yuzdeyuzhaber

'MÜSLÜMAN KELİMESİ TARTIŞILMALIDIR“

GÜNDEM

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, günümüzde müslüman kelimesinin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Eliaçık hoca, " Allah, birilerinin size taktığı sıfatlara bakmayacak" dedi.

 Müslüman kelimesinin tartışılması gereken bir kavram olduğunu, çünkü insanların sadece inançları ile değil aynı zamanda amelleriyle yargılanacaklarını vurgulayan Eliaçık hoca, " Bana göre insanlar amelleri ile yargılanacaklardır, isimleri ile değil. Hatta inançları ile değil. Yalnızca amelleriyle. Çünkü o inançların zaten o amelleri size yaptırması gerekiyordur. Yani Allah size senin adın neydi, hangi partiye oy verdin, hangi ideolojiye sahiptin, sana ne diyorlardı sağcı mı, solcu mu, Müslüman mı, Yahudi mi, Hristiyan mı diye sormucak? Bunlar insanların birbirine dünyada taktığı isimlerdir. Allah bu isimlere bakmayacak. Onlar bizim birbirimize taktığımız dünyevi isimler, sıfatlar" dedi.

KİM DAHA İYİ AMEL İŞLİYOR...
Allah'ın içimizdeki inançlara değil bizzat davranışlara baktığını kaydeden Eliaçık hoca, " Allah bizim içimizdeki inançlara da bakmaz. Burada inancın var ama o inanç orada gömülü duruyor, ben napayım onu. Davranışlara bakacak. Yani ben sana nasıl davrandım? Yalan söyledim mi, kandırdım mı, kul hakkı yedim mi? Nasıl davrandın, ne yaptın, bunu soracak. Dolayısıyla insanlar davranışlarına göre yargılanacaklarına göre, davranışlarına göre cennete alınacaklarına göre lütfen davranışlara dikkat ediniz. Eğer bu bakımdan mal ve infak eden, paylaşan, bölüşen bir adam yolun yarısını geçmiştir. Tamamen kendimi Allah yerine koyarak da cevap veremem ama nereden baksan yüzde 50’si kurtulmuştur. Allah’ın bütün istediği işleri yapıyor fakat dünyada insanlar nezdinde dinsiz olarak görülüyor. Bunun bir önemi yok. Allah amellere bakacak. Hanginiz daha iyi amel işliyor diye hayatı ve ölümü var ettim diyor zaten" diye konuştu. (YUZDEYUZHABER)

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (70)

Abdullah SADIKER 10 Yıl Önce

dinin adı islamdır. islam adını veren allah'tır. islam'a inanana da müslim denilir. adem'den beri bu dinin adı budur. bu adamın saçmalamalarından bıktık artık.

gunduz aras 10 Yıl Önce

bıktıysan okuma bu kadar basıt..dogruları soylemesınden neden bu kadar rahatsız oluyosunuz

AGA 10 Yıl Önce

cahi̇l sensi̇n adam okumuş bu i̇şi̇

eritroblastozis 10 Yıl Önce

adem'den berimi?? eminmisin?

Mehmet metcan 10 Yıl Önce

Akla mantığa yatkın. Mevlanın ,Yunus Emrenin yolu. " yetmiş iki millet elini yüzünü yumaz değil. Eğer bir kalp kırdıysan kıldığın namaz namza değil."

GÜLTEKİN ÇETİN 10 Yıl Önce

di̇n i̇nsanin i̇çi̇ne si̇necekse özünü anlamak gereki̇yor. yardimlariniz i̇çi̇n teşekkürler

Muhittin MEYDAN 10 Yıl Önce

aklım var,oruca,namaza,hacca ihtiyacım yok.güzel ahlakli olmam bana yeter.

