yuzdeyuzhaber

ENSAR İLE 5 YILLIK PROTOKOL!

EĞİTİM

Kaçak yurtlarında çocukların cinsel istismara uğradığı Ensar Vakfı ile MEB protokol imzaladı. Ensar'a her türlü etkinlik için yetki veren protokolde ayrıca; MEB-Ensar ortaklığıyla ortaöğretim kurumlarında kulüpler açılacağı öğrenildi.

Tecavüz skandalıyla bilinen Ensar Vakfı, AKP/Saray rejimi tarafından desteklenmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ensar Vakfı ile 5 yıl geçerli olmak üzere ‘Çeşitli eğitim, seminer ve sosyal etkinlikler düzenlenmesine dair işbirliği’ yaptı. 

Protokole göre; Ensar Vakfı okullarda eğitim, seminer, proje, gezi, kitap okuma, yarışma, kamp, yaz okulu adı altında etkinlikler düzenleyebilecek.

MEB-ENSAR ORTAKLAŞA ÇALIŞACAK

Hürriyet'ten Gülseven Özkan'ın haberine göre; protokolde MEB yükümlükleri arasında “Protokol kapsamında yapılacak faaliyetlerle ilgili vakıfla ortaklaşa belirlenen kulüplerin ortaöğretim kurumlarında kurulmasına imkân tanır” maddesi yer aldı. Bakanlık ayrıca, düzenlenecek etkinlikler konusunda vakıfla işbirliği yapacak.

MEB-BİRLİK VAKFI İŞBİRLİĞİ

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün, Tayyip Erdoğan'ın kurucu üyesi olduğu Birlik Vakfı ile imzaladığı 3 yıllık protokole göre ise; açılacak kurslarda vakıf personeli olan eğiticilere, ihtiyaç duyulduğunda kendi bünyesinde bulunan öğretmenlere, uzmanlara veya usta öğreticilere görev verilmesini sağlayacak ve ücretlerini ödeyecek.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.