yuzdeyuzhaber

ELİAÇIK: BU 3 ŞEYİ YAPIN HAYATINIZ KURTULUR...

GÜNDEM

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, dindarlığın özünün sevgi ve merhamet olduğunu belirterek, "Bugün tartışılıp duran kızlı-erkekli evler aslında bir kontrol etme hastalığıdır. Toplamayın, biriktirmeyin ve kontrol etmeyin yeryüzünde sorun kalmaz" dedi.

 Dindar denilen kişilerin bir tek karıncayı ezmekten, herhangi bir canlıya zarar verip, eziyet etmekten çekinen kişiler olmadı gerektiğini kaydeden Eliaçık hoca, " Çünkü onların hepsinin yaratıcısı birdir. Allah yaratmıştır. Artık insaoğlu toplama hırsından, biriktirme ve kontrol etme arzusundan vazgeçmelidir. Dünyayı kurtaracak felsefe budur.
Toplama, biriktirme, kontrol etme. Bu bir aileyi kurtarır, bu bir mahalleyi kurtarır, bu bir işyerini kurtarır, bu bir ülkeyi kurtarır, bu Dünyayı kurtarır. Bunlardan vazgeçeceksiniz" dedi.

KURAN HADDİNİZİ BİLİN DİYOR...
Kontrol etmek isteyince otorite benim, herşey için benden izin alınacak, bensiz bir şey yapılmayacak denmek istendiğini anne-kız ilişkilerinde bile bunun böyle olduğunu anlatan Eliaçık hoca, " Kız erkekli evlerde neler oluyor deniyor? Bu da bir kontrol hastalığıdır. Oysa saygı göstermek gerekir. Böyle yaşamak istiyorlar, buna neden karışıyorsun. Sana göre ahlak dışıymış. Ahlak dışı ne demektir? Senin ahlak anlayışına ters düşmesi midir yoksa kişinin kendi ahlaki prensiplerine aykırı hareket etmesi midir? Sen inandığın değerlere ters düşersen ahlaksızlık yapmış olursun. Yoksa senin ya da başkasının koyduğu kurallara bir başkası tabii olmuyor diye ona ahlaksız diyemezsin. Eğer böyle algılarsak yaşamı tabiatı kontrol etmekten, insanları kontrol etmekten, hayvanlara işkence yapmaktan vazgeçeriz. Tabiatın mensubu değil de sanki sahibiymişiz gibi hareket ediyoruz. Bu yüzden Kuran, mülk Allah'ındır diyor, haddinizi bilin diyor" ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (20)

mustafa kilic 10 Yıl Önce

Sayin hocam benimhattime degil ama sunuda soylemeden. Gecemiyorum. Toplum kurallari vardir. Herkesi. Toplum kurallarina uymaya davet ediyorum biz musluman bir toplumuz inanci baska olan insanlar yonlendiriyor bizleri SELAMLAR

Eyüp ali kasarcı 10 Yıl Önce

Sayın mustafa kılıç. Toplumun kuralları değil bireylerin kuralları - değerleri - örf ananeleri vs vardır ve bu bireyler toplumu oluşturur. Ayrıca bizleri inançları başka olan insanlat yönetiyorsa yine hatayı kendimizde aramalı değilmiyiz. Kişi kendi benliğindekini değiştirmedikçe allah'ta o toplumun gidişatını değiştirmez ya hani ondan diyorum.

huseyin 10 Yıl Önce

Hz.Lut da ayni durumda idi degilmi? Biraksaydi da kavmini homoseksuel yasantilarina devam etselerdi ya. Ihsan hoca zirvaliyorsun iyice.

Faruk Arslantas 10 Yıl Önce

agzina yüregine saglik hocam.

barış 10 Yıl Önce

zaten devam ettiler halakı bu yüzden oldu insan eliyle değil ama allahın isteğiyle ihsan hoca haklı

Macros 10 Yıl Önce

bu mantığa göre tüm kiliseler kapatılmalıdır çünkü bizim müslüman ahlakımıza ters. kerhaneler de kapatılmalıdır. o da ters. internet sınırlandırılmalıdır. o da ters. zaten bizim ahlakımızda internet yok. komple gereksiz. kültürümüz dışındaki tüm müzikler de yasaklanmalı çünkü onlar da yok kültürümüzde. ya zaten öğrenciler olarak zevk ü sefa içinde bir hayatımız yok. ben kız arkadaşımla kalıyorum burası bir dağ köyü. komşularım aşırı yobaz. buna rağmen bayramlarda ben yemek dağıtıyorum. merkeze inerken bir ihtiyacınız var mı diye soruyorum vs. ama buna rağmen sindiremiyorlar bizi. yahu bir günde evinizde yemek pişiyormu diye sorun be kardeşim. bir gün de bir eksiğiniz var mı diye bir sorun... öğrencilere ev vermeyenlerin ortak bahanesidir mesela parkeleri yakmışlar. ulan adamın fantazisi mi var parke yakmak konusunda. ev sahibi ve komşular olarak bu sizin boynunuza borçtur. adam donuyor demek ki soğuktan da yakıyor. bunun günahı ev sahibi ve komşularındır.onu mecbur eden toplumundur

mehmet cemal 10 Yıl Önce

Hocam gercekten bazen sizi anlayamiyorum o zaman dini kuraallar niye var siz niye her firsatta ihtiyactan fazlasini verin diye teplig yapiyorsunuz size ne bize ne baskasinin parasindan pulundan.

hüsyin küpçü 10 Yıl Önce

Eli açık seni tebrik ediyorum

mehmet cemal 10 Yıl Önce

Hocam gercekten bazen sizi anlayamiyorum o zaman dini kuraallar niye var siz niye her firsatta ihtiyactan fazlasini verin diye teplig yapiyorsunuz size ne bize ne baskasinin parasindan pulundan.

osman osman 10 Yıl Önce

hüseyin...sanırım dünyanın 3/1 eşcinsel ya da gizli eşcinsel...ne oldu...lut kavmi helak olunca herşey halloldu mu...

osman osman 10 Yıl Önce

hüseyin...sanırım dünyanın 3/1 eşcinsel ya da gizli eşcinsel...ne oldu...lut kavmi helak olunca herşey halloldu mu...

