YA FENERBAHÇE SUÇSUZ İSE...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Sarı-lacivertli takımın geçen sezon elde ettiği şampiyonlukta kendileri açısından ve sahadan gördükleri kadarıyla hiçbir şaibenin bulunmadığını, oynadıkları tüm rakiplerin diğer rakiplerine oranla en yüksek şekildeki dirençle kendileriyle mücadele ettiğini söyledi.

07 Temmuz 2011 Perşembe 01:34
YA FENERBAHÇE SUÇSUZ İSE...

 Son günlerde yaşanan olayları 100 küsur yıllık bir çınar olan Fenerbahçe'nin dışına çekmek gerektiğini ve bunlarla Fenerbahçe'nin ilişkilendirilmemesi gerektiğini söyleyen Aykut Kocaman, tüm objektif değerlendirmelerine rağmen, işgüzarlıkla ve diğer nedenlerle yanlışlıklar yapan olduysa bunları da Fenerbahçe'nin dışına çekmek gerektiğini ve her şeyi ortaya çıkaracağına inandığı Türk Adaleti karşısında herkes gibi kendi boyunlarının da kıldan ince olduğunu söyledi.

Aykut Kocaman, yeni sezon hazırlıklarının ikinci bölümünü sürdürdükleri Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi'ndeki Fenerbahçe Topuk Yaylası Kamp ve Dinlenme Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi.

ALEX'E ÖZEL TEŞEKKÜR

Sözlerine geçen sezonun kısa bir özetini yaparak başlayan Aykut Kocaman, "Geçen sezonu şampiyon olarak bitirdik ve sezona başlarken bütün plan ve programımızı şampiyonluğun verdiği haz ve özgüvenle hazırladık" dedi. 1 Temmuz'da başlayan antrenmanlarda, başta Kaptan Alex olmak üzere tüm takımın istekli bir şekilde çalıştığını söyleyen Aykut Kocaman, "2 sene önce, sezon başında Alex burada olmadığı zaman sitemimi belirtmiştim. Bugün bunu da belirtmem lazım. Gerçekten önemli kaptanlık yaptı. Çok istekli çalışıyor. Arkadaşları da iyi çalışıyor" dedi.

BURASI SAHİP OLUNABİLECEK EN İYİ YERLERDEN BİRİ

Yeni tesislerin kendilerine güzel bir ortam sunduğunu belirten Aykut Kocaman, "Dünyadaki bir futbol takımı için de spor kulübü için de sahip olunabilecek ender yerlerden biri. Dünyada başka bir kulüpte var mıdır böyle bir tesis? Fenerbahçe, bütün ihtişamıyla mali, idari ve sportif; Dünya çapında en büyük kulüp olma yerinde. Bu yer de en büyük göstergelerden bir tanesi. 13'üne kadar buradayız. Belçika'ya geçip 2 maç yapacağız. Daha sonra Shakhtar ve Sakarya ile sonra da Süper Kupa'da Beşiktaş ile oynayıp lige tam anlamıyla geçen sezona göre daha hazır başlayacağız" diye konuştu.

ÜSTÜN OYUNUMUZLA ŞAMPİYON OLDUK

Geçen sezon uzun zamandır görülmeyen bir lig yarışı yaşandığını söyleyen Aykut Kocaman, "Uzun yıllardır görülmeyen bir lig oldu, hem bizim hem de Trabzon adına. Bu yarış son derce güzel, futbolseverler için de büyük bir heyecan katan yarış oldu. Trabzon'daki maçta kazanılan penaltıyı kurtaran Mert'in ikili averajda bize sağladığı üstünlüğü ligin son haftalarındaki çıkışımızla koruyarak müthiş bir mücadeleden sonra şampiyon olduk. Trabzonspor'un da müthiş bir başarısı vardı. Sezona çok problemli başlamıştık. Ben dillendirdim. Benim gelişim takımın yola çıkışı, Avrupa Şampiyonlar Ligi. Beklentilerden oluşan büyük baskı ve ilk yarıyı ligi kendi standartlarımızın altında bitirdik. Yeni Malatya maçından sonra elimizden kalan lig şampiyonluğu l için mücadele edeceğiz dedik. Antalya ve Trabzon maçlarını mutlak kazancağız demiştik. 9 puanlık fark çok büyük bir farktı. Biz 6 puana indireceğimizi düşünürken Trabzon puan kaybetti ve farkı 4'e indirdik. Trabzonu yenip, yarış yeniden başlattık. Manisa ve Kayseri'yi yendik. Beşiktaş, Galatasaray, Gaziantep bütün takımları yendik. Bir tek Bursaspor'a karşı iyi oynadık ama berabere kaldık. Maçlarımızın tamamına yakınını üstün bir oyunla, oyuncularımızın üstün becerileriyle; oyuncularımızın Yeni Malatya maçından sonra şapkayı önlerine koyup ne yapıyoruz sorusunun cevabını hem bireysel hem grup olarak vermeleri sonucu mücadelelerini artırmaları ve ortaya koydukları büyük mücadeleyle şampiyon olduk" şeklinde konuştu.

