'UEFA VE TFF GİZLİCE ANLAŞMIŞ..' OLAN FENERBAHÇE'YE OLDU!

Fenerbahçe, 3 Temmuz'dan 8 gün sonra UEFA ve Federasyon arasında yapılan anlaşmayı açıkladı. Aytöre belgeleri gösterdi ve "3 Temmuz sürecini yenebiliriz. Kararların yanlışlığını ortaya koyabiliriz. Ama bizim adımıza en başta karar verilmişti. Bizim adımıza pazarlıklar var, onları kıramıyoruz" dedi.

31 Ağustos 2013 Cumartesi 16:09
'UEFA VE TFF GİZLİCE ANLAŞMIŞ..' OLAN FENERBAHÇE'YE OLDU!

 F.Bahçe Asbaşkanı Deniz Tolga Aytöre, 11 Temmuz’da yani 3 Temmuz 2011’den 8 gün sonra TFF ile UEFA arasında yapılan anlaşmayı gösteren belgeleri kamuoyuna açıkladı. 58. Madde’nin değişmesiyle F.Bahçe’nin en az 12 puanı silinecek, ödülleri iade edilecek, 2012-13 sezonunda Avrupa kupalarına katılamayacak ve UEFA ile TFF aleyhine de dava açılmayacaktı. Anlaşmaya F.Bahçe’nin de imza atması gerekiyordu ancak Kanarya, bunu kabul etmedi. İşte Tolga Aytöre’nin iddiaları:

 
VAHŞİCE YARGILAMAYA İZİN VERMEYİZ
 
“3 Temmuz günü neredeysek bugün de oradayız. Hukuki anlamda F.Bahçe’nin vahşice yargılanmasına izin vermeyeceğiz. İç-dış hukukta elimizden geleni yapacağız. Biz yargılanmaktan değil, yargılanma şeklinden şikayetçiyiz. Serdar Kulbilge için ‘Para aldı’ deniyor ama ceza almadı. Olgun Peker önderliğindeki çete suçlamasıyla CAS’ta bile karşılaşmak bize yakışmıyor. 3 Temmuz sürecini yenebiliriz, verilen kararların yanlışlığını ortaya koyabiliriz ama burada bizim adımıza en başta karar verilmişti.
 
ŞİKENİN HİÇ BELGESİ, KDV’Sİ Mİ OLUR?
 
Bizim adımıza pazarlıklar var, onları kıramıyoruz. Bize göre bu şike davası değil, siyasi dava. CAS’ta bize hâlâ ‘100 euro artı KDV vermişsiniz’ diyorlar, Lozan’daki duruşmada F.Bahçe’yi polis fezlekesiyle suçluyorlar. Biz de onlara ‘Şikenin belgesi mi olur, KDV’si mi olur’ dedik. Infantino’nun TFF’ye mektubu var. Bu mektup pazarlığın başlangıcıdır. Biz taraf olmaya zorlandık.”
 
İFADE BİLE ALINMADAN ANLAŞTILAR
 
Aytöre daha sonra TFF ile UEFA arasındaki begeleri gösterip şöyle devam etti: “Bu gizli anlaşmayı okursanız ‘Kamuoyuna duyurursanız tazminat ödersiniz’ diye madde var. İçeriğinde CAS davası çekilsin, bunun için gerekçe bildirilmesin, masrafların tamamını F.Bahçe karşılasın, UEFA ve TFF’ye tazminat davası açılmasın isteniyor. F.Bahçe’de kimsenin ifadesi alınmamışken yapılan bu anlaşma F.Bahçe’nin suçluluğu anlamına geliyor. 
 
YA TFF’DEN BİR F.BAHÇELİ İMZALASA
 
Biz bunları bilmiyorduk, bu bizim başarısızlığımız anlamına geliyor. Bu gizli anlaşma 11 Temmuz’da yapılmış. Oyunun kuraları 11 Temmuz’da kurulmuş, bizim başarısızlığımız bu oyunun kurallarını değiştirememiş olmamızdır. TFF’de çalışan bir F.Bahçeli bu yazışmaları yapsaydı bugün neredeydi?”
 
2 AY VAR HER ŞEY OLUR
 
F.Bahçe yöneticileri Deniz Tolga Aytöre, Şekip Mosturoğlu, Tahir Perek, Yalçın Haker ve CEO Hakkı Hasan Yılmaz, basını bilgilendirme toplantısı yaptı. Aytöre, toplantıya başlarken, “Biz sizi bilgi kirliliğini önlemek için çağırdık. Bu yüzden Allah aşkına ‘Aziz Yıldırım aday olacak mı, olmayacak mı?’ diye sormayın” dedi. Toplantnın sonunda yine de Yıldırım’ın adaylığı gündeme geldi.
 
ADAYLIK İÇİN KARAR BAŞKANINDIR
 
Asbaşkan Tolga Aytöre, “Bu konuda karar başkanındır” derken, Şekip Mosturoğlu, “Başkan sonuna kadar bu mücadelenin içinde olacak. Taraftara, camiaya üzülüyor. ‘Kimse üzülmesin ben üzüleyim’ diyor” dedi ve daha sonra da şu yorumu yaptı: “Önümüzde kongreye kadar 2 ay süre var. Herhalde başkanımız önümüzdeki günlerde medyaya geniş bir açıklama yapacak. Taraftarımızın bizi desteklediğini, bizim yanımızda olduğunu biliyoruz. Onların bizim üzüntümüzü paylaşacaklarını umuyoruz.”
 
HILLSBOROUGH GİBİ ÖZÜR DİLEYECEKLER
 
Şekip Mosturoğlu: “CAS kararıyla bu dava bitmedi. Devam edecek. Bizden sonraki nesillerde de belki devam edecek. Mücadeleyi sonuna kadar yapacağız. Hillsborough olayı yıllarca sürdü. Ama Liverpool sonunda aklandı. Sonunda İngiliz hükümeti özür diledi. Bu dava nesiller boyu sürecek.”
 
HILLSBOROUGH’DA NELER YAŞANMIŞTI?
 
15 Nisan 1989’da Sheffield Wednesday’in Hillsborough Stadı’nda Liverpool ile Nottingham Forrest arasında oynanan Federasyon Kupası yarı final maçında çıkan tribün olaylarında 96 kişi öldü. Polis raporlarında Liverpool suçlandı. 23 yıl sonra Liverpool’un suçsuz olduğu ortaya çıktı.
 
KİMSE KUPAYI ALAMAZ
 
Kimse kupa alınır, puanlar silinir hayalini kurmasın. Bu kupa F.Bahçe’nin alınteriyle, kanıyla ve gözyaşıyla alındı. Uğurunda hapis yatanlar da var.
 
Sohbet bölümünde gündeme kupa geldi. Yöneticiler, net mesaj verdi: “Kimse kupa alınır, puanlar silinir hayalini kurmasın. Bu kupa F.Bahçe’nin alınteriyle, kanıyla ve gözyaşıyla alındı. Uğurunda hapis yatanlar var. Kimse kupayı alamaz. Ancak F.Bahçe verirse verir. Bizden başka kimse kalkıp da ‘Kupa bizimdir’ diyemez.”
 
F.Bahçeli yöneticiler, bilgi kirliliğine de dikkat çekip, Başbuğ örneği verdi: “Spor hukukçuları ve medya, kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, yargılanıyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan, ‘Yargıtay aşaması var’ dedi. F.Bahçe’ye gelince de sanki kesinleşmiş gibi herkes yargısız infaz yapıyor.”
 
F.BAHÇE TARİHE GEÇTİ
 
Deniz Tolga Aytöre, “3 Temmuz bir sistem kararıdır. Sonuç değildir, süreçtir” dedi. Gazeteciler, “Baskı mı var?” diye sordu. Aytöre şu cevabı verdi: “Onlara ben bir şey diyemem. Söyleyebileceğim tek şey bu operasyon Aziz Yıldırım odaklı bir operasyondur. Her yerde dayak yiyoruz. Öyle bir yerdeyiz ki kira tespiti davasını bile kazanamayacak hale getirdiler. Şikeyi kimle yaptık? Oyuncu yok, nasıl şike olacak. UEFA’da tek başına şike yapan takım olarak tarihe geçtik. Başkan CAS’ta dedi ki ‘Birine talimatla para verdiğimi tespit edin, her şeyi kabul edeceğim.’ Çünkü ne oyuncu var ne takım var.”
 
ERZİK: BASKI YAPILDI
 
Biz, İsviçre’de hastanedeyken Şenes Erzik’i ziyarete gittik. Dedi ki: “Disiplin soruşturması baskılarla açıldı. UEFA’nın ulusal maçlarda yetkisi yok. Kişileri yargılayamaz.” Infantino’nun mektubunu gösterdik. Şaşırdı, “İlk kez görüyorum. Bu iş bitmiştir. Bu mektup sizin haklılığınızın kanıtıdır” dedi. Adreste adı vardı ama görmemişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.08.2013 16:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol