yuzdeyuzhaber

'NAMAZLARINIZI EVLERİNİZDE KILIN'

GÜNDEM

'Aksi halde, kılınan namazlar...'

 Firavun saltanatlarına özgürlükçü karşı çıkışın icaplarından ve göstergelerinden biri de firavun yönetiminin denetim ve kotarımındaki mabetlerde ibadet edilmemesidir. Çünkü Firavunî toplumun mabedinde ibadetin iki şekli söz konusu olabilir:

1. Allah’ın iradesine uygun ibadet: Bu ibadeti yapmaya kalkarsanız canınızı alırlar, en azından canınızı yakarlar.
2. Firavun’un iradesine uygun ibadet: Bu ibadeti yaparsanız Allah’a isyan etmiş olursunuz.
Yani Firavun yönetiminin kotardığı Maun mabedinde ibadet etmeniz durumunda ya Firavun’a düşman hale gelerek belaya uğrarsınız yahut da Allah’a düşman hale gelerek mahvolursunuz. Kur’an, bu muhteşem nükteye, kendine has üslup ihtişamıyla şöyle değinmektedir:
“Hiç kuşkusuz, mescitler/secdeler Allah içindir. O halde, Allah ile birlikte bir başkasına yakarmayın / Allah’ın yanında bir başkası için çağrıda bulunmayın. Allah’ın kulu kalkmış ona yakarır, onun için çağrıda bulunurken/Allah’ın kulu kalkıp ona dua ettiği, onun adına çağrıda bulunduğu için, onun üzerine keçeleşir gibi üşüşüyorlardı.” (Cin, 18-19)
Firavun mabedinden uzak kalarak ruhu selamete çıkarmanın yolu gösterilmiştir: Herkesin kendi evini, barınağını mescit ve kıble edinmesi. Beyyine şöyledir:
“Evlerinizi kıble yapın/karşılıklı yapın ve namazı/duayı orada yerine getirin! İnananlara müjde ver.” (Yunus, 87)
Kur’an, burada evlerin mescit edinilmesini, özgün tabiriyle ‘evlerin kıble edinilmesini’ istemektedir. Bu, ilk bakışta, Firavun yönetiminin müminlerin ibadetlerine musallat olmaları yüzünden ibadetlerin evlerde gizlice yapılması şeklinde değerlendirilir. Oysa ki durum hiç de öyle değildir.

KUR’AN’IN İBADETLERİ DİNCİLİĞİN KOTARDIĞI MABETLERDE YAPILAMAZ!
‘Evleri kıble edinin’ mesajının amacı çok başkadır. Bu beyyine, Firavun saltanatının kotarımındaki mabetlere devam ederek, oralarda görünerek firavun despotizmine dolaylı biçimde destek vermekten uzaklaştırma amacına yöneliktir. Emevî despotizmi sırasında, sahabe bunu bizzat uygulamış, Emevîlerin kotarımındaki camilere gitmemiş, namazlarını evlerinde kılmışlardır. Onlar, elbette ki şurada bahis konusu yaptığımız ayeti biliyorlardı.
O halde, gerçek bir Kur’an mümini, her biri birer ‘zarar mescidi’ne dönüşmüş, şirk ve bid’at unsurlarıyla kirlenmiş bugünkü camilere abone olarak veya oralara devam ederek Allah’ı memnun edemez, sadece dinci çıkar hesaplarına destek ve dinciliğe güç vermiş olur. Bu durumda bu camilerde kıldığı namazlar, dinci aldatma ve talana verdiği desteğin yarattığı ağır suç faturasının bedeline ödemeye yetmez.
Tek çare, Kur’an’ın önerisine uyarak ibadetleri, namazları evlerde yerine getirmek, böylece Maun suresinin tanıttığı dinci dinsizliğe destek vermiş olma konumundan uzak kalmaktır. Aksi halde, kılınan namazlar, Maun suresinin lanetlediği ‘talancı ve yalancı namazlar’ listesine girerek kılanların lanetlenmesine yol açar.
Bugünkü Türkiye’de olan da galiba budur. Aksi olsaydı, yüz bini aşan caminin yer aldığı bir ülke cennete dönerdi.
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (27)

Nedim Fillikçioğlu 9 Yıl Önce

Saygı deger hocam bizleri herzaman olduğu gibi çok güzel aydınlatiyorsun kalemine yüreğine sağlık. Saygılarımla. Selamlar.