Tamer Talayman 10 Yıl Önce

İhsan Kardeşim, hayretin artsın emi.

whodoom com 10 Yıl Önce

değerli ihsan hocam; insanları tam olarak serbest bırakabilmemiz için islamı tam olarak anlamış ve idrak etmiş uygulayan bir nesle ihtiyacımız var.aksi takdirde bir kesim zehir kusarken ve toplum ahlakına saldırıken bunu kontrol etmezsek toplum helak olur.örneğin avrupada bile eskide tv lerde çıplaklık yasaktı fakat hollywood bunu zamanla toplumu yavaşça alıştırarak kültüre çevird ve bu iştende para devşirdi.şimdi biz bırakalım tv lerde fuhuş sokaklarda içki sigara ve uyuşturucu satan satsın içen içsin mi diyecez yoksa bunu engelleyip halkı korumaklamı kendimize görev biçecez.iyi eğitimli ne yaptığını bilen kendine hükmeden sağlıklı bireylerin yetiştirilmediği toplumumuzda uygulanması mümkün olmayan bir durumdan bahs ediyorsunuz.bu böyle olmaz.toplum önce belli bir seviyeye taşınır arrdından dedikleriniz uygulanırsa olur.yoksa sabahtan akşama kadar futbol gazetesi okuyup bahis oynayan boktan bir ümmetti kontrol etmeyelim demek abesle istigaldir.sizi takdir ediyorum hocam,her halukarda

huseyin 10 Yıl Önce

Insan ozunde iyidir.kotuluk use arizidir. Insanla Allah arasina giren kotuyle mucadele etmektir cihad.ihsan hocanin yaklasimi kenddisinin defaatle makalelerinde soyledigi ibadet(kulluk) mantigina aykiridir.kendisiyle celismesi bir yana Kuranin onlar kotuluklerden menederler ayetiyle celisir.

Emel 10 Yıl Önce

Nedendir Allah'ın yarattıklarına olan güvensizliğiniz..ne haddinize sizin toplumu düzenlemek..başkasına zararı müdahalesi olmayanları kendi ahlakınızla ahlaklandırmak..Allah'ın yarattıklarına verdiği seçme hakkını cüzi iradeyi yok saymak..Allah ıslah etsin..titreyin ve kendinize dönün ...

Derviş 10 Yıl Önce

Bu çok akıllı bilgili inançlı ama tahammulsuz yurt insanıma soruyorum:Klavuzu şeytan olan bir insanı nasıl anlarsınız?Şeytanın yönettiği insanın zombiye falan mı benzediğini sanıyorsunuz?Gayette mevki sahibi,sözü geçen(insanları etkisi altına alıp yönlendirebilen),düşmanını,ölümlülerin ona olan sevgisiyle vurabilen ki en kolay ve etkili yolu budur herhalde,ama nedense icraatları sonucu etkilediği herkesi birbirinden nefret eder hale getirebilmiş kişilere bakacaksınız azıcık akil fikir yürübiliyor ve dine,dolayısıyla şeytana inanıyorsanız. Allahın yolunu öğrettiğini idda eden kişilerin fıtratını nasıl ayırt edeceğiz öyleyse?Herhalde bunun tek kıstası olurdu.HOŞGÖRÜ! bitti.. neyin kafasını yaşıyorsunuz? düşünüyorum düşünüyorum bir dirhem anlamıyorum.

FAİK EYUBOĞLU 10 Yıl Önce

eliaçik hocayi ilgi ile izliyorum.sağ olsun var olsun.

sevtap ok 10 Yıl Önce

Devir yani insanlik deqisti paraya tapiyolar insanlar para insanliktan onemli oldu amac bu turkiyeyi ekonomik krize vermek ve paraya taptrmak para (seytandir) ve hedef bu insanlar parasizlktan insanlklarni kaybedicekler soyle bir bakin etrafniza para icin insanlarn neler yaptqina dunyayi yonetmeye calisanlar var basta tayyip erdoqan ve abd amac turkiye zenqin bir ulke abd nin bi cok dis ulkenin faydaln masi insanlari seytana yani paraya taptirark birbirine qirmesi kolaylk onlar icin benim qorusum susmamak ve aydinlanalm hocam qoruslernize katiliyorum sayqilar

Edibe Kubel 10 Yıl Önce

kurani cok iyi tefsir ettiginiz icin iyi ki varsiniz.allah sizden razi olsun.

Edibe Kubel 10 Yıl Önce

karadeniz tv'de, cuma aksamlari yaptiginiz programla, evimin en kiymetli misafiri oldunuz.sizi büyük bir begeniyle izliyorum.sizin gibi hocalar cogalmali.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.