kabulenemeyince insanlar .Atalarimiz bile olsa doru adaletli idare sekli olsaydi Allah desteklerdi .suan devam ediyor olurdu osmanli imparatorlugu.anlamak istemiyor kimse .cünki kafalarinda inanilmaz yucetmis osmanliyi.hayalleri tuz buz olur gercekleri kabullenirse.Allah akil fikir versin

isimziz 9 Yıl Önce

ihsan hocayi destekliyorum .kur'an ilmi inanimaz aydilatici .anlayana .benim fikrim osmanlinin yaptigi hatalar yasanmistir.bunu insanlara anlatmak cok zor.saygisizlasiyor kabulenemeyince insanlar .Atalarimiz bile olsa doru adaletli idare sekli olsaydi Allah desteklerdi .suan devam ediyor olurdu osmanli imparatorlugu.anlamak istemiyor kimse .cünki kafalarinda inanilmaz yucetmis osmanliyi.hayalleri tuz buz olur gercekleri kabullenirse.Allah akil fikir versin

Kosovalı 9 Yıl Önce

Ulan dümbük balkalarda Osmanlı yaklaşınca bütün millet gel bizi kurtar diye elçi göndermiş hani viyanada işin ne diyorsunya al saba cevap.

Kosovalı 9 Yıl Önce

Ulan dümbük balkalarda Osmanlı yaklaşınca bütün millet gel bizi kurtar diye elçi göndermiş hani viyanada işin ne diyorsunya al saba cevap.

Hüseyin işgören 9 Yıl Önce

Bence osmanlıyı iki döneme ayırmak gerekir. Halifelikten önce ve halifelikten sonra. Sayın hoca herhalde halifelikten sonrayı kastediyor.

Kâzım Şahin 9 Yıl Önce

Gerek Osmanlının kanlı tarihi gerek dar ağaçları gölgesinde korku Cumhuriyeti ihsan hocayı doğruluyor,zira haremlerde Padişahlar İstedigi kadını becerirdi . Ardından oğulları gidip aynı kadınları aynı yerde becerirdi. Defşirme çocuklarla saraydaki ebeveyni belli olmayan bir sürü çocuk vardı.

ali guler 9 Yıl Önce

Iran usagi sen once kur'ani ve manalarini biraz ogren sonra yaz.cakalliga gerek yok.osmanlinin sictigi bok olamazsin ihaneti git hizmetinde oldugun irana yap.namaz yok niyaz ypk oruc yok sonra gel ahkam kes yurrrruuuuu

İsme Gerek yok 9 Yıl Önce

ihsan Bey Kuran'daki ayetlerle destekliyor yazdıklarını,aksini iddia edenlerin Kuran'dan belgesi var mı..?

cancan 9 Yıl Önce

Kufur etmek acizliktir varsa bilgininle bizi aydınlat hocaya bu konuda katılıyorum

Ali Özkan 9 Yıl Önce

Fatih in istanbulda ne işi vardı diyen cahiller peygamber müjdesini nail olmak için İstanbulu fethetti Dünyanın dört bir tarafına da emri bil maruz beyi abi mümkün için gittiler Bunları anlamak için biraz islamdan nasibini olması gerekir Zira dizilerden izlediğiniz gibi zanneder kendi fantazilerinizi de eklerseniz Osmanlı anlattığınız gibi olur Ama işin aslına bakarsanız Osmanlının sizin anlattıklarınızla uzaktan yakından ilgisi yok Osmanlı harem sistemini bilmeyen sizin gibi sözde hoca sapıklık Harem kehanetler zannederler

Hamdi Türkmen 9 Yıl Önce

"emri bil maruz beyi abi mümkün....." Yoruma bak hizaya gel! :) Efsane olmuş! İhsan hocam..kime ne anlatacaksınız, boşverin...

isimsiz 9 Yıl Önce

Bence İhsan hocayı eleştirmeden önce lütfen Kuran'ı Kerim'i defalarca okuyunuz ki aklınız da kalsın.Osmanlı için söylediklerinde çok haklı Kuran açısından osmanlıyı eleştirmek dinsel bir zorunluktur yoksa sizler osmanlıyı gerçekten dindar imanlı Allahın emirlerine uyan günahsız mı sanıyorsunuz eğer öyle düşünüyorsanız siz Allahın gönderdiği kitaba muhalefet yaptığınızın farkında dğilsiniz demektir.

