yuzdeyuzhaber

“CAMİLER DE İBADETHANE DEĞİLDİR...“

GÜNDEM

Fethullah Gülen'in Cami-Cemevi Projesi tartışmaları sürerken İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, " Cemevi ibadethane olarak kabul edilmiyor. Cami de ibadethane değildir" dedi.

 Konferanslar dizisi nedeniyle on günü aşkın süredir Avrupa'da bulunan Eliaçık hoca, hamburghaber.de'ye verdiği röportajda yine çok konuşulacak değerlendirmeler yaptı. Hükümetin zaman zaman gündeme getirdiği Alevi açılımı konusundaki soruya 'Hükümet bu konuda samimi değil'cevabını veren Eliaçık hoca, Gülen'in Cami-Cemevi Projesi için de " Tartışma yanlış yerden sürdürülüyor. "Cemevi ibadethane degildir" diyorlar. Aslında ne Cami nede Cemevi ibadethane degildir. İbadet oralardan çıktıktan sonra başlar. 40 açın karnını doyurmaktır ibadet. İnsanlara sevgi ve merhametle yaklaşmaktır, kimsesizin kimsesi olmaktır" dedi.
KAPİTALİZMİ ESASTAN ELEŞTİRMEK GEREKİR... Kendisinin sürekli sosyalist çevrelerle yakıştırıldığını ancak söylemlerinin Kuran ve İslam ışığında olduğunu kaydeden Eliaçık hoca, " Beni genelde Sosyalistler, Aleviler yada Kürtler panellere çagırıyor. 'Sosyalist İslam' demiyorum. Sosyalizmin ekonomi-politiği İslam’la büyük oranda uyuşur, bir sorun çıkacağını sanmıyorum. İslam'ın sosyal yanını vurguluyorum. Karl Marks ne diyor; 'Din, varolan durumlara bir protestodur, ruhsuz koşullara ruhtur, kalpsiz dünyalara kalptir, mazlum insanların çıglıgıdır ve din afyondur. Bunların hepsi dogru. Simdiki iktidarda bu afyonu kullanıyor. Islamın dogal müttefigi Sosyalist Dünya'dır. Kapitalizmi esastan, sosyalizmi ise usulden eleştirmek gerekir" dedi.
DERSHANE TARTIŞMALARI... Dershane tartışmaları ve iktidar-cemaat kavgasına yönelik görüşleri de sorulan Eliaçık hoca, şunları söyledi: " Ak Parti'nin sadece Gülen Cemaati ile değil onlarca cemaat ile olusturdu bir ittifak var. Maddenin kanunu, sona gelindi. Deniz bitti yani. Iktidar oldular. Artik verecekleri bir sey yok. Dindar gençlik değil mütaahit nesil yetistirdiler. Bir zaman sonra ortaklıklar bitecek. Mısır'da yanlıs yaptılar. Mursi'nin halka vereceği birsey yoktu. Halk sorunlar yumağı içerisindeydi. "9 yasındaki kız çocuklarıyla evlenilebilir" gibi aptalca fetvalar, yasalar cıkardı. Seçimlerde zaten halktan şamarı yiyecekti. Simdi kahraman yaptılar. Buna gerek yoktu. Ben iktidarın seçimlerde ciddi bir uyarı alacağını düşünüyorum." (hamburghaber.de)


Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.