yuzdeyuzhaber

'OSMANLI İSLAMİ BİR DEVLET DEĞİLDİR'

GÜNDEM

Osmanlı İmparatorluğu dönemine ilişkin eleştirileri ile yankı uyandıran Eliaçık hoca, Osmanlı yönetiminin 5 uygulamasının Kur'an ile ters düştüğünü ve bunu kimsenin inkar edemeyeceğini söyledi.

Osmanlı idarecilerinin Hristiyanlığı kullanan Bizans gibi dini kullandığını, temel amaçlarının saltanatlarını sürdürmek olduğunu vurgulayan Eliaçık hoca, şunları söyledi:

" Babadan oğula geçme saltanat sistemi Kur'an'a aykırıdır. Osmanlı sultanları önce bunun hesabını versinler.
Yeryüzünde İslam'ın bayraktarlığını, sancaktarlığını yapmakmış, bunu geçsinler önce babadan oğula geçme, 600 yıl boyunca insanların tepesinde yeralıp, onlardan vergi toplayıp, saraylarda yaşamak.
İki evlat katlinin hesabını versinler. Kesinlikle Kur'an'a aykırıdır.
Üç cariye hayatı yaşamanın hesabını versinler. Kesinlikle Kur'an'a aykırıdır. Saraylarda harem odaları oluşturup oralarda Makedonya'dan, Macaristan'dan, Ukrayna'dan kızları doldurup, onlardan her biriyle her gece yatarak cariye hayatı yaşayanlar önce bunların hesabını versin. Bırak İslam'ın sancaktarlığını yapmayı.
Dört devşirme sistemi kesinlikle Kur'an'a aykırıdır. Kur'an der ki yanınıza aldıklarınızı anne-babalarının isimleriyle çağırın. Anne ve babalarını unutturmayın, insanları devşirmeyin, köklerini unutturmayın, anadillerini unutturmayın, kendinize benzetmeyin. Bunun hesabını versinler. 
Beş işgallerin hesabını versinler. Ne işin var senin Viyana kapılarında? Viyana'ya gitmek övünülecek birşey değil ki. Ne işin var senin Viyana'da, Bağdat'ta, Kahire'de, Basra'da? Amerika Bağdat'a geldiği zaman işgalci diyorsun peki sen gittiğin zaman ne oluyor? Yunanistan, İzmir'e, Fransızlar Antep'e, Maraş'a geldiği zaman işgalci oluyor peki sen Budapeşte'ye, Arnavutluğa gittiğin zaman ne oluyor?
Onlar talan yapıyorlar, biz ise gittiğimiz yere çil çil altın serpiyormuşuz. Güya Osmanlı ordusu gittiği yerde ağaçtan bir salkım üzüm alıyor sonra da onun yerine çil çil altın bırakıyormuş.
Biz de bunu yedik. Gidipte bunu Viyanalılara, Bulgarlara, Avusturyalılara bir sor bakalım. Ne diyorlar bir dinle bakalım. 
Bunlar tek yanlı söylemlerdir. Atalarla övünmek Kur'an'ın eleştirdiği birşeydir. Kur'an onlar sizi kurtarmazlar diyor. Onlar birer ümmetti geldiler, geçtiler onların kazandıkları kendilerine sizin kazandıklarınız sizedir diyor. Dolayısıyla Osmanlı'nın övünülecek bir tarafı yok. Dolayısıyla Osmanlı yönetimi İslami bir yönetim değildir. Bizantisttir. Onun yeni bir tekrarıdır ve dini de bu iş için kullanmıştır. Bizans nasıl ki Hristiyanlığı kullanmışsa Osmanlı da İslam'ı kullanmıştır kendi saltanatları için. Yeryüzüne hakim olma, egemen olma amacıyla.
Gittiği yere adalet götürüyormuş. Sen kendi ülkende kal, biryeri işgal etme, kendi halkını mutlu etmeye uğraş, zengin yoksul uçurumunu giderin, sınıfı, sömürüyü kaldırın, erdemli, dürüst insanlar yetiştirin, barış ve esenlik içinde yaşayın, başka bir yere adalet falan götürmeyin. Olay budur. 
Peygamber yaşamı boyunca tek bir yer işgal etmemiştir. Bütün işgaller ondan sonra başlamıştır ve bana göre onların tamamı da yanlıştır. Müslümanlar fetihcilik modasına kendilerini kaptırmıştır. Sen öyle bir sistem oluştur, öyle bir düzen kurki memleketinde insanlar seni örnek alsın ve senin yaptığını kendi ülkelerinde uygulasınlar. O zaman senin oraya gitmene falan da gerek kalmaz."
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (43)