monoteist 9 Yıl Önce

Hesabınıza gelmiyor ama hoca haklu neden haklı biliyor musunuz çünkü referansı KURAN... KURAN dan haberi olmayanlar itiraz ediyor hadi delilinizi getirin hocanın yazdıklarının neresi KURAN a ters düşüyor

fikret 9 Yıl Önce

İstanbul için salak salak konuşan asalak defolu n Anadoluhisarı biz aldık siz Ermenistan yaisirsiniz

se selek 9 Yıl Önce

Hocam bunlar olurken yanindami dini z padişah ların kendinizden eminsiniz bu kadar ayıp

Mert 9 Yıl Önce

herkesin dilinde peygamberimizin hadisi diyor istanbulu almak. Peki neden istanbul ? Neden Roma Viyana Berlin Moskova vs vs vs değil de İstanbul ? Hadislerin durumunu hepimiz biliyoruz ? Bu hadis denilen sözün koca bir yalan olduğunu Düşünen ben miyim ? Bir arkadaşa göre Osmanlı işgal etmemiş gel bizi kurtar Demiş millet Elçi göndermiş :))) büyük bir Şemsiyenin altına herkes gitmek ister bizim şimdiki Avrupa hayalimiz gibi. En ufak bişeyde böyle satılırsın işte. Osmanlı işgal etmiş haremlerde zaman geçirmiş Babaları at üstünde seferden sefere koştuysa eğer o kadar çocuk kimden peki ?

sibel 9 Yıl Önce

Osmanli bizim ecdadimiz nasil oluyor.anlamadim? Osmanli Osman bey in soyundan gelip babadan ogula gecmis koltuk (taht)hirsi yuzunden kendi oz evladini bogazlayan sapik bir ruhla yonetilen imparatorluktu

Yusuf Demir 9 Yıl Önce

i̇hsan hoca'nın doğrularını görmezden gelerek, üstüne üstelik küfür etme acizliğini gösterenler, babadan oğula geçen bir saltanat ve hilafetin savunuculuğunu yapanlar; 1517'de yavuz'la başlayan halife listesine bakın. aralarında deliler, çocuklar ve ayyaşlar var. onlar nasıl islam aleminin halifesi olur? cehaletten başka sermayeniz yokmu sizin?

Isimsiz 9 Yıl Önce

Peygamberlerinde nereseyse babadan ogula seklinde tek bir soydan geldigini okumustum... Kur'ana aykiri olmamali saltanat..

Tanju Solak 9 Yıl Önce

babadan oğula geçen sistem çoğu zaman sıkıntılıdır.özel eğitim altında yetiştiriliyor diye savunuluyor ama,her zaman böyle olmuyor

Tacim Çar 9 Yıl Önce

hocam allah razı olsun kalemine sağlık

Zeynep 9 Yıl Önce

Osmanlıyı canla başla savunan arkadaşlar yükseliş devri tmm da çöküş devrini ve nedenlerini hiç okudunuzmu araştırdınızmı merak ettim ihsan hocaya sonuna kadar katılıyorum senin atan nerde öldü diyen kardeş benim atamkurtuluş savaşında çanak kalede sarı kamışda sakaryameydan muharebesinde birinci dünya savaşında son osmanlı padişahının ingiliz donanmasıyla kaçışının ardından bu toprakları vatan yaparken öldü bilgine

osmanli torunu 9 Yıl Önce

ya bu adamin Tam bir turk dusmani bi gerzek oldugunu biliyordumda, ulkemizde ona benzeyen bu kadar cok aslini inkar éden gerzek oldugunu vallahi bilmiyordum, nasil olurda insanlar dunyaya adalet dagitan gurur duymasi gereken atalarini inkar Eder ya

Osmanli torunu 9 Yıl Önce

Pezevenk hoca sen kimlerin hocasısınki osmanliya dil uzatıyorsun kesın Osmanlı senın tumsülalrni becerdi Şerefsiz namusuz kesın senin akrabaların o cariyelerdendi sen tam Osmanlı torunusun ama osmanlinin sol daşaklarından olmuşun vatan hainleri

fatih 9 Yıl Önce

fatihin istanbul'da ne işi vardı, diyenler. fatih bizans'ı yeniden kurmak istiyordu, izans'ın ihtişamını taklit ediyordu. futbol karşılaşması mı sanıyorsunuz fetihleri?