TÜM YAŞANANLAR LEHİMİZE SONUÇLANACAK

Bugün yaşananları kabus olarak niteleyen Aykut Kocaman, "Bugüne gedik. Açıkçası kabus gibi. Yaanan olaylar hiç hoş değil. Yaşanan olayları da açıkça söylemek gerekirse ulu bir çınar olan Fenerbahçe'nin dışına çekmek lazım. Fenerbahçe 100 yıllık bir tarih. 100 yıl sonra da yaşayanlar Fenerbahçe'nin büyüklüğünü daha da gelişerek görecekler. 100 yıllık Fenerbahçe'yi bir kısım insanlar yönetti, yönetecek ve. Pek çok insan Fenerbahçe'nin evresinde olacak. Yanlışlıklar varsa, yapılan yanlışlıkları Fenerbahçe ile bir arada tutmamak lazım.Ayrımı yapmak lazım. Böyle bir durumdayken bir takım şeyleri hoş göstermek durumda değilim. Ama yaşananlar lehimize sonuçlanacak Yüce Türk Adaletinin en ince ayrıntıları değerlendirerek karar vereceğini biliyorum. Bu süreci yaşamak zorundayız. Sonuçta da bunu göreceğiz. Ben ve takımım yaşadıklarımı düşündüklerimi anlatabilirim. Ben ve bütün takım arkadaşlarım, ancak sahadan gördüklerimizi söyleyebiliriz" dedi.

İŞGÜZARLIK YAPANLAR VARSA CEZASINI ÇEKMELİ

Geçen sezon sahadan gördüklerini anlatan Aykut Kocaman, "Sivas'ta belki 4-5 dakika daha olsa bir kez daha şampiyonluğu yitirecektik.Her maçtan sonra yarışın içinde tutunduğumuz, puan puana gittiğimiz sürelerdeki duygularımı söylememem lazım. Çok çok dirençli takımlarla oynadık, Son maça kadar bu takımları alt edebilmek çok güçtü. Ancak bizim kalitemize ve yüksek inanca sahip bir takımın yapabileceği bir durum vardı. Bunu futbolcu arkadaşlarımız büyük bir kenetlenme ila yaptı. Biz hep şunu düşünüyorduk: Bu kadar dirençli rakipler, zaman zaman neden direnci düşük şeklide rakip takıma oyunyuro diye düşündük. Biz de öbür tarafa doğru neler oluyor diye düşündük. Oynadığımız takımlarını dirençleri üst düzeydeydi. Şimdi basına yansıyan kadarıyla okuyoruz; falan futbolcu bize karşı en iyi oynayan oyunculardı. Hiç bu konuda gocunmaya çekinmeye gerek yok. Hatası olanlar varsa, Fenerbahçe Kulübü'nün etrafından işgüzarlık yapan varsa, Fenerbahçe ile toto oynayan insanlar varsa cezalarını çekemli. Ama burası ulu bir çınar. Bu oyuncular da… Futbolculuk çok zordur. İnsanların ölüm sınırında performans ortaya koyduğu, ağır bir spordur. Bu kadar ağır bir sporu yapan sporcuların döktükleri terlerin karşılığını istemeleri normaldi. Bunu seslendireceğim. Anlatılanları kimse, ben de dahil olmak üzere kimse görmemiştir. Yüce Türk Adaletine inancım sonsuz" şeklinde konuştu.

TFF YANLIŞ BİR KARAR VERİRSE GERİ DÖNÜŞÜ OLMAZ

TFF'nin kanaat kullanarak Fenerbahçe ile ilgili bir karar vermesi konusunda ise Kocaman, "Yanlışlar olursa ifadelerimde affola. Duygusal olarak, duygularımızın yoğun olduğu bir dönemdeyiz. TFF'nin bu konuda delillere bakarak karar vereceği söyleniyor. Onun içeriğini anlayamıyorum. Deliller varsa olay ortada demektir. Karar vericiler de hakimlerdir TFF, hangi şekilde karar verecek. Bu karar yarın mahkemede tersine dönerse ne olacak ? Alex'in 28 golü, futbolcuların akıttığı ter ne olacak ? 17 maçta 16 galibiyet. Bir karar verildi ve sonra doğru olmadığı çıktı. Ne olacak. TFF'nin bir kez daha düşünmesi lazım Cezalandırma her zaman mümkün. Kanıtlanırsa, hukukun önünde hepimizin boynu kıldan ince. Ama TFF tersi bir yaptırıma başlarsa geri dönüşü olmaz" dedi. 