Figen Mumcuoğlu 8 Yıl Önce

Yine harika bir yazııı ... Yaşayan Kur'anın yazarı değerli hocamızdannn

ERSİN ALTİNTAŞ. 8 Yıl Önce

Hz. Muhammedin cariyeleri yok muydu. Hz MUHAMMET hayber kalesini fethetmedimi?

Ferzende ÜRÜN 8 Yıl Önce

Yüreğinize sağlık.

Muharrem Morkoç 8 Yıl Önce

Cahil oğlu cahil.. Bir de beğenen kör cahiller var.

zeki dal 8 Yıl Önce

işte gerçek müslüman ve din bilgini

Sırrı oguz 8 Yıl Önce

İyi hoş da sana saldırılara ne yapacaksın peygamberin Hayber kalesini Fethini nasıl açıklayacaksın

alparslan 8 Yıl Önce

BU adamın din hakkında sőyledigi gerşey gercek dışıdır..bu adam pkk terőristlerin şehirlerde ki hendek kazmalarini ve őzyőnetim isteklerini kuranda var diyerek hainleri desdekleyen bir şeytandir..tűrk milletini bőlmek isteyen devşirme hainlerdendir.

ömer özdemir 8 Yıl Önce

Seni alkışliyorum ihsan hoca ağzına sağlık

okan k 8 Yıl Önce

Hayber fethini soran zata cevabım çok kısa olacak.Resul onlarla anlaşmıştı bi nevi saldırmazlık sözleşmesi yapmış ve onlara güven vermişti. Fakat onlar musriklere yardım ettiler ve müslümanları arkadan gambazladılar.savaş o şekilde gelişti. Hz.Ali kılıcını kaldırmadan önce onlara aynı soydan geldiklerini ve islamın hak din olduğunu anlattı. Onlar ise büyük bir kibir içindeydiler. .Araştırınız yahudilerle yapılan anlaşmaları.

mela 8 Yıl Önce

Bir padişahki masum kundaktaki uveykardesişini boğdurtuyorsa kendi çoluk çocuk uğunun sultanat için hi ç bir zaman muslumanlarin temsilcisi olamaz. O seytan in temsilcisi dir. Agzınıza saglik Sayin hocam

ercan Akbıyık 8 Yıl Önce

İhsan hocam içeriginde din olan konular hakkindaki dusuncelerinizi begenerek takip ediyorum fakat osmanlinin balkanlari ve diger yerlwri fetih hareketleri o yillara ait olmazsa olmazidir.. Bizzatihi feodal olarak yasadan uzak toplumlar osmanli imparatorluguna gereksinim duymuslardir.. Daha ust bir yonetim seklini istemuslerdir... Ama bazi yoneticiler bir imparatirluk yonettiginin farkinda degildi, bu ornekleri genele yaymamak lazim...

Alparslan ölmez 8 Yıl Önce

Hıcam o zaman Hz Ömer'e sorarlar; derlerki; ne işin vardı İran'da diye...Hz Ömer olmadığına göre onu yerine siz cevaplayın

Hakan 8 Yıl Önce

Elinize sağlık sizin gibi aydınlar olmasa milet koyun gibi din adı altında nereye süren oraya gider. Geçmişi bilmiyorlar Osmanlı padisahlarina bakın saltanatlari için babalarını kardeşlerini oğullarının hepsini olduruyorlardi kerbelaya bakın KURAN KERİM MIN NERESINDE YAZAR

Mehmet Ali Aydın 8 Yıl Önce

Gidişat nedir hocam insan biraz düşününce korkmaya başlıyor vicdan yerle bir beyin tarumar

Mucip kanaş 8 Yıl Önce

Hocam işgaller peygamberden sonra başlamış diyor hala bazıları halifelerden sözediyor.o yüzden bazılarımızı hoş görmek lazım

Hasan Şimşek 8 Yıl Önce

Müslümanlığı yaymak için sefer düzenlediklerini de söylerler... Mısır'da,Arap yarımadasında ne iş vardı?Buralar Hristiyan mıydı?Çözemedim.

