Herkes “hain”, bir tek onlar “zemzemle yıkanmış!”

“Allah” deyince, Allah’ın temsilcisi makamına oturduklarını ve onun adına hüküm verici olduklarını sanıyorlar!

“Dini siyasete alet etmeyin”, “Miting meydanlarında Allah sizin partinizin üyesiymiş gibi konuşmayın” diyorsunuz; onlar “Vay dinsiz” diyor, “Senin dinin ne” diyor, “Kutsala dokunma” diyor.

Cahil!

Bilmiyor ki, kutsalı korumak, dini siyasete oyuncak etmemekten geçiyor.
Bunu ayırt edemiyor ama küfrediyor.

Normal. Çünkü, beynin ve düşüncenin tıkandığı yerde dil birbirine dolaşıyor, kendinden geçiyor, ağızdan karışık bir söz çıkıyor, adı küfür oluyor.

Bir programda neredeyse tek başıma kaldım. 

Belgelerle konuşurken sık sık sözüm kesilip, başka yönlere çekilmeye çalışıldıysa da sonuç değişmedi.

Ülke TV, Kanal 7 ile aynı grubun. Hükümet yanlısı yayın yapıyor.
Seyircilerinden biri (ADAM RTE ‏@fullpower77) şöyle tivit attı: “hepiniz şerefsiz vatan hainisiniz inşaallah tez zamanda tüm solcu itler geberirler” (imlasına dokunmadım.)

Bunu programda okuyunca, arkadaşlar “O kendini bilmez biridir, genelleştirmeyelim” benzeri sözlerle kişiyi kınadılar.

Ama gördüm ki, programa tivit gönderen o kafada çok insan var.

Yazık. Bu ülkede aydınlanma, çağdaşlık, dini doğru anlama, din tüccarlarından dini kurtarma çok zaman alacak.
Atatürk bunu anlamış ve çok uğraşmış. Bir kez daha hakkını teslim edelim. Allah rahmet eylesin.

*

“Allah’ı miting meydanlarında siyasetinize alet etmeyin” deyince, şöyle iletiler de geldi:

“Allah’ı camiye mi hapsedelim?”

Allah akıl versin, inşallah.

Bilmiyor ve akletmiyor ki, sınırlarını bile henüz bilemediğimiz bir evrende inanılmaz bilimsel mucizeler içinde yaşıyoruz. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
selman nuri gerçeksever 2019-03-10 15:09:24

Çağdaş dünyada sanatı ve sanatçıyı desteklemeyen hiçbir ülke yoktur. Darbe dönemleri hâriç, baskıcı tekadam dönemleri hariç, sanat ve sanatçı her ortamda saygı ve duyarlılıkla karşılanmıştır, önemsenmiştir. Sanatın/sanatçının karşılaştığı sorunlar özenle çözülmüştür. Sanatı ve sanatçıyı yüceltmek her çağdaş ve demokrat toplumun ortam hedeflerinden biridir. Güzel sanatların tüm dallarında üretilen yapıtlar düşünce/fikir özgürlüğü kapsamına girer. Bu kapsamda sanatçıların haklarının korunması, insan haklarına saygılı, çağdaş ve demokratik yönetimlerin sorumluluklarındandır. Geriye dönük, dinci saltanat rejimlerinde sanatçılara tehlikeli vatandaş gözüyle bakılmış, susturulmaya çalışılmış ve hattâ eserleri ortadan kaldırılmıştır/kaldırılmaktadır. Gerici ve sanat düşmanı yönetimlerin sanata ce sanatçılara yönelik başka bir zulmü de, sanatçıların haklarını koruyan sivil toplum örgütlerini etkinliklerini uyduruk bahânelerle engellemeye çalışmaktır.

Avatar
selman nuri gerçeksever 2019-03-10 15:10:09

Özellikle gelişmiş demokrasilerde MEDYA 4. güçtür. Medyanın temel özelliği iktidar gücünü, alkışlamaktan çok, onu denetleyerek ve yanlışlarını ortaya koyarak halkın haber alma özgürlüğüne hizmet etmektir. Bu, bir bakıma, iktidarı halk adına sorgulamaktır. Böylece iktidardakiler daha dikkatli kararlar almak ve icraatta bulunmak zoruNda kalırlar. Çağdaş demokrasilerde medyadan böyle bir işlev beklenirken ve bu normal karşılanırken, faşizan totaliter rejimlerde, medyanın bu şekilde görevini yapması istenmez; tam tersine medya kaynaklı eleştiriler ve muhâlif değerlendirmeler susturulmaya, hatta tutuklanarak hapse atılmaya çalışılır. Bu ilkel uygulama elbette temel hak ve özgürlüklerden olan düşünce özgürlüğü ihlali anlamına da gelmesinin ötesine halkın haber alma özgürlüğünü de engelleme gayretidir.