Gülizar başpınar 9 Yıl Önce

ihsan hocama katılıyorum.söyleyecek fikriniz yoksa küfredersiniz acizlikten.osmanlı dedigimiz saray ve ülkedeki bürokaratlar dan oluşan azınlık.antropolojik vasıfları,dili halktan tamamen farklı.efendi ve kul ilişkisi.varlıgını yayılmacı politikalara dayayan osmanlıdünyadaki gelişime ayak uyduramayan sistemi ile "the and"demiştir.TC nin atası olsa bile benim atam olması imkansız.özbe öz yörügüm allaha şükür.

TARİHİN ACI GERÇEKLERİ 9 Yıl Önce

tari̇hi̇n aci gerçekleri̇, düşünceleri̇ **eli̇açik açik hoca gerçekten bi̇ldi̇ği̇ni̇n i̇lmi̇ni̇n söyleyen turki̇yede a sayili i̇li̇m adamlarindan bi̇ri̇di̇r, **hi̇ç bi̇ri̇ onun kadar açik seçi̇k konuşamaz, korkusuz, **osamnliya geli̇nce, **eli̇acik hocanin dedi̇ği̇ gerçekli̇k payi olur olmaz ammma, *şu bi̇r aci gerçekki̇, **osmanli bugün i̇stanbulu almasaydi, ankarayi almasaydi bu toprak lar uzeri̇nde yaşama hakkimiz olmazdi, dedeleri̇mi̇zi̇ neneleri̇mi̇zi̇n babalarimizin mezarlars

BİZ NE YAPTIK 9 Yıl Önce

atalarimiz eleştri̇mek kolay, bi̇z ne yaptik hi̇ç bi̇r şey, atalarimiza mi̇nnet borçluyuz allah razi olsun. dsuaciyiz. bu güzel topraklari bi̇ze biraktiklari i̇çi̇n.

mcyxx 9 Yıl Önce

1) saltanat ıslama ters bı olay degıl ıslam devletıde uzunca bır sure saltanat seklınde yonetıldı 2)gerekcesı saglamsa evlat katlıde ıslama aykırı olcaka dıye bır husus yok kı zaten seyhulıslam fetvasıyla yapılır 3)cariye ye sahıp olmak zaten ıslama aykırı degıl 4)kuran da bahsedılen evlat edınılen cocuklardır devsırme sıstemıyle dogrudan aynı sey degıldır 5)ısgal ve fetıh olaylarını yerıne ve zamanına gore degerlendırmek lazım tarıhtekı her olay gıbı...

Aydın altıntaş 9 Yıl Önce

şalvarı şaltak osmanlı / eğeri kaltak osmanlı / ekende yok biçemde yok / yiyende ortak osmanlı

amedia 9 Yıl Önce

koç nerde okudun bunları

onur onur 9 Yıl Önce

Gel bize yardım et diye osmanliya elci gonderirmis :) bugün pkk da türkiyeden yardım istedi, gel bizi kobanide kurtar, bize yardım et dedi. PKK turkiyeyi sevdiği için mi yardım istedi?

onur onur 9 Yıl Önce

Madem osmanli her gittigi yere adalet gorlturuyordu, niye o zaman yunanistan, bulgaristan vs osmanlidan ayrildiklari günü her yil bayram olarak kutluyor? Sana adalet diye anlatilan şey onlara göre başka biseydi belki de hı? :)

çağrı 9 Yıl Önce

kendini hoca zanneden hoca bozuntusu eliaçık denilen bu adam allah bizi bu adam gibilerin şerrinden bizi korusun madem osmanlı zulüm yapıyordu nasıl 600 sene varlığını sürdürdü demekki kimse şikayetçi değildi osmanlı adaletli islam birliğidir kimseyi haksızlık yapmadı arkadaşlar biraz akıllı olun atalarımıza, allah mekanlarını cennet eylesin.

m.tekin 9 Yıl Önce

bu adamin yazilarini okuyan larda varmi,bugünkü türkiyede..?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.