ÇiçekAbbas 8 Yıl Önce

Keşke islam sizin anlattıgınız gibi olsaydı , Lenin'de müslüman olurdu inanıyorum :)

Ergül kaçar 8 Yıl Önce

Peygamberimizin hiçbir yer fethetmediğini yazmışsınız Şam ticaret yolunu, heyber kalesini en basiti Mekkeyi alıp kabeyi putlardan kim temizledi daha neler neler.

mehmet ali eruzun 8 Yıl Önce

tarihi tarihçilere bırakacaksın saydıkları kurana nasıl aykırı açıklamalı devrin şartlarını günümüze göre yorumlamak en çok hatalardandır ne yaptılarsa şeyhülisların fetvalarıyla yapan insanları yargılamak size düşmez ölmüş insanları karalayacağınıza gözünüzün önündeki zulümlere karşı çıksanıza kuranı kerimde dilsiz şeytan olmayın demiyor mu

Ozturk 8 Yıl Önce

Kuran doyorki sizinle savasanlara karsi sizde Allah yolunda savasin asiriya gitmeyin ayeti peygamberimizde oyle yapmistir.

Kadir Uluğ 8 Yıl Önce

İhsan Hoca, ölmüş kimseyi kötülemiyor. Tam aksine bir döneme ait yanlış inanışları dile getiriyor.Yüce islama aykırı yönetim biçimlerini deşifre ederek, yüce Kuran'ı daha da yücelmesine hizmet ediyor. Çünkü dini inançları istismar etmiyor. Ülkemizde İhsan Hoca gibi milyonlara ihtiyaç vardır. Teşekkürler hocam.

kadir yoldaş 8 Yıl Önce

Bunun gibi bilgi cahili kişileri hoca diye adlandırıyorsunuz lütfen araştın bunlar vatanı bölmeye çalışan bozguncular bunlardan malesef bu ülkede çok var lütfen kanmayın

Erkan 8 Yıl Önce

Hocanin söylediyiyi herseye katiliyorum islam dinini kendi sagsi cikarlarina alet eden yobazlara dinini az bir menfaat karsiliginda satanlar onlari ahiret gunu elem verici bir azap bekliyor hocayi elestiren islam dinini de bilmiyorlar kendi tarihinide bilmiyor

Levent Elpen 8 Yıl Önce

Geçmişe bugünün gözlükleriyle bakmanın hataları... Osmanlı tam bir devletti, İslami olduğunu kendisi de iddia etmedi zaten. Rakipleriyle (iç-dış) yaşamaya çalıştı o kadar.

Dogan 8 Yıl Önce

IHSAN hocaya cahil diyen essege soruyorum Sen hayatinda kac kitap okudun

alico20 8 Yıl Önce

Bu yazdığı her şey kendi uydurmasidir. Yok kura na aykiriymis.bana kanıt goster senet goster .hangi ayette yazıyor.o televizyonda izlediğiniz dizilerle yargilayamazsiniz osmanlı devletini .osmanlı devleti bir İslam devletidir.,CcC

alico20 8 Yıl Önce

Kardeş katlı diye bir olay inkar edilemez.inceliği bi düşünün devletin vatandaşı bütünlüğü bozulmasın taht kavgası olmasın diye insan öz kardeşinden vaz geçer mi. Vatanı milleti için canından bir parçasını feda ediyor.sizler burada anca klavye başında yaziyorsunuz.

Cevdet Çaçan 8 Yıl Önce

Harika bir yazıı... hocam tebrik ederim.

Kazım 8 Yıl Önce

Senin beynin yanmış hoca be....

Tadevik mardirosyan 8 Yıl Önce

Hocam bilgi her insanda dogru durmaz,ya takılır gider şehvetine ya makam.ugruna ya mal ugruna harcar kendisinide kendine inananlarıda...size verilene ki o emanetttir son nefesinize kadar Allah size ışık olsun yolunuz yolumuz olsun Ne mükemmel bir analiz yüreginize saglık..

