yuzdeyuzhaber

ELİAÇIK: ATEİSTLERİ HAKLI BULUYORUM, ÇÜNKÜ...

GÜNDEM

İslam’a getirdiği yepyeni yorumlarla asrı saadet döneminin hurafelerden arınmış sade ve canlı dinini yeniden kitlelerle buluşturan İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, “Ateistleri haklı buluyorum. Hatta düşününce onlarla aynı görüşteyim, çünkü...” dedi.

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa’nın ‘Ateistler de Cennet’e gidebilir’ açıklamasının ardından bir çarpıcı değerlendirme de Eliaçık hocadan geldi. Son günlerin tartışma konusu ateistlerle ilgili değerlendirmelerini birebir yaşadığı bir örnekten çıkaran anlatan İhsan hoca, “ Ankara Hukuk Fakültesi’nde öğrencilerle bir araya geldim. Baktığınız zaman hemen hepsi sanki doğuştan ateist. Hepsini haklı buldum. Hatta sizlerle aynı görüşteyim dedim. Kız öğrencilerden biri peygamberin idrarını içersek iyi olur muşuz dedi. Nereden çıkardın bunu diye sordum, açtı laptopundan bana videoyu seyrettirdi. Bir hoca çıkmış, “Peygamberimiz bir kadına idrarını içirdi ve hastalığın geçecek bir daha hastalanmayacaksın demiş” diye hararetli şekilde anlatıyor. Şimdi bu kızcağız da soruyor; ben bu peygambere mi inanacağım? Böyle olunca ateist olmak ona daha şerefli, daha onurlu geliyor. Bu açıdan baktığınız da ben de onunla aynı görüşteyim” dedi.

"ZEKİ İNSANLAR KAÇIYOR..."
İşte bu türden hurafelerin insanların ateist olmaya zorladığını vurgulayan Eliaçık, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Ben ateistlere kızmıyorum. Adam ateist olmakta haklıdır! Şimdilik haklıdır. İşin aslını, esasını öğreneceği, Allah’ın gerçek dinini göreceği zamana kadar haklıdır. Bunu öğrendikten sonra bile bile, isteye isteye ateistim diyen birisi olmaz. Ben şu ana kadar böyle birini görmedim. Maalesef hurafeler her yeri sarmış. Bizim sesimiz cılız çıkıyor. Muhalefet bir tarafından bu hurafe din anlayışı bir tarafından. Allah'ın insanları mutlu etmek için getirdiği bir din nasıl bu hale getirilebilir? Bir insan nasıl kahrolmayabilir bu duruma? Nerede zeki insanlar varsa hepsi dinden kaçmış, uzaklaşmış maalesef.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (43)

erenler 11 Yıl Önce

o zaman sen ateistlere gercek dini ögret bizde görelim onlar müslümanmi olacak, cok bilmis eliacik efendi, senin gibiler cok geldi gecti onlar seni kullanarak müslümanlara saldiriyorlar sen hala onu anlamadinmi zavalli

Zeynel akgul 11 Yıl Önce

Evet kıymeli hocam önceleri inancım vardı şimdi dünyayı başıma toplasalar Asla bu dine inanmıyoru

Bon ayre 11 Yıl Önce

sende biliyorsun bu mızrak bu çuvala sığmıyor artık anla eliaçık. ayetleri biraz daha düşünerek oku, mantığına referans et, kalbi imandan, akli inanmaya geç ve haykır sahte din gerçeğini.

ömer öz 11 Yıl Önce

yarım hoca dinden yarım doktor candan edermiş

Deniz Demirci 11 Yıl Önce

erenler sizin gibi yobaz ve cahiller yüzünden toplum ateimze yöneliyor denmiş yukarda! ayrıca zaten müslümanlara en çok müslümanlar saldırıyor. ateistin ne işi olur müslümanla! beyin vermiş rabbin sana kullan!ateistlerde senin gibiler oldukça dönmezler. bunların vebali de öbür dünyada snaa sorulur. neden mi? çünkü insanları müslümanlıktan dışlıyorsunuz, hor görüyorsunuz, aptal saptal beyinsiz şeylere inandırmaya çalışıyorsunuz. ee elbette senin gibler oldukça ateistlerde olcak!

adem karabal 11 Yıl Önce

yeni uyandım, bu yazıyı okudum... ağrı kesici içmiş olsam bile dişimin ağrısı hafifledi... yazıyı okuduktan sonra adamın resmine gözüm kaydı, anlattıklarıyla birlikte içimdeki karanlığın verdiği rahatsızlık hafifledi...peygambere saygım arttı.. yaradana sevgim arttı... meğer doğruya ne kadar da hasret kalmışım..

kerim çetinkaya 11 Yıl Önce

bu hadislerin tamamı yahudi uydurması islamda temizlik ilkşarttır

kayhan hayvadağı 11 Yıl Önce

açsin kurani okusun.kim demiş ona o hoca uydurmuyor diye.dünyada yaşayan herkes biliyor ki kuran allah kelamıdır.dini öğrenmek istersen kuranı okuyacaksın.hacı hoca peşinde koşmıcaksın.kuran elimizde çok şükür.aç oku.inkar edeceksen yine et.ama oku.okumazsan kendine.okusanda kendine.