Hakan Baran 10 Yıl Önce

ben eliacik hocaya tam katilmiyorum, nicin; kuranin ve son peygamberin gönderilmesine ters düsüyor, onlardan önce de kitaplar ve peygamber gönderen allah olay sadece amel olsaydi kurana ve peygambeimize hic gereksinin duymazdi ve bunu ilk kitapda ve peygamberde yapardi iyi insan olun dürüst insan olun hirsizlik yapmayin vs.kurana ve peygamberimize ne gerek vardiki

Hakan Baran 10 Yıl Önce

ben eliacik hocaya tam katilmiyorum, nicin; kuranin ve son peygamberin gönderilmesine ters düsüyor, onlardan önce de kitaplar ve peygamber gönderen allah olay sadece amel olsaydi kurana ve peygambeimize hic gereksinin duymazdi ve bunu ilk kitapda ve peygamberde yapardi iyi insan olun dürüst insan olun hirsizlik yapmayin vs.kurana ve peygamberimize ne gerek vardiki

Salih Aydin 10 Yıl Önce

Eger,bir insanin imaninin icinde Yetim ve Yoksul derdi yoksa,icinde TÜkürim,Öyle imanin..!!! Ihsan Eli Acik; Yigidim sen devam et.!! Kaspar neyapsin? Hekimligi.!!! From Germany.

Mahmut atmaçah 10 Yıl Önce

Cenebıallah kuranı kerimde size din olarak islamı sectim ve adınızı müslüman koydum diyor.Ama amaeli salihlerden olmak lazım.

Tulin ilker 10 Yıl Önce

Islamın açıklamasıda koşulsuz şartsız Allah'a inanmaktır, bu da bütün dinleri kapsar.

burhan 10 Yıl Önce

kuranda mutlaka müslüman olarak ölün der. kuranda allah ben sizi bana kulluk edin diye yarattim der. allaha inanmayan onun kulu olmayi reddediyor demektir.

OZAN YILMAZ 10 Yıl Önce

''muhittin meydan aklım var,oruca,namaza,hacca ihtiyacım yok.güzel ahlakli olmam bana yeter.'' böyle bir yorum yapmanız yaşınızın 16 veya 17 olduğunu gösteriyor. biraz kuran okusaydınız eğer anlardınız ki güzel ahlaka ancan allah ulaştırabilir sizi.bir insan güzel ahlak sahibi olmak istiyorsa önce allahın emirlerini yerine getirmelidir.namaz ve oruç her dinde olduğu gibi islamiyettede allahın emridir.

mitoloji 10 Yıl Önce

Binlerce yildir mitolojik kokenli kitaplara gore yonetildiniz yetmiyor mu artik kutsal olan hicbirsey yoktur onlar insan yorumudur.

OZAN YILMAZ 10 Yıl Önce

ihsan hocanin bazi görşleri gerçekten çok güzel.lakin bu görüş kuran a gerçekten çok ters.allah katinda din islamdir ayeti veya ibrahim a.s min hanif müslümanlardan olduğunu söyleyen ayet ve bir çok örnek..... benim bu örneklerden anladiğim önce islamiyet ve müslümanlik...içine fitne fesat karişmiş bir din,o dine mensup olan birini nasil doğru yola ulaştirir???

cübesiz ahmed hoca. 10 Yıl Önce

ne yaptın diye soracak.. ben oraya gittim geldimde bilirim.. Cübesiz Ahmed Hoca.))

KIRŞEHİRLİ 10 Yıl Önce

bu adam gerçekten müslümanmi inanamiyorum amel işi dogru fakat hak din islam degilmi sen ona göre yaşamazssan hangi amelden bahsediyorsun dogruysan dürüstsen hak yemiyorsan hak dine inaniyorsan eyvallah,hak din islamdir batilla kiyaslanamaz

S.Erkan 10 Yıl Önce

Hocanın niyeti şeytani, islam dinine ne kadar zarar veririm hesabı yapıyor. Ihsan bir kere olsun çocuklarınızla oturup başbaşa içki içmeyin, namaz, , oruç ve diğer ibadetlerinizi yerine getirin dediğini duymadım. Adam kalbim temiz diyor zina yapıyor, içki içiyor, namaz kılmıyor, oruç tutmuyor, , başkasının hakkı olanı iftira atarak kapıyor sonundada kalbim temiz diyor.ihsan yatacak yerin yok.