Behiye Sormaz 9 Yıl Önce

Hocam yüreğine eline saglık çok güzel açıklama yapmışsınız .İnşAllah idrak edip tatbik ederler.Allah size sağlık ve huzur versin.

MEHMET ISIK 9 Yıl Önce

Peygamberin yasadigi donemde kadinli erkekli evlerde kilinan namazlar olumunden sonra neden iptal edildi saygilarimla.

Orhan zorlu 9 Yıl Önce

Ben zaten gitmiyorum, çünkü terörün en çok can aldığı yerlerin başında camiler geliyor.. Cuma namazınıda camiden 100 metre uzakta kılıyorum, ne olur ne olmaz, tedbir iyidir...

London boy 9 Yıl Önce

Fetvayı veren dallama olunca bütün dallamalar teşekür eder. Insanları dininden ayırmanın sapıklaştırmanın en güzel yolunu bulan şeytan kimdir. Tatbi ki de yukarıdaki dallama

arif altinbas 9 Yıl Önce

Ben evde kiliyorum.camii'e hic gitmiyorum.ve turkce okuyorum. Namaz elbiselerim ve hatta kilotum bile degisiyor.evde Allah ile dialog dha yuksek oluyor. InsAllah dogru yoldayimdir.

amı. mamo 9 Yıl Önce

Din ve. Kur-an düşmanı. Bu. Dallamaya. Kimler inanır. Tabiki. İmani. Ve. İnancı. Zaif olanlar. Ayyaş sapık. Ne derseniz. Deyin. O sıfatlar. Onda mevcut

kenan mumcu 9 Yıl Önce

sayin yaşar bey size katiliyorum camiler Allahın evıde sokaklar mabedlerın harıcı yerler Allahın evı degılmı ınanın yanımda camı var evıme ışyerıme 1 metre mesafede camılerde olan işlerı gordukce ınanın namazımı evımde ve yahut ısyerınde eda edıyorum

Enismustafa 9 Yıl Önce

Yaşar hocam sizin gibi ilahiyatcılardan türkiyemizde 10 binler değil 1000 kiş olsa tüm Avrupa yı MÜSLÜMAN yaparız. Sağolun sağlıklı kalın hocam

Mahmut Alp 9 Yıl Önce

Gercekleri her zaman anlattıgıizdan asla şüphem yok.Uste kufurlu yorum yapanların kullandiklari isimlerdrn ne olduklari belli onlara kizmiyor Allah ıslah etsin diyorum

Cüneyt değermenci 9 Yıl Önce

Eleştirenler hiç hocayı anlamaya çalıştılarmı hayatlarnda bir defa bile olsa.

arslan 9 Yıl Önce

Iyide nasıl cemaat olunacak o zaman herkes kendisi evinde kılarsa cemaati nasıl yapacağız

Haydari 9 Yıl Önce

Hocam Allah razi olsun kuran i kerimi Tam anliyor vê anlatiyorsunuz sizin gb hocalara ihtiyacimiz var

H.CAHİT 9 Yıl Önce

evi̇nde kildi mi ki̇m görecek,gösteri̇ş olsun di̇ye en seçki̇n cami̇i̇ye gi̇di̇yorlar.

Halime 9 Yıl Önce

Allahım sağlık,sıhhat, huzur versin sizi Ayşe özgün hanımefendi zamanında tanıyorum çoook şey öğrendim. Hakkınızı helal edin..sagılarrr...