Tulay andic 11 Yıl Önce

Sn eliacik dogru tesbitler yapmis kesinlikle.islm aslen akla aykiri deil tersine akil dinidir.gunumuzde once akıl bulmak istior yaradani.sonra da kalp asla.vazgecmez.sahsen 20nli yaslarimda ateist olmam sonucunda yaptigim sorgulamalar.sayesinde yaraadana ulastim.allahi varoldugunu BILIYORUM derim.o yuzden.kalbim aklimi gecti artik.soru sormayan musluman olamaz .lakin su idrar icirme iai oldukca sasirtti.anlasilan eskiden varmis bu terapi yontemi.abusturya da almanya da kendi idrarininicmek.suretiyle yapilan tedavi yontemi nerdeyse her hastaliga care olabilio.bu yontemi muhammed mustafa efendimiz de biliormus demek .eski toplumlarda uygulanan yontemler hurafe diye reddeiliordu ama yeniden kesfediliorm.nubgun bilmedikleriz tanrininn yokluguna kanit.olmaktan cok ogrenecek seyler olduguna kanit bence.ek.olarak her can in kendinenoGu bir uolu var.kimse rabbim haric disardan cozemez.o nedenle de yargilama der islam.yeryuzunde kibirle.dolasma.ozEtidir kuranin bu 2 ayet.kuranin.kibire kapilip da yargiladiginda yargilafini yasamadan ölmezsinn der hadis.yaradani varken kibirli.yarayilmislarin haddine mi baska cana zan etmek...islam yucedir yuceltmektir insani hedefi.gel gor.ki islam.alemi yedikat cehenneme talip.sevgiyle herkesle

ateist 11 Yıl Önce

araplar mı temiz?

AYCCK 11 Yıl Önce

ateist adam dogmatik bir kafaya karşı duran, sorgulayan,anlamadan benimsemeyen , sosyal yaşamın diyalektiğine müdahale etmeyen tüm olguları reddeder. tıpkı gerçek bir müslüman gibi!

Fikret öztürk 11 Yıl Önce

Mesele çok basit İslami otorıte olmadığı için böyle hurafeler oluyor. Bu halde istismar yapılıyor ve durum bu hale geliyor. Size ve sizin gibilere Ateist gibi olmak veya onun penceresine çıkmak yerine. Onlara bu duruma getirilen İslamin hangi unsurlardan muteşekkil olduğunu izah etmelisiniz. Saykılarla Fikret

ali yıkılmaz 11 Yıl Önce

çağımızın ebuzer el rıfaisi allah senden razı olsun ihsan hoca

Nasrullah KESKİN 11 Yıl Önce

çok yakında r.ihsan eliaçik hocamızın whodoom.com'a katkı sunarak tüm islam aleminin yeniden kendini yargılaması için yeni bir çalışma yapacağız inşallah kendisi katkılarını bizden esirgemezse tabii...selamun alyekum...

Gıyasettin er 11 Yıl Önce

ihsan hocam iyi ki varsın. merak etme hocam sesin her geçen gün daha da yayılıyor, daha çok insanın hurafelerle örülü beyinlerinin içindeki putlara balyoz gibi iniyor.. her sohbetin her makalen her mesajın putları yerle bir ediyor. sendeki cesarete sahip olmayanlar utansın..

korki 11 Yıl Önce

yaa müdür bunuda yahudilere bağladınya helal olsun...amcanın biri diyor ki abdest alan birinin kullandığı suyu biriktirip içersen cennetin en localı yerine gidermişsin..

şahnaz doğan 11 Yıl Önce

sizin gibi aydınlar çok azınlıkta hocam bakın yaşar nuri öztürk hocayı tv ye bile çıkarmıyorlar sizi tv de daha çok görmek istiyoruz yolunuz açık olsun.

Akgun Devrim 11 Yıl Önce

sayin hocam, kur'ani kerimin hep turkçe meali var. turkçeye tam ve doğruu olarak tercumesi yapilmadan gerçekleri oğrenemiyeceğiz. çinceye, jaooncaya, ingilizceye, butun dunya dillerine tercume ediliyor da turkçeye neden tercume edilemez, anlayamiyorum. saygilarimla.