İbrahim cankaya 8 Yıl Önce

Ellerine sağlık

Musa 8 Yıl Önce

Kazım gerçekler acı verir insana hocam ağzınıza sağlık çürük elmalar açığa çıkıyor

ulema 8 Yıl Önce

Nasıl bir Osmanlı düşmanlığı yazık

Davut Doğru 8 Yıl Önce

her yazılanı düşmanlık olarak görmeyin bu yazılanlar uygulamalara tarihi gerçeklere uygun mu değil mi ? yazılanları destekleyen belgeler var mı yok mu ? onları inceleyin görecek ve her akıllı insan gibi hak vereceksiniz...siz yine sevmeye devam edin osmanlıyı kimse vazgeç demiyor size....ama gerçekleri de bilin derim arkadaşım...fenerbahçeyi maçta yenildi diye bırakıyor mu taraftarı hayır !! ama o maçı kaybettiği gerçeğinide inkar etmiyoruz değil mi...

Akan Uçar 8 Yıl Önce

Doğrudur. Yüzde yüz katiliyorum. Osmanli Sultanlari evlat katiliydi. Cariyeler de doğru. Osmanli Sultanlarin analari, eşleri hepsi Cariye ve Köleydi. Oğlanlar konusunu arastirin. Kac Sultan hacca gitmiştir araştirin. Sultanlarin eşleri cariyeleri hepsi örtüsüzdü. Sizler neyi ve kimi savunuyorsunuz?

osmanloo 8 Yıl Önce

3 kıtaya birden yayıl, her milleti vergiye bağla, kızlarını hareme kat, toplumları müslümanlaştır, sonuç: osmanlı=emperyalizm evet, osmanlı'nın düşmanıyız, çünkü emperyalizmin düşmanıyız

sefo 8 Yıl Önce

malesef tarihimizi bilmememizin ayıplarıdır bunlar biri çıkar osmanlıyı kötüler bizlerde bu yazılanları okur birbirimizi yeriz bu tip yazıları okuyacağımıza tarihimizi öğrensek ve anlasak tartişma konusu bile yapmayız.yazık toplum olarak çok cahiliz buna kendimi de dahil ederek söylüyom.

sefo 8 Yıl Önce

amaç önce islam dünyasını birleştirmektir bi osmanlının seferlerine bak bakalım

ad soyad 8 Yıl Önce

ben bir tarihçi yada alim değilim. bize efendimizin böyle bir hadisi şerifi var diye biliyoruz. "i̇stanbul mutlaka fethedilecektir. onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur." eğer bu doğru ise fetih e söylediğiniz sözleri tekrar bir okuyun. eğer bu doğru ise kardeş katlini yasalaştıran hükümdara nasıl efendimiz böyle bir övgü ile bahseder anlamaya çalışalım. doğru değilsede böyle bilgi düzeyinde yazılar yerine bize bir kaç kanıt gösterinde size inanalım

Mah. Şek 8 Yıl Önce

Osmanlı çok iyi yünleri olabilir ama erkek milleti dini islam olmayan kadınları haremlerine alıp keyifleri doğrultusunda kulanmışlardır işidin Yezid'i kadınlara tecavüz ve pazarlarda satması aynı zihniyet olarak düşünüyorum bu tür olaylarislamiyetin temelinde yoktur insanlar objektif düşünmek istemiyorlar insanlar taraf olduğu kişilerin yaptığı hataları doğru görmeye çalışıyor ve kendini kandırıyor örneğin işit taraftarları işidin yaptıklarını doğru olduğuna inandiği gibi

hürol 8 Yıl Önce

kendi̇si̇ tahta otursun di̇ye bebeleri̇ katledi̇yorlar. ne vatani mi̇lleti̇. derdi̇ vatansa kendini öldürsün o zaman. yok o zaman günaha girer dimi. beyin gitmiş...

enderkonyalı 8 Yıl Önce

hocam duygularımı düşüncelerimi...yaşama bakış açımı...hitap ettiğiniz için ..çok sağolun...

Tayyip korum 8 Yıl Önce

Yazık yani yazık cehalet

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.