yuzdeyuzhaber

Bursa'da Sabaha Karşı Böyle Basıldılar!

GÜNDEM

Bursa’da şafak vakti düzenlenen fuhuş operasyonunda 8 hayat kadını ve onları fuhşa zorlayan 11 şüpheli gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğine bağlı ekipler tarafından Bursa merkezli İstanbul ve Kocaeli illerinde, zorla kadınları fuhşa zorlayan kişilere yönelik operasyon yapıldı. Çok sayıda farklı adrese eş zamanlı yapılan operasyonlarda 8 hayat kadını ve onları fuhşa zorlayan 1’i İstanbul, 1’i Kocaeli ve 9’u Bursa’da olmak üzere 11 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikametlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda, 14 adet cep telefonu, 14 bin 600 lira ve 100 dolar, 1 adet polis üniforması, 4 dizüstü bilgisayar, 10 adet uyuşturucu kullanmaya yarayan aparat, 13 adet fişek, 1 adet bilgisayar harddisk, 3 adet flash disk, 1 adet micro disk, 1 adet kuru sıkı tabanca ve bu tabancaya ait 44 fişek ele geçirildi.

Emniyete getirilen 8 kadın sağlık kontrolü için hastaneye götürülürken, kadınları fuhşa zorlayan 11 kişinin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK GENELEVİ İFLAS ETTİ

Öte yandan Almanya'nın Köln şehrinde, Avrupa’nın en büyük genelevlerinden biri olan Pascha adındaki genelev yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle iflasını açıkladı. Genelev müdürü, "Yolun sonuna geldik" dedi.

Köln'ün en çok tanınan simgelerinden biri olan 10 katlı Pascha genelevi, iflas başvurusunda bulundu.

Yerel Express gazetesine konuşan genelev müdürü Armin Lobscheid "Yolun sonuna geldik" diyerek, salgın kısıtlamaları kapsamında genelevlerin uzun süre kapalı kaldığı dönemde tüm birikiminin harcandığını söyledi.

'BU ŞEKİLDE PLANLAYAMAYIZ'
Eyalet yetkililerin Kovid-19 salgınıyla mücadele yöntemlerini, özellikle de iş yerlerinin yeniden açılmasına yönelik belirsiz tutumlarını eleştiren Lobscheid, “Bunu bu şekilde planlayamayız. Eğer gelecek yılın başında işlerin yeniden başlayabileceği sözü verilmiş olsaydı bankaların desteğiyle iflası önleyebilirdik” dedi.

'VERGİ ÖDEMEDEN DEVAM EDİLDİĞİ BİLİNİYOR'
Lobscheid, "Herkes yasağa rağmen işçiliğin vergi ödemeden ve isimsiz bir şekilde devam ettiğini biliyordu" diye ekledi.

Masörler ve aşçılar da dahil olmak üzere yaklaşık 60 personeli olan genelevde 120’ye yakın işçisi de serbest bir şekilde çalışıyordu. Ancak Köln'ün bulunduğu Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde koronavirüsün yayılmasını engellemek için eyalette işçiliği 5 aydan fazla süredir yasaklanmış durumda.

SÖMÜRÜ UYARISI

işçilerini temsil eden kuruluşlar ise, genelevlerin kapatılmasının işçileri gizlice çalışmaya zorlayacağı ve büyük sömürü riskiyle karşı karşıya bırakacağı uyarısında bulunmuştu.

Koronavirüs kısıtlamaları kapsamında genelevlerin kapalı olmasını protesto eden işçileri, temmuz ayında Köln’de protesto gösterisi gerçekleştirmişti. Göstericiler ellerinde "Artık yeter para kazanmak istiyoruz" yazılı pankartlarla hükümetten genelevlerin açılmasını istemişti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.