MAHMUT CEYLAN 9 Yıl Önce

ŞEYTANLA iş birliği yapan din tacirleri tabiki camilerde topladıkları cemaatı yalaka din adamları aracılıgı ile kendi emelleri doğrultusunda sapık dini müminlere çoktandır aşılıyorlar örnek 6 yaşında çocuklarla ilişkiye girmek kadınları stres atmak için dövmek ensest ilişki(anne kız kardeş etini gördüğü kadını zevce görmek,erkek cocuguyla cinselik ) HIRSIZLIK,TECAVÜZÜN ,BÖLÜCÜLÜGÜN ,VATANA İHANETİN SERBESTI BÜTÜN BUNLARIN DAHA SAYILMAYACAK KADAR UZUN OLAN BU LİSTENİN BU GÜNKÜ PARTİNİN YAPTIGI VEDE NORMALMİŞ GIBI MÜMINLERE SUNULMASI KABUL EDILEMEYEN DINÏMİZİN KABUL ETMEDİGİ EDENLERİN ALLAH KATINDA DECALLAR VERILECEK CEZALARLA EŞ DEGERDİR

nadir bulur 9 Yıl Önce

Birisi saçmalamış yardakcilarida atlamiş Allah hepinizi ıslah etsin

cumhurrıyet vatan 9 Yıl Önce

Hocam boşuna konuşuyorsun bu dın altındakı şarlatanlar her boku yerler bakın kuranda derkı kul hakı yeme ya bunlar bukadar yetım hehıdın hakını nasıl öderler bunlarıkı dın altında bu ülkeyı mafetmet bakın o kadar şehıt gelıyor başdakıler g...nu kaldırıpda koltuk savdasından bır cözüm bulmuyorlar

yok 9 Yıl Önce

Sızin cenaze namazinizidami evde kilalim.Tövbeeeee

hakanaltiner 9 Yıl Önce

Helal olsun yobazlarada kapak☺

E. BAL 9 Yıl Önce

namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin, rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin.” (bakara, 43) rükü edenlerle rükü etmek ne demek hocam namaz kilanlari evi̇mi̇ze davet edelli̇m evde hep beraber rükü edeli̇m yani̇ namaz kilalim .olurmu sana göre olur di̇mi .si̇yaset yapiyosun öylemi̇ hocam i̇yi̇ yapiyosun devam et ...

Saim Kara 9 Yıl Önce

Allah'la diyalog icin camiye ,mamiye, imama , mimama gerek yoktur. Kuran'daki ibadet,peygamberimiz zamanindaki ibadet olursa, o baska..

nihal yürü 9 Yıl Önce

Ya bu insan bu işin ilmini almış en yüksek mertebede prf. Olmuş bizleri aydınlatıyor ben birçok bilgiyi ondan öğrendim.Küfürlü konuşanları kınıyorum sizler tv den uzaklaşınca ortaya bir sürü yobaz çıktı dinimizi sizinle daha çok sevdik cahillerle uğraşmayı hocam onları kimse yenememiş.

Selman gocmen 9 Yıl Önce

Hocam bu şartlarda İslam toplum olarak nasıl gelişecek?cami islamda ne için var?anlamı ne?sadece cenaze mi kaldırılacak?

Yılmaz ölmez 9 Yıl Önce

Sen Allah'ı anda nerede anarsan orada o Allah senden sana daha yakın

murat öz 9 Yıl Önce

Pireye kızıp yorganı yakmak,yıkmak, atmak doğru olmaz. Cami ve mescitler büyük çoğunluğu cahil olabilir ama safça bir inanca sahip olan insanlar tarafından inşa ve imar ediliyor.Bu yapılırken de Allah rızası gözetiliyor. Bence Allah'ın evine gidilmeli ve içindeki haşereler atılmalı. Müslümanın yapması gereken, müslümana yakışan budur.

Lokman Erduran 9 Yıl Önce

Camiler beytullah'tır türkçesi Allahın evi demek. sırf bu mana için camiye gitmelidir müslüman.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.