TÜM MAÇLARIMIZI CÜNEYT TANMAN EKİP KURUP İZLESİN

Hayatı boyunca hep objektif olmaya çalıştığını söyleyen Kocaman, "Bütün maçlara bakıyorum. Bütün maçları izlesinler. 17 maçımızı da izlesinler. Cüneyt Tanman TFF'nin içinde. Futboldan gelen bir insan. Futbolu yöneten insanların içinde sadece bir tane futboldan gelen bir insan var o da Cüneyt Tanman. Çok güveniyorum kendisine. Galatasaraylı olması önemli değil Çok saygın bir insan. Tüm maçları o izlesin. Futbolun akışını uymayan bir şey var desin; boynum kıldan incedir. Futbol dünyasından hemen gitmeye hazırım. Son derece mertçe oynadık. Ekip yapsın bütün maçlarımızı izlesin Tanman.Verdikleri karara şahsım adına uyacağım" diye konuştu.

Hukuki sürecin sonunda gerçekten Fenerbahçeli yöneticilerin bu tip şeylerde olduğu görülmesi durumunda bir kararın verileceğini söyleyen Aykut Kocaman, "Ama TFF'nin bu konuda alacağı bir karar belki de biraz da zorlama bir karar olur. Bu konudaki düşüncemi değiştirmez. Bunun dışında Fenerbahçe'nin bana ihtiyaç duyduğu ana kadar burada kalırım. Ama öbür tarafa yürüdüğü zaman mesleki ve ahlaki anlamda düşünmek zorundayım" dedi.

OYUNCULARI SAHANIN İÇİNE DÖNDÜRME ÇABASINDAYIZ

Tüm oyuncuların yaşananlardan etkilendiğini söyleyen Kocaman, "Yabancı oyuncuların reaksiyonunun ne olacağını bilmiyorum. Yarından itibaren tamamlanacağız. Daha fazla olayın nereye gideceğini görmek lazım" dedi. Bu dönemde transferin konuşulamayacağını belirten Kocaman, "Şu an oyunculara sahanın içine döndürme çabamız var, dışarıdan soyutlayarak" dedi ve Yobo'nun takımın içinde olmasını istediğini söyledi.

90+3'DE RAKİP KALECİ KALEMİZDE GOL ARIYORDU

Hep açık olmaya çalıştığını ve ne kadar bilgisi varsa onları paylaştığını belirten Kocaman, TFF'den içerden aldığım bir bilgi olmadığını söyledi. TFF'nin vereceği karar hakkında umutlu olduğunu belirten "Futbol takımımız yüksek bir iradeyle büyük bir kaliteyle rakiplerinin hepsini yenmeyi başardı" dedi. Rakiplerin kendilerine karşı yüksek direnç gösterdiğini yineleyen Kocaman, "Şampiyonluk yolundaki rakiplerimiz, Tabzon'a karşı daha az dirençle oynadıklarını. ben bunu söyleyebilirim. Ancak subjektif olur. Takımımızın içinde buna benzer konuşmalar olduğun söyledim. 90 artı 3'de rakip takımın kalecisi bizim kalemizde gol arıyordu. Buca maçında 3-1'di bu maç berabere biter mi diye düşünüyordum. 1 penaltı ve ondan sonra çağlayan gibi oynayan bir Fenerbahçe. Söylenecek çok şey var. Ama söylediklerim taraftar algısı olarak algılanıyor" dedi.

VOLKAN DAHA BETERİNİ YEDİ

"Ben Fenerbahçe karşısında futbol oynadım, antrenörlük yaptım" diyen Kocaman, her oyuncunun Fenerbahçe'ye karşı en iyi oyununu ortaya koymayı amaçladığını bunun da normal olduğunu söyledikten sonra "Ancak bugün yaşadığımız günlerde değerlendirmelerin böyle olmadığını görüyorum. Benim feryadım buna yönelik. Ben sahanın içinde bütün maçları yaşadım. Okuduklarım, televizyonlarda dinlediklerimiz; her maçımızı yüksek inancamızla kenetlenmiş futbolcu grubuyla kazandık. Eskişehir maçında skor 2-1'ken e top direğin içinden döndü son 5 dakikaydı. Kaleci için söyleniyor. Volkan daha beter gol yedi" dedi.

VAR OLAN FENERBAHÇE'NİN KURUMSAL KİMLİĞİ

Kocaman sözlerini, "Fenerbahçe 100 yıllık bir kulüp. 104 yıl sonra da burada olacak. Yaşanan olayların Fenerbahçe ile ilişkilendirilmemesi en önemlisi. Eğer hukuki sürecin içinde gerçekten bu böyle olmuş deniyorsa boynumuz kıldan önce. Herkes o zaman cezasını çekmeli. Sportif açıdan da çekmeli. Yine de sportif anlamda da çekerken de Fenerbahçe'nin 100 yıllık tarihi içinde bütün yöneticiler hepimiz gelip geçiyiz. Var olan Fenerbahçe'nin kurumsal kimliğidir. Bütün taraftarlarımızın bunu böyle bilmeleri istiyorum. Tepkimizin, yasal anlamdaki tepkimizin her platformda gösterilmesi dileğimdir" diyerek sözlerini tamamladı. 





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol