yuzdeyuzhaber

'KONTROL MANYAĞI BİR DEVLET; TÜRKİYE'

GÜNDEM

Kızlı-erkekli öğrenci evlerine yönelik tartışmalar süredursun İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, " Başkasının mahremiyetine karışmak, insanların dokunulmazına girmek modern medeni kanunların yanısıra Kuran'ın bile reddettiği bir şeydir. Sanane insanların evlerinden..." dedi.

 İhsan hocanın gündeme dair açıklamaları iktidar ve yandaş çevresini yine rahatsız edecek. Kızlı erkekli evlere müdahale ve baskın tartışmalarını değerlendiren Eliaçık hoca, " Bu durum özel hayatın gizliliğine aykırı olduğu gibi Kuran'daki ayetlere de aykırıdır. 'Başkalarının evlerine izin almadan ve selam vermeden girmeyiniz" der Kuran. Hucurat suresinde de, 'Başkalarının ayıplarını araştırmayınız' der. 'Evlere arkalarından girmeyin, kapıdan girin' der. 'Gözetlemeyin' der. Ev, konut dokunulmazlığı denilen şey budur. İnsanların toplumda sığındığı iki şey vardır. Biri özel diğeri genel. Özel olan evidir, genelse mabettir. Camidir, havradır, kilisedir, cemevidir. Buralar dokunulmaz olmalıdır. İnsanlar buralara sığındığında devlet girememelidir. Özel izin almalıdır. Giren suçlu dahi olsa izinle girilmelidir" dedi.
"ELİNİN KÖRÜNÜ YAPIYORUZ EVDE, SANANE..."
Eliaçık hoca sözlerini şöyle sürdürdü: " Şimdi sen kız erkek evde kalıyorlar diyorsun. Olabilir, kalabilirler. Ders çalışıyorlardır. Birşey üretiyorlardır. Film izliyorlardır. Ama kızlı erkekli kalıyorlarmış. Adamın kafası nereye çalışıyor. Belki felsefe tartışıyorlardır. Belki çocuklar yurtlarda daha iyi şartlarda nasıl kalınabiliri konuşuyorlardır. İlla birşey mi yapmaları gerekiyor? Bu zan sana nereden geliyor? Belki onlar bunu aşmışlardır. Tamamen tahmin ve ayıp araştırmadır bu. İlla onu yapıyorlardır diyor. Ne biliyorsun? İnsanların evi ile neden ilgileniyorsun? Bu evin dokunulmazlığına, özel hayatın gizliliğine, evlere izin almadan girmeyin ilkesine aykırıdır. Kuran'ın özgürlük anlayışına aykırıdır. Bunun muhafazarkarlık anlayışı ile ilgisi yoktur.
İnsanlar öyle inanıyorsa öyle yaşamalıdırç Buna inanıyorlar. Devlete düşen onları araştırmamaktır, karıştırmamaktır. Sanane. Mahallenin ortasında yapıyorsa müdahale edelim. Yatak odasına da mı karışacaksın. Evinede mi karışacaksın, olur mu böyle birşey. Hangi medeni kanunda yazıyor bu hangi kutsal kitapta yazıyor bu? Böyle muhafazakarlık anlayışı olamaz. Biz hep bundan çekiyoruz zaten. 28 Şubat'ta da şöyle haberler duymuştum. Cemaat evlerinde toplu namaz kılıyorlar, irticai faaliyette bulunuyorlar. Hemen baskın yapalım. Şimdi de kızlı erkekli evlere baskın yapalım diyorlar. Bu düzen bir türlü değişmiyor. Maalesef bu kontrol manyağı bir sistem. Müslümanları kontrol et, solcuları kontrol et. Artık bundan vazgeçilmeli. Dünyayı kurtaracak felsefe, sahip olma hırsından ve kontrol etme hırsından vazgeçmektir. Maalesef bu devlet özgürlükçü bir devlet değil. Kemalisti de muhafazarı da aynı şeyi yapıyor çünkü. Evde ne yapıyorsunuz? Elinin körünü yapıyoruz sanane? Müslümanları, muhafazakarları bu kadar küçük düşürmeye hakkınız yok. Alay konusu oluyorsunuz. İnsanın evine niye karışıyorsunuz? Çevreye fiziki bir zarar vermediyse, mahalle şikayette bulunmuyorsa kimse o eve karışamaz. Mahremiyet anlayışı bunu gerektirir."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (24)

laz land 10 Yıl Önce

özel hayatima karisacak adamin sülalesindeki bütün disilerle muta nikahi kiyarim..

mucahıd 10 Yıl Önce

nıkahsuız sadece hayvanlar bır arada yasayabşlir kurandan islamdan haberi olmayan böyle adamlari neden konusturuyolarsa artik herkes kendı hocasını buluyor buna hoca denmez ama ınandıgı gıbı yasıyor heralde kendı kızını yollar mı oyle proje uretmek ıcın ıhsan acaba????????

berfo 10 Yıl Önce

ihsan hoca nerde ve ne zaman kurandaki nikahı inkar etmiş ki sen kurandan islamdan haberi yok diyosun.bari bu yazıları kuran okuduğunuz gibi anlamadan okumayın.

mucahıd 10 Yıl Önce

o zaman nıkahsız ıkı ınsanın dört duvar arasında kalmasının haram olduğunu bilimiyormu ihsan denen adam

berfo 10 Yıl Önce

hangi ayette var bu dediğin

berfo 10 Yıl Önce

ayrıca bu konudaki dini hassasiyetlerinizi faiz emek sömürüsü infak karunlaşmak firavunlaşmak konusundada gösterirseniz daha samimi olduğunuzu görürüz.

mucahıd 10 Yıl Önce

allah goz zınasından bıle muslumanları yasaklarken sen bunu nasıl savunabiliyorsun musluman olduğunu ıddıa edıyorsan tabi

berfo 10 Yıl Önce

göz zinası dediğin şey ne bi düşün istersen.kötü gözle bakma sende. ayrıca allah zinayı yasaklamış ama bizim muhafazakarlar bir türlü yasaklayamadı. hem nerden biliyosunuz kimin hangi gözle baktığını.sen hiç bi kadınla konuşurken yüzüne bakmıyomusun.ayrıca sadede gelelim.faiz harammı değilmi.bu konuda hükümete bişeyler desenize.

berfo 10 Yıl Önce

beled suresindeki sarp yokuşu bi düşün istersen. biriktirdiklerinizle dağlanacaksınız diyen kuranı bir daha güzelce oku kardeşim.

mucahıd 10 Yıl Önce

benım amacım kımseyı savunmak degıl faız tabıkı haram çıkıp soylesın zına haram mı degıl mı pekı ben kımseyı temıze çıkarmaya calısömıyorum hıcbır sıyası gorus hakkında bırsey soylemedım farfında ısen yanlısı kım yaparsa yanlıştır nasıl gezı eylemlerınde gıdıp ordakılere destek olamk dogru degılsew bugun ozel hayat deyıpte bunu savunmakta yanlıs bunu anlatmaya calısıyorum

mucahıd 10 Yıl Önce

goz zınası haramsa pekı zına haram degıl mı ???? sana anlatmaya calıstıgım goz zınası bıle haramken nasıl olurda sen aynu yerde kalmalarına ozel hayata saygısızlık dersın madem ıslam hakkında konusuyosun bıraz basıret ınsaf sadece kımın pesınden gıttıgınıze dıkkat edın bıraz

berfo 10 Yıl Önce

kardeşim , bu aynı evde kalma olayı insanların kendisini ilgilendirir.ha bana sorarsan bende kendimle ilgili olarak böyle bişeyi onaylamam ama kalan varsada onlara müdahale etmek bize düşmez.

berfo 10 Yıl Önce

insanların aileleri var.sen devlet olarak insanların niyetini bilemezsin.hadi diyelim ki niyeti bu olanlar var.ve müslümanda değiller.napacaz.zorla islamın ahlaki değerlerinimi dikta edecez insanlara.

berfo 10 Yıl Önce

ayrıca ihsan hoca olsun bir başkası olsun insanları tam tanımadan , dinden bile haberi yok bu adamın diyemeyiz.önce bi önyargısız oku ihsan hocayı , tavsiye ederim.

mucahıd 10 Yıl Önce

o zaman sarlatan gıbı çıkıp demöem kardesım ozel hayata karışamazsın ısalm buna karsı de ıkı sanıye once ıslam heryere karışır dıyorn sonra dedıgı sey ne kendı kız olsa yollar mı ıhsan oyle bır ortama

mucahıd 10 Yıl Önce

bu adamın zaten tesettür hakkınd ane soyledıgıde ortada bu admın ne oöldugunu herkes bılıyor cok fazla konusmayda gerek yok zaten allah hıdayet nasıp etsın!!!!!!!

merdan 10 Yıl Önce

deve boynun neden eğiri diye sormuşlar nerem dğru ki diye yanıtlamış savunduğunuz ve muhafazakar dedeğiniz insanlârın islam anlayışını islam terazisinde tartmadan körü körüne bağlı kalırsanız eliaçık gibi insanları tabi ki eleştirirsiniz

at 10 Yıl Önce

yürü git len

stmbr 10 Yıl Önce

bu hangi kanal???

Kemal 10 Yıl Önce

seni anlamak için okadar zorlanıyorumki.allah cc sana hidayet nasip etsin

berfo 10 Yıl Önce

islam her şeye karışır doğru , özel hayatada karışır buda doğru.ama islam karışır başkası değil.ahmet mehmetin özel hayatına karışamaz.

enver akkuş 10 Yıl Önce

belki bu evlerdrkiler gercekten seks ıçin buluşuyor kızlara adam gibi burs ve imkan tanıyın para için değil de eğlence için sevişsinler hem erkek öğrençilerede faydalı olur tayyep...

adam insan 10 Yıl Önce

ulan mmanyak rasulullah nikahsız bir arada bulunan iki kişinin üçüncüsü şeytandır buyuruyor onuda söylesene sıkıyorsa allah sana hidayet versin gezi hocası sen önce kevser suresini düzgün okumayı öğren

berfo 10 Yıl Önce

sevgili kardeşlerim bakın şimdi ; polis gitti evi bastı.bir kız bir erkek evde beraberler.dedilerki resullulah bunu yasakladı.siz neden bu yasağa uymuyosunuz.onlarda derlerseki : biz allahın emri üzerine dini nikah ile beraber bulunuyoruz bu evde.naapacaksınız.dini nikah geçersiz evlenme cüzdanınızı mı gösterin diyeceksiniz.yani bunun kontrolü imkansız.hemde gereksiz.senin kural olarak benimsediğin herşeye herkes uymak zorunda mı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.