Nesrin Çetinel 10 Yıl Önce

aynen böyle düşünüyorum ...hocam allah size sağlıklı uzun ömürler nasip etsin ...saygı ve sevgimle .

ahmet tiryaki 10 Yıl Önce

Kusura bakmayın ama imanın şartı diye bişey var aklı olan her insan bunu kendisi seçebilir eğer allaha peygambere inanmak varsa bu demektir ki en büyük gaye iman etmektir kalpten inanmaktır insan inandığı taktirde en büyük günahıda işlese imanlı olarak öldüyse cennete gidecektir tabiki günahları ölçüsünde yanabilir veya yanmaz o rabbimin bildiği bir husustur yahudi ve hristiyanlar imanın şartında ki peygamber ve kitap maddelerinden dolayı cennete gidemeyecektir ehli sünnet inancı bunu çok net ortaya koymuştur

xxyyxx 10 Yıl Önce

Saygıdeğer ihsan eliaçık islam felsefesini çok iyi kavrayıp yaşamına uygulayan, bir kütüphane dolusu bilgiye sahip olan bir insandır . Yorumlarınızı yaparken lütfen biraz dikkat edin. Eminim yanında olsak bize bunu en güzel en akılcı şekilde üstünlük taslamadan açıklayacaktır.

sevgi yüreklik 10 Yıl Önce

kuran okurken o yıllara gidin. bir yanda paylaşmayı, sadaka vermeyi, rızkından bol bol vermeyi, köle azat etmeyi, akid/nikah vs gibi eş olmadığınız kişilerle zinaya, aşırı cinselliğe düşmemeyi, bilme yönelmeyi, bariş ve i̇yi̇li̇kten yana olmayı ve zalimle mücadele/cihad etmeyi; bu dünya hayatı ile sınırlı olmadığımızı, ölünce herşeyin bitmeyeceğini söyleyen bir peygamber ve iman eden diye geçen ona inananlar; diğer tarafta tam tersi, 1 verip 1000 alan, ve hatta bunu inancı için bile yaptığını söyleyen, mazlumu daha çok ezen, zalim, cinselliğe de düşkün, azgın (günümüzün çocuk gelincileri ve destekleyen sözde dindar hükümet gibi), kadını bir cinsel tema gören, bilim düşmanı denebilecek kadar bilimsiz veya kötüye kullanan, hizipçi-bozguncu-ırkçı- kan-savaş-terör yapan, toplum ve yöneticileri varmış. inanan,kafir-inkarcı kelimelerini buna göre açın ve sakın unutmayın bu inkarcılar ateist değildi. onların da tanrıları vardı, hatta bir kısmı kendine tapmaya da başlamıştı.

x y 10 Yıl Önce

hz. ibrahim kuran inmeden musluman oldugu anlatılıyor. bu demektir ki musluman olmak için gereken şartlar kuranla başlamadı ve muslumanlıgın temeli kuran değil. kuran ancak o şartları anlatır. ve musluman kelimesi başka dillerde anlatılan tanrıya inanan dürüst iyi vicdanlı adamın arapça kelimesi. din dediğin ise tek bir dindir, islam bunun tercumesidir, yaratanın dini tektir, hristiyanlık yahudilik ve islam ve başka dinler yoktur tek din vardır. ya doğru yolda yürüyorsun yada yürümüyorsun. hz ibrahim önce müslüman idi ondan sonra öğretiler geldi, ve o öğretiler kendisi için değil çevresi içindi. aynı şekilde isa da müslümandı der, ona öğretiler gelmeden önce idi. hz. muhammed de önce müslüman idi sonra öğretiler geldi. öğretiler yine başkaları içindi. müslüman kavramı çok farklı bişi, kitapla dahi alakası yok. hayatını nasıl yaşadığın ile ilgisi var. ailenin ne yaptıgı, kavmin ne olduğu hatta ibadetinle bile alakası yok. ibadetin bile dinin değildir.