Akgun Devrim 11 Yıl Önce

sayin hocam, kur'ani kerimin hep turkçe meali var. turkçeye tam ve doğruu olarak tercumesi yapilmadan gerçekleri oğrenemiyeceğiz. çinceye, jaooncaya, ingilizceye, butun dunya dillerine tercume ediliyor da turkçeye neden tercume edilemez, anlayamiyorum. saygilarimla.

Murat Ulusoy 11 Yıl Önce

Bence bu üniversitedeki arkadaşları Allah dergahına kabul etmiyor.Nasıl Zeki bu arkadaşlarki Allah hiçbir peygamberine bu tarzda davranışlarda bulunmayacağını akıl edemiyorlar..hocam kusura bakma ama sende şaşırmışsın uyandırıyım.

isa kale 11 Yıl Önce

la zeki adam ateist oluo diosnz o zaman..zeki adamsa açsın okusun anlasın zaten ateist olmaz.bu yazı tam anlamıyla bir ateistliğe azda olsa yol açmak için yazılmştır

EŞREF TEMELLİ 11 Yıl Önce

ben ateist olanlara hak vermiyorum.allah herşeyden önce akil vermiş insana üniversiteye girerken onlarca araştirmalar yapmiş bölümler secmiş iyi̇ bir üniversite bitirebilmenin yollarini bulmuş ama eli değipte islamiyeti kitaptan öğrenmek yerine hurafelere inaniyor.yok böyle bu işin kolayciliğidir.isteyen şamdan bağdattan bulur doğru bilgiye ulaşir.

mert imza 11 Yıl Önce

hurafeler degil bizzat kuranda yazan saçmalıklar yüzünden kuranı en azından bir nebze eleştirel bakış açısıyla okuyabilen herkes ateist oluyor. sacma bir haber.. ve sacma yorumlar.

biri 11 Yıl Önce

İnsan tatmadigi hissetmedigi duymadigi gormedigi koklamadigi bir seyi isimlendiremez birileri allah var diyorsa cennet cehennem var diyorsa insan ustu Bir sey Bildirmis olmali bize bildirilmese biz bunlari bilemeyiz

ömer hayyam 11 Yıl Önce

birileri kuranı arapça tekrar tekrar okur ve mümin olur, namaz kılar, oruç tutar, öbür dünyada eline geçeceklerin şehvetiyle yanıp tutuşur; birileri mealini okur ve 'burda bi sorun var' der, diğer kutsal kitapları da okur, yıllarca araştırır ve ateist olmaya karar verir.. sonra da 'vay efendim din iyi de bunlar anlamadı' derler..

aydilge 11 Yıl Önce

allah boşuna dememiş peygamber efendimize oku diye. islama gerçekten de inanmak isteyen bir insan açar ilk önce kur'an ın türkçesini okur. insanları dinden uzaklaştıran kur'an değil geleneksel dindarlık anlayışıdır. bir videoyla ateist olunuyorsa o insanın seçimidir haklılık payı yok bence

Yusuf 11 Yıl Önce

kendi dilimde olmayan hiç bir kitabı okumam. kendimi, arapça öğrenme gibi bir zorunlulukta hissetmem. allah'ın, bütün dilleri biliyor olması gerekir. bu sidik içirtme meselesine gelince, eğer doğruysa, son nefesine kadar o dinden uzak dururum.

Banu 11 Yıl Önce

Kuran'daki Kehf Suresini ve Hizir kissasini okuyan hic bir akli basinda kimse Musluman olamaz. Allah boyle sacmaliklari yazmaktan munezzehtir, cok daha ustundur. Kur'an kesinlikle bir erkegin bakis acisindan yazilmistir. Bir kadinin aybaslarinda veya dogumda veya cocuk buyuturken yasadigi hic bir sey Kuran'da yer almaz. Bunlarla ilgili bir kac ayet olsa bile hep erkeklerin bilmesi gerekenlerdir, onlara hitaben, onlarin diliyle yazilmistir.

ergün elcan 11 Yıl Önce

yahu kardeşim ihsan hocaya neden kızıyorsunuz insan gibi gercekleri söylüyor amk tayyip bu ülkede allah diyor insan öldürüyor ona tapıyorsunuz gercekleri duyduğunuzda sıcıyorsunuz ne dedi adam götünüzden hurafeler uyduruyorsunuz inanmayanlar olduğu zamanda kızıyorsunuz hangi dinde insan öldürmek var canı sadece allah verir allah alır isteyende istediği dini secer secimden ve sonuclarından sadece kendisi sorumludur kimse karışamaz hesap verecek sadece kendidir size ne oluyor