sevgi yüreklik 10 Yıl Önce

islam kelimesi güvende, selamette olmak demektir. din kelimesi yaşayış tarzı demektir. inanç değil. ibadet= iş-değer üretmek demektir namaz=salah= dua demektir. ayetlere göre ihsan bey tamamen haklıdır. dikkat etsin müslümanım diyenler münafık-inkarcı durumuna düşüyor. ayet der ki: bilimle okumayan gerektiği gibi anlamaz

sevgi 10 Yıl Önce

islam kelimesi güvende, selamette olmak demektir. din kelimesi yaşayış tarzı demektir. inanç değil. ibadet= iş-değer üretmek demektir namaz=salah= dua demektir. ayetlere göre ihsan bey tamamen haklıdır. dikkat etsin müslümanım diyenler münafık-inkarcı durumuna düşüyor. ayet der ki: bilimle okumayan gerektiği gibi anlamaz

sevgi 10 Yıl Önce

islam kelimesi güvende, selamette olmak demektir. din kelimesi yaşayış tarzı demektir. inanç değil. ibadet= iş-değer üretmek demektir namaz=salah= dua demektir. ayetlere göre ihsan bey tamamen haklıdır. dikkat etsin müslümanım diyenler münafık-inkarcı durumuna düşüyor. ayet der ki: bilimle okumayan gerektiği gibi anlamaz

sevgi 10 Yıl Önce

islam kelimesi güvende, selamette olmak demektir. din kelimesi yaşayış tarzı demektir. inanç değil. ibadet= iş-değer üretmek demektir namaz=salah= dua demektir. ayetlere göre ihsan bey tamamen haklıdır. dikkat etsin müslümanım diyenler münafık-inkarcı durumuna düşüyor. ayet der ki: bilimle okumayan gerektiği gibi anlamaz

sevgi 10 Yıl Önce

islam kelimesi güvende, selamette olmak demektir. din kelimesi yaşayış tarzı demektir. inanç değil. ibadet= iş-değer üretmek demektir namaz=salah= dua demektir. ayetlere göre ihsan bey tamamen haklıdır. dikkat etsin müslümanım diyenler münafık-inkarcı durumuna düşüyor. ayet der ki: bilimle okumayan gerektiği gibi anlamaz

sevgi 10 Yıl Önce

***allah ve elçisinin yolu nedir? *** 05 yemin olsun, zikirden sonra zebur'da şunu yazmıştık: yeryüzüne benim iyilik ve barış seven kullarım vâris olacaktır. 106 kuşkusuz, bunda, ibadet eden/iş yapıp değer üreten bir topluluk için kesin bir tebliğ vardır. enbiya 21islam kelimesi güvende, selamette olmak demektir. din kelimesi yaşayış tarzı demektir. inanç değil. ibadet= iş-değer üretmek demektir namaz=salah= dua demektir. ayetlere göre ihsan bey tamamen haklıdır. dikkat etsin müslümanım diyenler münafık-inkarcı durumuna düşüyor. ayet der ki: bilimle okumayan gerektiği gibi anlamaz

m.atabay 10 Yıl Önce

inandığı gibi yaşamayan inanmıyor sayılır!inancından kime ne!

Ayşe Yalçınkaya 10 Yıl Önce

"i̇nned dine indallahi islam.(muhakkak ki allah katında (yegâne) din, i̇slâmdır!) fetih 28:huvellezî ersele resûlehu bil hudâ ve dînil hakkı li yuzhirehu aled dîni kullih(kullihî), ve kefâ billâhi şehîdâ müslümanız, teslim olan ,rabbimize boyun eğenleriz, barışçıyız

sevgi 10 Yıl Önce

05 yemin olsun, zikirden sonra zebur'da şunu yazmıştık: yeryüzüne benim iyilik ve barış seven kullarım vâris olacaktır. 106 kuşkusuz, bunda, ibadet eden/iş yapıp değer üreten bir topluluk için kesin bir tebliğ vardır. enbiya 21 kuran okurken o yıllara gidin. bir yanda paylaşmayı, sadaka vermeyi, rızkından bol bol vermeyi, köle azat etmeyi, akid/nikah vs gibi eş olmadığınız kişilerle zinaya, aşırı cinselliğe düşmemeyi, bilme yönelmeyi, bariş ve i̇yi̇li̇kten yana olmayı ve zalimle mücadele/cihad etmeyi; bu dünya hayatı ile sınırlı olmadığımızı, ölünce herşeyin bitmeyeceğini söyleyen bir peygamber ve iman eden diye geçen ona inananlar; diğer tarafta tam tersi, 1 verip 1000 alan, ve hatta bunu inancı için bile yaptığını söyleyen, mazlumu daha çok ezen, zalim, cinselliğe de düşkün, azgın (günümüzün çocuk gelincileri ve destekleyen sözde dindar kadını bir cinsel tema gören,bilim düşmanı denebilecek kadar bilimsiz hizipçi-bozguncu-ırkçı- kan-savaş-

kuran öğrencisi 10 Yıl Önce

islam kelimesi güvende, selamette olmak demektir. din kelimesi yaşayış tarzı demektir. inanç değil. ibadet= iş-değer üretmek demektir namaz=salah= dua demektir. ayetlere göre ihsan bey tamamen haklıdır. dikkat etsin müslümanım diyenler münafık-inkarcı durumuna düşüyor. ayet der ki: bilimle okumayan gerektiği gibi anlamaz

kuran ve bilim 10 Yıl Önce

islam kelimesi güvende, selamette olmak demektir. din kelimesi yaşayış tarzı demektir. inanç değil. ibadet= iş-değer üretmek demektir namaz=salah= dua demektir. ayetlere göre ihsan bey tamamen haklıdır. dikkat etsin müslümanım diyenler münafık-inkarcı durumuna düşüyor. ayet der ki: bilimle okumayan gerektiği gibi anlamaz

Melik Gazi 10 Yıl Önce

şeytanın suç ortağı,,i̇kizi onun gibi yol ortasına durmuş müslümanların zayıf olanlarının itikadını bozup, yoldan çıkartıyor.

Melik Gazi 10 Yıl Önce

hristiyanlık,yahudilik diye bir din yok hepsi islam.

emine ersan 10 Yıl Önce

beyfendi siz allahla nerde tanıştınız ? ne zaman görüştünüz..? size bunlarımı söyledi..yanlış anlamayın beyin üretiminiz güzel insan olarak güzel bi kişiliğinizin olduğunu düşünüyorum ama biraz sizde bnm gibi hayal perestsiniz.:)bizim bağlantılar zayıf :)

emine ersan 10 Yıl Önce

ya herkes allahın adına bişiler konuşuyor.kendisinin söylecek birşeyi yokmu acaba ? ben olsam catlarım dayanamam mesela birileri bnmle ilgili konuşurken heleki birbirine zarar vermeye başlamışken..peki ozaman şöyle düşünelim O sabırlı ve suskun bekliyor O şimdilik susmayı tercih ediyorsa size ne oluyor..? önce bi susun bi sesiz olun bol bol okuyun dua edin hep iyi şeyler güzel şeyler düşünün sevin sevişin savaşmamızada gerek yok hesap günü var inananlar inanmayanlar için hep birlikte neyin ne oldugunu görecek zaten;D boş işler boşş boşş, ayetten..;D;):))) bi kelimeye bu kadar takılarak insan kendini heba etmemeli bence eminece;D;) saygılar..

vatandaş 10 Yıl Önce

ihsan hocayı tanımadan onun aleyhinde yazanlar sadece kendileriyle ilgili bir şeyle söylüyorlar. ben hocayı tanıdım. Ihsan hoca gibileri gerçek müslümanlar için bir şans allahın bir lütfu. neden mi? Adam allahdan başka kimseden korkmuyor. Dünya malına tapmıyor. Her söyledigi kalpden geliyor.. oldugu gibi yaşıyor. Yaşadıgı gibi duruyor. Şan şöhret ve maddi sevet i elinin tersiyle yitiyor. biliyorum insanlara önyargısız yaklaşmak zordur. Ama bugünlerde insanlar tayip in yalanlarına inanıp ihsan hocaya atıp tutuyorlarsa buda müslümmanların içinde bulundugu durumun vahimligini gösterir. hani hayatta en hakiki mürşit ilimdi. mal mülk yalan dolan palavra saltanat başbakanlık falan degil.

Omur Besen 10 Yıl Önce

Kuranda hic namaz kilmaktan bahsedilmiyor neden bilen varsa yazsin.Salat kelimesi var ama anlami dua yakaris anlamina geliyor..

Omur Besen 10 Yıl Önce

Kuranda hic namaz kilmaktan bahsedilmiyor neden bilen varsa yazsin.Salat kelimesi var ama anlami dua yakaris anlamina geliyor..

A. Aldemir 10 Yıl Önce

nihayet hakikatti anlatan dinî sahislar cikti.

aydınyurtsever 10 Yıl Önce

insanlar imanlarıyla değilde amelleriyle yargılansaydı ömrünü hz peygambere vakveden amcası ebu talip'e kelmeyi tevhidi söylemesi için yalvarmazdı

Mehemt Ali 10 Yıl Önce

namaz kavrami farscadan türkceye gecmis bir kavramdir,ve rasulullah'tan günümüze kadar gelmis olan ritüeldir,kur'an'da salat yardimlasma,dayanisma anlaminda kullanildigi gibi akimissalat seklinde geldiginde namaza isaret eder,bence iyi arastirin omur besen bey.

Soner Akis 10 Yıl Önce

Sayin Ayse Yalcinkaya; Ayeti türkçeye tercüme yaparken neden "din" , "islam", "müslüman" kelimelerini isim olarak kullanmayı seçtiniz, ayetin yarısını yürkçeye çeviriyorsunuz yarısını Arapça bırakıp İslam kelimesini, din kelimesini isim olarak kullanmıssınız. Bu şekildeki çeviriler özellikle insanları yanılgıya düşürüp ayetin tam içeriğini anlamalarını engeller. Eğer çevirinizde İslam, din ve Müslüman kelimesinin gerçek anlamını açık olarak kullanırsanız (İslam : selamete ermek için, selamette olmak, huzur için huzurlu olmak) (din : yaşam tarzı, ahlaki kurallar, ) (Müslüman; ittaat etmis, kendisini Teslim etmis, inanmis) anlamlari cumlenizdeki isim haline getirmis oldugunuz kelimelerle degistirdiginizde Sn. Eliacik bey'in dogru bir sentezde bulundugunu goreceksiniz. Daha derine Inmek gerekir ise Islam kelimesini alip muslumanlik kelimesini alip Ozel isim kullanmak yalnis anlamalara ve aciklamalara sebep verir Kur'an daha Yeni vahiy edilirken Islam ve muslumanlik diye bir din yoktu fakat bu kelimeler arapcada mevcut idi. daha once normal anlami ile kullanilan bir kelimeyi siz Ozel isim olarak cevirmelerde kullanirsaniz butun herseyin anlamini degistirmis olursunuz. Saygilarimla

Mehmet Ali 10 Yıl Önce

"... ben müslümanlardanım diyenden daha güzel sözlü kimdir ki?" fussilet 33 ayet,ihsan bey böyle bir ayet var.