seriati 11 Yıl Önce

Ateistlere hak verilecekse o sidik mevzuunu konu eden anlamlara da hak verilsln ikisi de batıl ıhsan hoca zeki insanlar bilmem neler diyerek sınıflara ayırıyorsunuz insanları söyledikleriniz teknoloji bu kadar yaygın iken dogruyu bulmamak zekiligi göstermez yukarıda bir arkadaşın söylediği gibi herşeyin doğrusunu araştıran zeki insanlar dine gelince gevşek davranıyorlar hurafelerin yobazlarin uydurduğu dine inanmamak ateist olmayı gerektirmez bu doğayı reddetmektir haklılar ne demek doğru kelime gevsekler tembeller ve reddetmeyi adet edinmişler ışte allahın ayeti "kabul edenler blilerek kabul etsinler red edenlr bilerek reddesinler "

ali doğan 11 Yıl Önce

dinsiz olduğunu söyleyemeyen ilahiyatçılardan birisi. kıyıda kenarda dolaşıyor ama korkudan dili varmıyor.

ihsan 11 Yıl Önce

siz ihsan eliaçıka hak vermeyen zavallılar dönüp hiç islam coğrafyasına bakmazmaısınız nerede mümin nerde eminlik birşeyler yanlış gidiyor tarihin her devresinde yanlışı söyleyenler bilinenin aksine birşeyler söyleyenler dışlanmış horlanmış asılmış... ,

osman sarıoglu(ankara) 11 Yıl Önce

senin gibi hoca nın böyle cemaati olur işte.islam ı ve kuranı kerimin ayetlerini yargılamak hiçbir yaratılmişin haddine degildir.....

fatih 11 Yıl Önce

sendegilmisin tencere tavacılara destek veren şimdide ataistlere hak veriyorum diyorsun ordaki hanfendinin anlattıgı mesele ise peygamberin üstünlügüne dair bir örnektir ataistin zaten peygamberide olmaz allahida ......

Haydar Turna 11 Yıl Önce

ihsan eliaçık'a katılıyorum. siz ey düşünmeyenler ve düşünmek yerine küfretmeyi tercih edenler. müşrikler bile sizden derefliydi. (tabii ki müşrikleri biliyorsanız..) hiç olmazsa onlar sorguluyorlardı. ama sizde o da yok.kelimelere takılıp asıl anlatılmak istenileni kelimelerin ççerisine gömmek niyetindesiniz.

Hasan Tahsin 11 Yıl Önce

bir düşünün bakalım bu tncere tavacıların derdi ne diye. düşündünüz mü yoksa düşünme işini başbakana mı devrettiniz. o mu düşünüyor hepinizin yerine?

muhsin 11 Yıl Önce

adam ne dediğini bilmiyor."nerede zeki insan varsa bu dinden kaçmış" ben kaçmadım, çok zekiyim ve akıllıyım çünkü müslümanım. ama bu zeki̇ olmayan insan müslüman oluşunu zeki̇ olmayişina bağlamiş.

MUHSİN 11 Yıl Önce

doğru apaçık ortadayken onu yanlış yorumlayanlar ya da yanlış aktaranlar yüzünden ateist olunabileceğini söylemek en büyük ahmaklıktır. 38 senelik fiilii müslümanım (öncesinin hesabını bilmiyorum) bu idrar meselesini son günlerde bazı geri zekalılardan ve gezi zekalılardan işittim. iftirayı düzeltmek yerine bunu halihazırdaki islammış gibi insanlara anlatıp iftirayı devam ettirmek en büyük veballerden olsa gerek.

muhsin 11 Yıl Önce

adam sana diyor kuran oku diye. hurafeci eliaçık da olsa inanma. niçin cehaletinizin farkına varıp da öğrenmeyi denemiyorsunuz. aç oku bakalım kuran'da savaş veya öldürme var mı? şartları ne? adam ne demiş sen nereye bağlamışsın. herkesi kendin gibi duyduğuna inanan kişiler zannediyorsun ama dostum emin ol öyle değil. aç ve kuranı oku.

muhsin 11 Yıl Önce

sen ne dediğinin farkında mısın? öyle laflar etmişsin ki cehaletini tamamen ortaya koymuşsun. keşke aklındaki soruları bir bilene (bu konuda eliaçık da olabilir) sorsaydın da ondan sonra yorum yazsaydın. bu iftiran seni dinden çıkarır (eğer din dairesi içinde idiysen).

muhsin 11 Yıl Önce

o ağrı kesici neymiş merak ettim, kokain filan mı içiyorsun? (hani derler ya ne içtiysen bana da gönder)

aslan aslan 11 Yıl Önce

cübbelinin yalanıdır idrar içirme olayı

ramazantekin 11 Yıl Önce

hocam ateistler aslında dini bilgiye sahip okuyup araştıran kişilerdir.bir dine bakıyorsunuz birde dindara bakıyorsunuz ikisini yan yana getirmek mümkün değil.çünkü dinin söylediğini dindar yapmıyor,dindarıon yaptığını da din söylemiyor.bu farkı görünce ateist oluyorsunuz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.