Mehdi 10 Yıl Önce

Ben hic anlamadim Allah o kadar peygamber yolamis hz muhamedten gerek duymamis ve baska peykamber yolamiyor hele simdiki bu zamanlarda

Soner Akis 10 Yıl Önce

sayin ayse yalcinkaya; ayeti türkçeye tercüme yaparken neden "din" , "islam", "müslüman" kelimelerini isim olarak kullanmayı seçtiniz, ayetin yarısını yürkçeye çeviriyorsunuz yarısını arapça bırakıp i̇slam kelimesini, din kelimesini isim olarak kullanmıssınız. bu şekildeki çeviriler özellikle insanları yanılgıya düşürüp ayetin tam içeriğini anlamalarını engeller. eğer çevirinizde i̇slam, din ve müslüman kelimesinin gerçek anlamını açık olarak kullanırsanız (i̇slam : selamete ermek için, selamette olmak, huzur için huzurlu olmak) (din : yaşam tarzı, ahlaki kurallar, ) (müslüman; ittaat etmis, kendisini teslim etmis, inanmis) anlamlari cumlenizdeki isim haline getirmis oldugunuz kelimelerle degistirdiginizde sn. eliacik bey'in dogru bir sentezde bulundugunu goreceksiniz. daha derine inmek gerekir ise islam kelimesini alip muslumanlik kelimesini alip ozel isim kullanmak yalnis anlamalara ve aciklamalara sebep verir kur'an daha yeni vahiy edilirken islam ve muslumanlik diye bir din yoktu

çağdaş temel 10 Yıl Önce

yalvardığını kim söledi....

whodoom-com 10 Yıl Önce

müslüman:amelleri iyi olan herkesim,kişi,kurum,kişilik,düşünce ve ideolojidir. islam müslümanlığa girişte yardımcı kaynak gibidir bunun dışında amel ne ise kazanç ta o olacaktır.ihsan hoca bu konuda tam isabet gerçekleştirmiş.

Musa Dogan Isvicre 10 Yıl Önce

akliniza saglik,tesekkürler.saglik ve esenlikle kalin..

ihsan 10 Yıl Önce

allah sizin fiillerinize bakmaz gönlünüze bakar......hocanın da fiillerine değil anlatmak ıstediği insanda olması gereken fiillerdir vesselam......

Fatih Şen 10 Yıl Önce

kısmen doğru kısımları olan bir yazı. hristiyanlığa göre 3 tanrıya inanıyorlar ki diğer dünyada yaratıcı bunun hesabını soracaktır. allah'ın nasıl yargılayacağını hiçbir kul bilemez.

berfo 10 Yıl Önce

insanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece "iman ettik" demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar? ankebut-2

berfo 10 Yıl Önce

benim anladığım kadarıyla sadece iman etmek de yetmiyor sadece salih amel yapmakta yetmiyor.kuran da genelde iman edip salih amel işleyenler deniyor.ikisi beraber kullanılıyor gördüğüm kadarıyla.

berfo 10 Yıl Önce

allaha inanmayan bir insanı düşünelim.birisine iyilik yaptığı zaman allaha inanmadığına göre allahın rızasını düşünmeden beklemeden bu iyiliği yapmış oluyor.ama neticede o da birilerinin rızasını bekliyordur diye düşünüyorum.insanın fıtratı böyle.hep birileri tarafından beğenilmek,takdir edilmek ister.işte allahta diyorki sadece benim rızam için yapın bunu ..benim yerime başkalarını koymayın.benden bekleyin ne bekliyorsanız.fatiha suresinde dediği gibi.."yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz."

berfo 10 Yıl Önce

allaha inancı olmadığı halde iyi yürekli güzel insanların da bir gün mutlaka allahı bulacaklarına inanıyorum.neticede o insan herhangi bi menfaat karşılığı ateist olmamış.bi yerde takılıp kalmıştır mutlaka düşünürken.

kirec 10 Yıl Önce

allah iyiliği ve adaleti emreder... öyleyse tüm iyiler ve adil olanlar allahın emrini yerine getirmiş yani ona teslim olmuş ve bu anlamda müslümandırlar.... hangi dinden ve görüşten olurlarsa olsunlar... aynası iştir kişinin lafına bakılmaz... iyiler müslümandır...

ali dönmez 10 Yıl Önce

müslüman ismini bize veren insanlar değil allahın kendisi...bizi diğerlerinden ayıran hem amel hem sıfatımız...

Burhan bayraktar 10 Yıl Önce

TC vatandaşlarının 100/99 zu Müslümanlığı yerine getiren 100/ KAÇIDIR Müslüman olmanın gerekçeleri ne yapması gerekir bütün gerekçelerini eksiksiz yerine getiren veya eksiklik Müslüman olmamızı etkilermiş yüzde kaçı tüm gerekçeleri yerine getiriyor istatistik yapılmışmıdır

zafer celebi 10 Yıl Önce

hoca kusura bakma sen kendimi allah yerine koyup cevap veremem diye yazacak kadar acizssin senin suçun ateşin çıkmış başın ağrıyor ve enson içtiğin bir şeyin kafasının son demlerini yaşıyorsun zaten tiptende tinerciye benziyorsun bu tarz fikirleri nereden buldunuz cok merak ediyorum acaba ilk cağ mitolojisine cok mu meraklısınız ? şimdilik bunlara cevap verseniz ileride diğer sorularımıda sorarım allah ıslah etsin ;)

altan Karakundak 10 Yıl Önce

beğendim aklınyolu birdir demiş atalarımız bende aynı fikirdeyim öğüt verirken tabiiki acizane fikrim önce insanlık insan olmayı öğrenen birey dininide iyi yaşar veya dinin dediği gibi insan olur sonoç,ayni önce insan olacaksın,saygılar.

Abdullah 10 Yıl Önce

Müslüman ismini bize Allah vermiştir ayetle sabittir bu ismi insanlar birbirlerine vermiştir demek Kur'andan bihaber olmak demektir.İhsan bey iyice karıştırmış tedaviye ihtiyaç vardır Allah şifa versin!

abdullah 10 Yıl Önce

Belki de onlarca ayeti inkar etti bu yazı ile ve Allah a iftira attı. Gavur oldun eliaçık sen...

mehmet gürcan 10 Yıl Önce

kulluk görevlerimizi yerine getirebilmemiz için allahın emrettiklerini yapmak haram kıldıklarını yapmamak zorundayız.emrettiklerini yapmadıgımız için ayrı günah işliyoruz nefsimizie uyup haram kıldıklarını yaptıklarımız için ayrı.sen nerenin hocasısın hoca efendi.marsta yasıyorsunda sana mars ta ayrı mı kitap indi.mezara girdiğin ilk an da sorulacak sorular kitabın peygamberin dir.sen bunlara insanların uydurdugu sıfatlar mı diyorsun.allah affetsin seni.

BM 10 Yıl Önce

kim i̇slam'dan başka bir din ararsa, bu kendisinden asla kabul edilmeyecek ve o ahirette de kaybedenlerden olacaktır. ali i̇mran-3

ali ufuk soyubey 10 Yıl Önce

din bir vicdan meselesidir..

ali ufuk soyubey 10 Yıl Önce

kalbindeki inancı bir tek allah görür ve dini inancı insanlara kanıtlamaya çalışmak allaha ortak koşmaktır., din rant değildir ticaret değildir., ve din bir vicdan meselesidir., ve allah ahirette hiç kimseye din sormuyacak ogün kimi kırdın kimi incittin kimin malını parasını hakkını yedin onu soracaktır sadece bu..

Yıldırım ÖNER 10 Yıl Önce

sen hangi kitabı okudun ben onu anlayamadım. nerde okuttular seni anlamadımki ben. ya arkadaş şu yazıya bakarmısın. şu konuşmaya bakarmısın ya. sana söyleyecek çok lafım var ama bunlar yazarak olmuyor. senin gibi ağızdan dolma insanların akibetlerini çok iyi biliyoruz..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.